19.05.2010 | A
Dobrodelni reprezentanti

Po tem, ko je slovenska nogometna reprezentanca začela s projektom Afrika 2010 in se je Kekova četa v okrnjeni zasedbi že zbrala v pripravljalni bazi pod Pohorjem, so nogometaši danes poleg treninga opravili tudi nekaj sponzorskih obveznosti. Tako smo selektorjeve izbrance lahko srečali in z njimi spregovorili v Ljubljani, Celju in Mariboru.

Selektor Matjaž Kek, najboljši strelec Slovenije Milivoje Novakovič in mladi Tim Matavž so se udeležili razstave na sedežu Hypo Group Alpe Adria. Namen obiska v organizaciji Hypo Group je bil odprtje razstave, ki ima ob umetniških fotografijah tudi dobrodelno noto. Na dražbi je tako na voljo 20 podpisanih fotografij slovenske reprezentance po izklicni ceni 100 evrov za kos. Izkupiček razstave bo namenjen otrokom iz socialno ogroženih družin, ki se bodo lahko udeležili nogometnega tabora v Kranjski gori.

»Lepo bi bilo, da zberemo čim več. Reprezentanca je ustvarila nekaj posebnega. Tudi takšne akcije so nekaj posebnega, še zlasti, ko pomagamo otrokom,« je o gesti, ki so jo pripravili reprezentanti skupaj s Hypo Group, spregovoril Novakovič. »V čast mora biti vsakemu, da je del tega. Sicer pa je teh dobrodelnih akcij v Sloveniji še premalo in upam, da jih bo še več.«

Medtem, ko v Sloveniji ljudje še ne poznajo dobrodelno prakso, pa ima napadalec Kölna s tem veliko izkušenj. »V Nemčiji se velikokrat udeležujemo teh dobrodelnih aktivnosti, pomagamo tudi reševati življenja, omenim naj samo, da smo pomagali bolnikom z levkemijo. Sam imam srečo, da imam, kar imam. Veliko pa je takih, ki potrebujejo pomoč in njim je treba pomagati,« pravi Novaković. 'Novinim' besedam je prikimal tudi prvi mož slovenske reprezentance: »V veliko čast nam je, da bodo te fotografije služile tako plemenitemu namenu.«

Tričlanska zasedba se je kasneje preselila v Mobitelov center v City parku, medtem, ko so na Rudniku v Supernovi Zlatko Dedič, Andraž Kirm in Mišo Brečko naključnim mimoidočim delili nagrade. Zvezni igralec Wisle je izžrebal tudi srečneža, ki bo potoval v Južno Afriko, prav vsi pa so si vzeli čas in poklepetali s podporniki nogometa. Preizkusili so se tudi v strelu na gol, kjer so organizatorji merili hitrost poti žoge do gola. Prav vsi streli so presegli 100 km/h, kar priča o 'bombah' ki jih nogometaši med tekmo namerijo proti nasprotnemu vratarju.

Nekdanji nogometaši Celja, Robert Koren, Nejc Pečnik ter Aleksander Šeliga pa so se v Celju posladkali z brezplačnimi sladoledi ter prav tako izžrebali potnika v JAR ter dobitnike majic GOOL. V znamenju nogometne evforije je bil tudi Maribor, kjer so Mirnes Šišič, Suad FIlekovič ter Matej Mavrič Rožič delili majice I Feel South Africa in žoge ter podpisovali koledarje in kartice.

S sponzorskih obveznosti pa nazaj na nogometna igrišča, kjer do odhoda na južno poloblo izbrano vrsto čaka še nekaj piljenja igre ter iskanja tiste prave forme, ki jih v Afriki, tako kot v kvalifikacijah, lahko popelje dlje od pričakovanj.

