19.05.2010 | A
Dobrodelni reprezentanti

Po tem, ko je slovenska nogometna reprezentanca začela s projektom Afrika 2010 in se je Kekova četa v okrnjeni zasedbi že zbrala v pripravljalni bazi pod Pohorjem, so nogometaši danes poleg treninga opravili tudi nekaj sponzorskih obveznosti. Tako smo selektorjeve izbrance lahko srečali in z njimi spregovorili v Ljubljani, Celju in Mariboru.

Selektor Matjaž Kek, najboljši strelec Slovenije Milivoje Novakovič in mladi Tim Matavž so se udeležili razstave na sedežu Hypo Group Alpe Adria. Namen obiska v organizaciji Hypo Group je bil odprtje razstave, ki ima ob umetniških fotografijah tudi dobrodelno noto. Na dražbi je tako na voljo 20 podpisanih fotografij slovenske reprezentance po izklicni ceni 100 evrov za kos. Izkupiček razstave bo namenjen otrokom iz socialno ogroženih družin, ki se bodo lahko udeležili nogometnega tabora v Kranjski gori.

»Lepo bi bilo, da zberemo čim več. Reprezentanca je ustvarila nekaj posebnega. Tudi takšne akcije so nekaj posebnega, še zlasti, ko pomagamo otrokom,« je o gesti, ki so jo pripravili reprezentanti skupaj s Hypo Group, spregovoril Novakovič. »V čast mora biti vsakemu, da je del tega. Sicer pa je teh dobrodelnih akcij v Sloveniji še premalo in upam, da jih bo še več.«

Medtem, ko v Sloveniji ljudje še ne poznajo dobrodelno prakso, pa ima napadalec Kölna s tem veliko izkušenj. »V Nemčiji se velikokrat udeležujemo teh dobrodelnih aktivnosti, pomagamo tudi reševati življenja, omenim naj samo, da smo pomagali bolnikom z levkemijo. Sam imam srečo, da imam, kar imam. Veliko pa je takih, ki potrebujejo pomoč in njim je treba pomagati,« pravi Novaković. 'Novinim' besedam je prikimal tudi prvi mož slovenske reprezentance: »V veliko čast nam je, da bodo te fotografije služile tako plemenitemu namenu.«

Tričlanska zasedba se je kasneje preselila v Mobitelov center v City parku, medtem, ko so na Rudniku v Supernovi Zlatko Dedič, Andraž Kirm in Mišo Brečko naključnim mimoidočim delili nagrade. Zvezni igralec Wisle je izžrebal tudi srečneža, ki bo potoval v Južno Afriko, prav vsi pa so si vzeli čas in poklepetali s podporniki nogometa. Preizkusili so se tudi v strelu na gol, kjer so organizatorji merili hitrost poti žoge do gola. Prav vsi streli so presegli 100 km/h, kar priča o 'bombah' ki jih nogometaši med tekmo namerijo proti nasprotnemu vratarju.

Nekdanji nogometaši Celja, Robert Koren, Nejc Pečnik ter Aleksander Šeliga pa so se v Celju posladkali z brezplačnimi sladoledi ter prav tako izžrebali potnika v JAR ter dobitnike majic GOOL. V znamenju nogometne evforije je bil tudi Maribor, kjer so Mirnes Šišič, Suad FIlekovič ter Matej Mavrič Rožič delili majice I Feel South Africa in žoge ter podpisovali koledarje in kartice.

S sponzorskih obveznosti pa nazaj na nogometna igrišča, kjer do odhoda na južno poloblo izbrano vrsto čaka še nekaj piljenja igre ter iskanja tiste prave forme, ki jih v Afriki, tako kot v kvalifikacijah, lahko popelje dlje od pričakovanj.

