11.05.2009 | U15
Devet obračunov in 16 mladih reprezentantov
V preteklem tednu sta bila odigrana 32. in 33. krog 1. SNL ter 23. in 24 2. SNL, kjer je priložnost dobilo kar nekaj mladih reprezentantov. Sicer nekaj manj, kot smo bili vajeni v prejšnjih kolih, vendar prvenstvo gre h koncu in trenerji nekaj več zaupanja kažejo do izkušenejših nogometašev, s katerimi upajo na zadnje točke pred koncem sezone.

Sredini obračuni, kjer sta padla na kolena oba štajerska velikana je zmago prinesel Primorcem, Dravi in Nafti, medtem, ko sta se dva srečanja končala z neodločenim izidom, belokranjsko-dolenjski derbi 2. SNL pa ponudil priložnost Jasminu Kurtiču (U21) na strani domačinov in Roku Brezariču (U20), ki brani barve NK Livar Ivančna Gorica. Oba sta si prislužila po 90 minut na belokranjski zelenici. Nekoliko več sreče so imeli gostje, ki so slavili z 2:1. Medtem ko je bila Bela krajina minuli vikend prosta, je Brezarič z Livarjem gostoval pri Zagorju in slavil kar z 0:5. Mladi slovenski reprezentant je odigral vseh 90 minut.

Pri Domžalčanih, ki so proti HIT Gorici sicer izgubili z 0:2, so zaigrali obrambni reprezentant do 21 let Jovan Vidović ter rezervista Adnan Bešić (U18) od 46. minute in  Amer Krcić (U20) od  55., na strani Goričanov smo pogrešali Balažiča in Škarabota, priložnost je dobil le Etien Velikonja (U21), ki je igral do 89. minute. Obračun med Primorjem in MIK CM Celjem ni ponudil priložnosti za reprezentante, so pa na strani Interblocka, ki je gostoval pri Dravi, zaigrali štirje reprezentanti. Zvezni igralec izbrane vrste do 21 let, Josip Iličić je na igrišču prebil le 25 minut, nato pa poškodovan tekmo spremljal s klopi. Robert Berič (U17) je igral do 65. minute, nato pa ga je zamenjal reprezentančni kolega Luka Majcen (U21), vseh 90. minut pa je v obrambi prebil Matej Rapnik (U20).

Na preostalih dveh obračunih je na zelenico od četverice reprezentantov, ki si izkušnje nabirajo pri velenjskem Rudarju tokrat stopil le Nikola Tolimir (U21), na gostujoči strani pa Andraž Struna (U20). Tekma ni prinesla zmagovalca. Milanič pa je na igrišče poslal Armina Bačinoviča (U21), ki si je prislužil rumeni karton in Vita Pluta (U21), ki je v 66. minuti zamenjal Niltona.

Na sobotnih srečanjih smo videli le Reneja Miheliča (U21) na strani vijoličnih, Tolimirja in Nika Omladiča (U21) pri Rudarju ter Velikonjo do 84. minute srečanja z Nafto. Slednji si je, tako kot Tolimir prislužil rumeni karton. Zadnja tekma tega kroga, kjer sta se srečala Interblock in Domžale, je ponudila priložnost za Rapnika (U20), ki ga je v drugem polčasu zamenjal Iličič (U21). Slednji zaradi poškodbe na prejšnjem srečanju ni odigral celotne tekme. Na šišenskem igrišču je nastopil tudi Berič (U17), ki si je v 72. minuti prislužil rumeni karton, prav tako pa je sodnik zaradi prekrška karton pokazal tudi obrambnemu reprezentantu do 20 let.

Tekst: Andreja Potočnik
Foto: NZS

SORODNE NOVICE

  • 15.04.2024 | U15
    Kreft izbral varovance za Turnir narodov
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo konec aprila nastopila na Turnirju narodov, ki bo potekal v Italiji. V skupinskem delu tekmovanja ”20. Torneo Delle Nazione” se bo pomerila z izbranima vrstama Savdske Arabije in Češke, selektor Boštjan Kreft pa je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih reprezentantov.
  • 25.01.2024 | U15
    Slovenija v drugo klonila proti Italiji
    Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala še drugo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji. Varovanci novega selektorja Boštjana Krefta so po torkovem remiju tokrat morali priznati premoč našim zahodnim sosedom.
  • 23.01.2024 | U15
    Kreft ob poplavi zadetkov z remijem debitiral proti Italiji
    Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala prvo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji.
  • 16.01.2024 | U15
    Izbrana vrsta do 15 let z novim selektorjem proti Italiji
    Slovenska reprezentanca do 15 let je pred kratkim dobila novega selektorja. To je postal Boštjan Kreft, ki je pred tem opravljal funkcijo pomočnika selektorja pri izbrani vrsti do 15 let. Kreft bo s svojimi varovanci v drugi polovici januarja odigral dve mednarodni prijateljski tekmi z Italijo.
  • 26.10.2023 | U15
    Slovenija znova do visoke zmage nad Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še drugo mednarodno prijateljsko tekmo proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku ponovno zabili štiri zadetke.
  • 24.10.2023 | U15
    Slovenija visoko ugnala Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala prvo izmed dveh mednarodnih prijateljskih tekem proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku zabili štiri zadetke, ob tem pa so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.
  • 17.10.2023 | U15
    Selekcija do 15 let dvakrat z Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici oktobra odigrala dve mednarodni prijateljski tekmi z Bolgarijo. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih nogometašev, na usluge katerih bo računal na prihajajoči reprezentančni akciji.
  • 25.09.2023 | U15
    Vugdalić: Kljub porazu smo lahko zadovoljni
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še zadnje srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Po uvodnem porazu s Turčijo in zmago nad Hrvaško so varovanci Muamerja Vugdalića na zadnjem srečanju morali priznati premoč Slovaški.
  • 23.09.2023 | U15
    Slovenija boljša od Hrvaške
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala drugo srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Potek, ko so varovanci Muamerja Vugdalića klonili proti Turčiji, so bili tokrat z minimalno zmago boljši od Hrvaške.
  • 13.09.2023 | U15
    Vugdalić izbral varovance za mednarodni turnir
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici septembra gostovala na UEFA U15 razvojnem turnirju, ki bo potekal na Hrvaškem. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam triindvajsetih nogometašev, na katere bo računal na srečanjih proti Turčiji, Hrvaški in Slovaški.

DELI NA