31.08.2010 | A
Dobre vesti iz slovenskega tabora
Za slovensko izbrano vrsto na Ptuju je drugi dan priprav na prvi kvalifikacijski tekmi, ko se bodo pomerili s Severno Irsko in Srbijo. Medtem, ko je bil prvi dan nekoliko negotov glede poškodb igralcev, pa si lahko selektor Kek po drugem dnevu vsaj nekoliko oddahne.

Na edinem popoldanskem treningu je namreč trenirala (skoraj) popolna zasedba. Na Ptuj še namreč ni prispel Jasmin Handanovič, medtem ko je Marko Šuler edini, ki ni treniral. Cel trening pa sta, na veselje vse Slovenije, opravila branilca Bojan Jokič in Boštjan Cesar. Kot kaže sta njuni poškodbi preteklost, kar je pred pomembnim uvodom vsekakor ena skrb manj za selektorja Matjaža Keka.

Pred novimi kvalifikaciji se ponovno veliko govori o ciljih, eden najmočnejših členov slovenske reprezentance, Samir Handanovič, pa je pred začetkom optimističen: "Cilj mora biti evropsko prvenstvo, kar pa ne bo samoumevno in lahko. Začenjamo z nič točkami in ponovno se bo potrebno dokazovati."

"Pričakovanja pred začetkom kvalifikacij so narasla in morda nekateri sedaj mislijo, da se bomo z lahkoto uvrstili tudi na Evropsko prvenstvo. Temu pa ni tako, mi se moramo osredotočiti predvsem na našo igro, najpomembnejša pa bo prva tekma. Drug v drugega in v naše dosežke imamo veliko zaupanje in moramo začeti z zmago," je pred treningom povedal Milivoje Novakovič, ki je v zadnjih tekmah v klubskem dresu nakazal, da se vrača tudi v strelsko formo, kar je pred prvima tekmama še posebej razveseljivo.

Slovenci bodo v torek trenirali dvakrat, potem pa do tekme opravili še trening v sredo in četrtek. V petek Slovenijo pred polnim Ljudskim vrtom čaka Severna Irska, s pričetkom tekme ob 20:45.

Tekst: NZS/MaK
Foto: Drago Wernig - TAKA

SORODNE NOVICE

 • 01.12.2023 | A
  Euro 2024: Prednostna obravnava za slovenske navijače
  Nogometna zveza Slovenije svojim navijačem zagotavlja prednostno obravnavo pri nakupu vstopnic za tekme slovenske nogometne reprezentance v sklopu Eura 2024. Ključen podatek, ki slovenskim navijačem zagotavlja prednostno obravnavo pri žrebu, je EMŠO številka, ki jo je nujno potrebno vnesti v polje, kjer je predvidena številka ID osebnega dokumenta (Passport/ID number).
 • 01.12.2023 | A
  Razpis za odprto delovno mesto Strokovni sodelavec za trenerska usposabljanja
  Iščemo osebo, ki je pozitivno naravnana, samoiniciativna, komunikativna, odgovorna, timsko usmerjena, ima primeren odnos do sodelavcev in ostalih deležnikov, predvsem pa odgovoren odnos do kakovosti dela.
 • 30.11.2023 | A
  EURO 2024: Vse o vstopnicah na enem mestu
  Slovenska nogometna reprezentanca bo 2. decembra dobila nasprotnike, s katerimi se bo pomerila v sklopu skupinskega dela Eura 2024. Vzporedno z žrebom bo stekla tudi prva faza prodaje vstopnic za nogometni spektakel, kjer bo za slovenske navijače na voljo 10.000 vstopnic za posamično tekmo slovenske nogometne reprezentance v skupinskem delu prvenstva.
 • 30.11.2023 | A
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v soboto dobila tekmece za Euro 2024
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v soboto dobila tekmece za evropsko prvenstvo 2024. Evropska nogometna zveza Uefa bo žreb skupin izvedla ob 18. uri v Hamburgu, enem od desetih nemških mest, ki bodo gostila tekme EP med 14. junijem in 14. julijem prihodnje leto.
 • 27.11.2023 | A
  Slovenija leto evropskega prvenstva začenja v ZDA
  Slovenska nogometna reprezentanca bo 20. januarja 2024 odigrala pripravljalno tekmo proti ekipi ZDA na stadionu Toyota Field v San Antoniu. Tekma bo za slovensko reprezentanco odlična priložnost za pripravo na leto, v katerem bo Slovenija ponovno zaigrala na prvenstvu najboljših Stare celine.
 • 23.11.2023 | A
  EURO 2024: Vstopnice za slovenske navijače v prodaji od 1. decembra
  Po uvrstitvi slovenske nogometne reprezentance na Euro 2024 evforija med navijači ne popušča. Številni že pogledujejo proti junijskemu spektaklu v Nemčiji, kjer bo za slovenske navijače na voljo 10.000 vstopnic za posamično tekmo slovenske nogometne reprezentance v skupinskem delu prvenstva.
 • 22.11.2023 | A
  Mijatović: Verjel sem v to generacijo
  Slovenska nogometna reprezentanca je z uvrstitvijo na Euro 2024 dosegla zastavljeni cilj izpred začetka kvalifikacij, kar je razveselilo predsednika Nogometne zveze Slovenije Radenka Mijatovića, ki je verjel v to generacijo nogometašev od samega začetka.
 • 21.11.2023 | A
  Kek po preboju na evropsko prvenstvo: Slovenija je spet dihala kot eno
  Po zadnji kvalifikacijski tekmi za nogometno evropsko prvenstvo 2024, na kateri je Slovenija danes v Stožicah premagala Kazahstan in se uvrstila na Euro 2024, je selektor Matjaž Kek poudaril, da morajo biti v ospredju nogometaši, ki so si res zaslužili ta velik dosežek.
 • 21.11.2023 | A
  Hvala, navijači - slavje se nadaljuje na Kongresnem trgu
  Nogometna reprezentanca Slovenije je z uvrstitvijo na evropsko prvenstvo 2024 poskrbela za novo evforijo med navijači, primerljivo s tistimi ob prebojih na velika tekmovanja v preteklosti. Reprezentanti so se v družbi navijačev veselili že po tekmi, slavje pa se ob 16. uri nadaljuje na Kongresnem trgu.
 • 21.11.2023 | A
  Navijaj ponosno za Slovenijo
  Naša srca so družno utripala za reprezentante Slovenije, ki se je v odločilnem obračunu s Kazahstanom uvrstila na evropsko prvenstvo 2024.

DELI NA