19.05.2010 | A
Dobrodelni reprezentanti

Po tem, ko je slovenska nogometna reprezentanca začela s projektom Afrika 2010 in se je Kekova četa v okrnjeni zasedbi že zbrala v pripravljalni bazi pod Pohorjem, so nogometaši danes poleg treninga opravili tudi nekaj sponzorskih obveznosti. Tako smo selektorjeve izbrance lahko srečali in z njimi spregovorili v Ljubljani, Celju in Mariboru.

Selektor Matjaž Kek, najboljši strelec Slovenije Milivoje Novakovič in mladi Tim Matavž so se udeležili razstave na sedežu Hypo Group Alpe Adria. Namen obiska v organizaciji Hypo Group je bil odprtje razstave, ki ima ob umetniških fotografijah tudi dobrodelno noto. Na dražbi je tako na voljo 20 podpisanih fotografij slovenske reprezentance po izklicni ceni 100 evrov za kos. Izkupiček razstave bo namenjen otrokom iz socialno ogroženih družin, ki se bodo lahko udeležili nogometnega tabora v Kranjski gori.

»Lepo bi bilo, da zberemo čim več. Reprezentanca je ustvarila nekaj posebnega. Tudi takšne akcije so nekaj posebnega, še zlasti, ko pomagamo otrokom,« je o gesti, ki so jo pripravili reprezentanti skupaj s Hypo Group, spregovoril Novakovič. »V čast mora biti vsakemu, da je del tega. Sicer pa je teh dobrodelnih akcij v Sloveniji še premalo in upam, da jih bo še več.«

Medtem, ko v Sloveniji ljudje še ne poznajo dobrodelno prakso, pa ima napadalec Kölna s tem veliko izkušenj. »V Nemčiji se velikokrat udeležujemo teh dobrodelnih aktivnosti, pomagamo tudi reševati življenja, omenim naj samo, da smo pomagali bolnikom z levkemijo. Sam imam srečo, da imam, kar imam. Veliko pa je takih, ki potrebujejo pomoč in njim je treba pomagati,« pravi Novaković. 'Novinim' besedam je prikimal tudi prvi mož slovenske reprezentance: »V veliko čast nam je, da bodo te fotografije služile tako plemenitemu namenu.«

Tričlanska zasedba se je kasneje preselila v Mobitelov center v City parku, medtem, ko so na Rudniku v Supernovi Zlatko Dedič, Andraž Kirm in Mišo Brečko naključnim mimoidočim delili nagrade. Zvezni igralec Wisle je izžrebal tudi srečneža, ki bo potoval v Južno Afriko, prav vsi pa so si vzeli čas in poklepetali s podporniki nogometa. Preizkusili so se tudi v strelu na gol, kjer so organizatorji merili hitrost poti žoge do gola. Prav vsi streli so presegli 100 km/h, kar priča o 'bombah' ki jih nogometaši med tekmo namerijo proti nasprotnemu vratarju.

Nekdanji nogometaši Celja, Robert Koren, Nejc Pečnik ter Aleksander Šeliga pa so se v Celju posladkali z brezplačnimi sladoledi ter prav tako izžrebali potnika v JAR ter dobitnike majic GOOL. V znamenju nogometne evforije je bil tudi Maribor, kjer so Mirnes Šišič, Suad FIlekovič ter Matej Mavrič Rožič delili majice I Feel South Africa in žoge ter podpisovali koledarje in kartice.

S sponzorskih obveznosti pa nazaj na nogometna igrišča, kjer do odhoda na južno poloblo izbrano vrsto čaka še nekaj piljenja igre ter iskanja tiste prave forme, ki jih v Afriki, tako kot v kvalifikacijah, lahko popelje dlje od pričakovanj.