Tekst: Andreja Potočnik
Foto: Vid Ponikvar

SORODNE NOVICE

  • 22.10.2024 | A
    Janža nadaljuje podajalsko formo
    Pretekli konec tedna so bili slovenski reprezentanti po odigranih tekmah z Norveško in Kazahstanom znova na delu v svojih klubih. Erik Janža je znova navdušil v dresu Gornika, saj je ob novi zmagi moštva iz Zabrza vpisal med asistente.
  • 14.10.2024 | A
    Kek: Težka in zaslužena zmaga
    Slovenska nogometna reprezentanca je v ligi narodov vpisala drugo zmago. Z 1:0 je v Almatyju premagala Kazahstan in ostaja v boju za prvo mesto v skupini, hkrati pa se je že ognila morebitnemu neposrednemu izpadu v ligo C. Selektor Matjaž Kek je po obračunu čestital fantom za pravi odziv po porazu na Norveškem.
  • 13.10.2024 | A
    Slovenski nogometaši z golom Jana Mlakarja zmagali v Kazahstanu
    Slovenska nogometna reprezentanca je na četrti tekmi UEFA Lige narodov v Almatiju premagala Kazahstan z 1:0 (0:0). Izbrance Matjaža Keka v ligi B in skupini B3 novembra čakata še dve preizkušnji, in sicer doma z Norveško ter v gosteh z Avstrijo.
  • 10.10.2024 | A
    Slovenci poraženi v Oslu
    Slovenska nogometna reprezentanca je v Oslu izgubila tretjo tekmo UEFA Lige narodov, Norvežani so na domačem igrišču slavili s tremi doseženimi zadetki.
  • 09.10.2024 | A
    NZS in Boštjan Cesar končala sodelovanje
    Nogometna zveza Slovenije je dosegla sporazum o prekinitvi sodelovanja z Boštjanom Cesarjem, ki je od leta 2022 opravljal delo trenerja v članski A-reprezentanci Slovenije in se kot član strokovnega štaba udeležil Eura 2024.
  • 09.10.2024 | A
    Tudi v Oslu na zmago
    Slovenska nogometna reprezentanca je na Brdu pri Kranju opravila predzadnji trening pred sredinim popoldanskim odhodom v Oslo, kjer jo v četrtek ob 20.45 čaka obračun lige narodov z Norveško. Kljub uglednemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo, da gredo vsako tekmo na zmago.
  • 07.10.2024 | A
    Slovenci pričeli priprave na zahtevni gostovanji brez Lovriča in Horvata
    Slovenska nogometna reprezentanca je v Nacionalnem nogometnem centru Brdo pričela priprave na prihajajoči tekmi Uefa lige narodov proti Norveški in Kazahstanu. Vzdušje na prvem treningu je rahlo skazilo zdravstveno poročilo, ki je razredčilo konkurenco v zvezni vrsti. Zaradi poškodbe se je v klub vrnil Sandi Lovrić, medtem ko je bolezen pokvarila načrte Tomiju Horvatu.
  • 07.10.2024 | A
    Trojica strelsko in podajalsko razpoložena pred nadaljevanjem Lige narodov
    Slovenski reprezentanti so opravili še svoje zadnje klubske dolžnosti pred odhodom na reprezentančni zbor. V preteklem tednu sta bila strelsko uspešna Šeško ter Šoštarič Karič, z novo podajo pa se je izkazal Iličić.
  • 07.10.2024 | A
    Kek vpoklical še Jovanovića
    Selektor Matjaž Kek bo danes na Brdu pri Kranju zbral reprezentanco, ki se bo do srede v NNC Brdo pripravljala na prihajajoči tekmi UEFA Lige narodov proti Norveški in Kazahstanu. Slovenija igra dvakrat v gosteh, Kek pa se je zaradi nekaterih težav s poškodbami odločil dodati še šestindvajsetega igralca. Vpoklic je v naknadno prejel še vezist Kopra, Sandro Jovanović.
  • 04.10.2024 | A
    Kek izbral za Norveško in Kazahstan
    Slovenski selektor Matjaž Kek je na današnji novinarski konferenci v Nacionalnem nogometnem centru Brdo predstavil seznam vpoklicanih igralcev za tekmi Uefa lige narodov z Norveško in Kazahstanom. Slovenci bodo v Osli gostovali 10. oktobra ob 20.45, tri dni kasneje pa jih ob 15.00 čaka še dvoboj v Almatyju.

DELI NA