Tekst: Andreja Potočnik
Foto: Vid Ponikvar

SORODNE NOVICE

 • 02.07.2024 | A
  Dobrodošli doma!
  Slovenski nogometaši, ki so v ponedeljek v osmini finala evropskega prvenstva v Nemčiji šele po izvajanju enajstmetrovk izgubili proti Portugalski, so se po zgodovinskem dosežku danes na Kongresnem trgu v Ljubljani navijačem zahvalili za vso podporo med EP. Nogometaši so ob zahvalah poudarili tudi željo po čimprejšnjem vnovičnem takšnem sprejemu.
 • 02.07.2024 | A
  Pozdravite slovenske junake na Kongresnem trgu
  Slovenski nogometaši, ki so v ponedeljkovi tekmi osmine finala UEFA evropskega prvenstva v Nemčiji šele po izvajanju enajstmetrovk izgubili proti Portugalski, se bodo po zgodovinskem dosežku danes ob 18. uri svojim privržencem za podporo zahvalili na Kongresnem trgu v Ljubljani.
 • 02.07.2024 | A
  Kek: Dokazali smo, kako se bori za dres
  Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je po porazu po enajstmetrovkah v osmini finala evropskega prvenstva proti favorizirani Portugalski dejal, da kljub zgodovinskemu uspehu ne moreš slaviti po porazu, da pa je v grenkobi veliko sladkega.
 • 01.07.2024 | A
  Bravo, fantje!
  Slovenska nogometna reprezentanca je v osmini finala evropskega prvenstva v Nemčiji po enajstmetrovkah izgubila proti Portugalski z 0:3, potem ko so Josip Iličić, Jure Balkovec in Benjamin Verbič zgrešili vse tri strele z bele točke.
 • 01.07.2024 | A
  Več tisoč navijačev v Frankfurtu poskrbelo za dobro vzdušje pred tekmo s Portugalsko
  Navijači so se že dodobra ogreli v navijaški coni v Frankfurtu, kjer so se zbrali pred večerno tekmo osmine finala evropskega prvenstva med nogometnima reprezentancama Slovenije in Portugalske. Pozneje so skupno odšli proti stadionu.
 • 01.07.2024 | A
  Nogometna vročica se znova seli tudi na ulice slovenskih mest
  Nogometna vročica se bo z današnjo zgodovinsko tekmo slovenske reprezentance, ki se bo ob 21. uri prvič doslej merila v izločilnih bojih evropskega prvenstva in bo za vstop v četrtfinale poskušala premagati Portugalsko, iz nemških stadionov znova preselila na slovenske ulice. Lep nogometni večer bi utegnila pokvariti le slaba vremenska napoved.
 • 30.06.2024 | A
  Gnezda Čerin: Zakaj ne bi še enkrat presenetili
  Slovenci se bodo za preboj v četrtfinale evropskega prvenstva pomerili s Portugalci, ki so favoriti, a sta Matjaž Kek in Adam Gnezda Čerin poudarila, da v slovenskem taboru vlada izjemna energija.
 • 30.06.2024 | A
  Informacije za obiskovalce tekme reprezentance v Frankfurtu
  Pred zgodovinsko tekmo naše reprezentance smo za vse, ki si boste tekmo ogledali v Frankfurtu, pripravili nekaj pomembnih informacij.
 • 29.06.2024 | A
  Ne bojimo se Portugalske
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v nedeljo odpotovala v Frankfurt, kjer jo v ponedeljek ob 21. uri čaka tekma osmine finala evropskega prvenstva proti Portugalski. Slovenska javnost z zanimanjem pričakuje obračun z enim favoritov prvenstva, tudi slovenski košarkarski as Luka Dončić verjame v uspeh.
 • 28.06.2024 | A
  Stekla prodaja vstopnic za Portugalsko
  Evropska nogometna zveza (UEFA) je danes, kot napovedano, v prodajo sprostila 6.000 vstopnic za slovenske navijače za tekmo osmine finala UEFA evropskega prvenstva med Portugalsko in Slovenijo. 

DELI NA