Tekst: Andreja Potočnik
Foto: Vid Ponikvar

SORODNE NOVICE

 • 01.12.2023 | A
  Euro 2024: Prednostna obravnava za slovenske navijače
  Nogometna zveza Slovenije svojim navijačem zagotavlja prednostno obravnavo pri nakupu vstopnic za tekme slovenske nogometne reprezentance v sklopu Eura 2024. Ključen podatek, ki slovenskim navijačem zagotavlja prednostno obravnavo pri žrebu, je EMŠO številka, ki jo je nujno potrebno vnesti v polje, kjer je predvidena številka ID osebnega dokumenta (Passport/ID number).
 • 01.12.2023 | A
  Razpis za odprto delovno mesto Strokovni sodelavec za trenerska usposabljanja
  Iščemo osebo, ki je pozitivno naravnana, samoiniciativna, komunikativna, odgovorna, timsko usmerjena, ima primeren odnos do sodelavcev in ostalih deležnikov, predvsem pa odgovoren odnos do kakovosti dela.
 • 30.11.2023 | A
  EURO 2024: Vse o vstopnicah na enem mestu
  Slovenska nogometna reprezentanca bo 2. decembra dobila nasprotnike, s katerimi se bo pomerila v sklopu skupinskega dela Eura 2024. Vzporedno z žrebom bo stekla tudi prva faza prodaje vstopnic za nogometni spektakel, kjer bo za slovenske navijače na voljo 10.000 vstopnic za posamično tekmo slovenske nogometne reprezentance v skupinskem delu prvenstva.
 • 30.11.2023 | A
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v soboto dobila tekmece za Euro 2024
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v soboto dobila tekmece za evropsko prvenstvo 2024. Evropska nogometna zveza Uefa bo žreb skupin izvedla ob 18. uri v Hamburgu, enem od desetih nemških mest, ki bodo gostila tekme EP med 14. junijem in 14. julijem prihodnje leto.
 • 27.11.2023 | A
  Slovenija leto evropskega prvenstva začenja v ZDA
  Slovenska nogometna reprezentanca bo 20. januarja 2024 odigrala pripravljalno tekmo proti ekipi ZDA na stadionu Toyota Field v San Antoniu. Tekma bo za slovensko reprezentanco odlična priložnost za pripravo na leto, v katerem bo Slovenija ponovno zaigrala na prvenstvu najboljših Stare celine.
 • 23.11.2023 | A
  EURO 2024: Vstopnice za slovenske navijače v prodaji od 1. decembra
  Po uvrstitvi slovenske nogometne reprezentance na Euro 2024 evforija med navijači ne popušča. Številni že pogledujejo proti junijskemu spektaklu v Nemčiji, kjer bo za slovenske navijače na voljo 10.000 vstopnic za posamično tekmo slovenske nogometne reprezentance v skupinskem delu prvenstva.
 • 22.11.2023 | A
  Mijatović: Verjel sem v to generacijo
  Slovenska nogometna reprezentanca je z uvrstitvijo na Euro 2024 dosegla zastavljeni cilj izpred začetka kvalifikacij, kar je razveselilo predsednika Nogometne zveze Slovenije Radenka Mijatovića, ki je verjel v to generacijo nogometašev od samega začetka.
 • 21.11.2023 | A
  Kek po preboju na evropsko prvenstvo: Slovenija je spet dihala kot eno
  Po zadnji kvalifikacijski tekmi za nogometno evropsko prvenstvo 2024, na kateri je Slovenija danes v Stožicah premagala Kazahstan in se uvrstila na Euro 2024, je selektor Matjaž Kek poudaril, da morajo biti v ospredju nogometaši, ki so si res zaslužili ta velik dosežek.
 • 21.11.2023 | A
  Hvala, navijači - slavje se nadaljuje na Kongresnem trgu
  Nogometna reprezentanca Slovenije je z uvrstitvijo na evropsko prvenstvo 2024 poskrbela za novo evforijo med navijači, primerljivo s tistimi ob prebojih na velika tekmovanja v preteklosti. Reprezentanti so se v družbi navijačev veselili že po tekmi, slavje pa se ob 16. uri nadaljuje na Kongresnem trgu.
 • 21.11.2023 | A
  Navijaj ponosno za Slovenijo
  Naša srca so družno utripala za reprezentante Slovenije, ki se je v odločilnem obračunu s Kazahstanom uvrstila na evropsko prvenstvo 2024.

DELI NA