18.09.2021 | Prva liga Telemach
Domžalam dvoboj proti Radomljam

Domžale - Kalcer Radomlje 2:0 (1:0) 

* Športni park Domžale, sodniki: Sagrković, Pospeh, Švarc.
* Strelca: 1:0 Dobrovoljc (8.), 2:0 Georgijević (60.).
* Domžale: Mulalić, Žunič, Dobrovoljc, Pišek (od 82. Markuš), Klemenčič, Georgijević I(od 65. Vuk), Alič (od 82. Podlogar), Husmani, Ibričić, Jurilj (od 65. Šoštarič Karič), Jakupović.
* Kalcer Radomlje: Marjanović, Mužek, Guček, Šarić (od 78. Nikolič), Zabukovnik (od 79. Žulj), Nuhanović (od 66. Pogačar), Guzina (od 61. Varga.), Primc, Blaić, Božić, Kregar.
* Rumeni kartoni: Mužek, Nuhanović.
* Rdeči karton: /.

Dvoboj je prinesel občinski derbi, prvega po aprilu 2017, pomerili sta se pred tem krogom ekipi z dna prvenstva. Domžalčani so gostili srečanje po porazu s Celjem v prejšnjem krogu in so bili v vlogi favorita. Radomljani so na uvodnih osmih tekmah zbrali le pet točk in pri teh tudi ostali, dvakrat več jih imajo sedaj Domžalčani.

Gaber Dobrovoljc je že v osmi minuti rumene popeljal v vodstvo. Po prekršku nad Alenom Juriljem je s prostega strela z levi strani neposredno na gol streljal kapetan Senijad Ibričić. Vratar Marjanović je natančno merjeno žogo vendarle odbil. Iz desnega kota je Arnel Jakupović nato pred vrati našel
Gabra Dobrovoljca, ki je neoviran žogo z glavo poslal v mrežo.

Tudi v nadaljevanju so bili več pri žogi rumeni, nizali napade, a je vratar Darko Marjanović ostal nepremagan, kot na drugi strani tudi domači čuvaj mreže Ajdin Mulalić. Temu ni bilo treba posredovati po akciji, ki jo je v 35. minuti začel Sandi Nuhanović. Prodrl je po desni strani in poslal žogo pred vrata, kjer je na drugi vratnici z glavo ni najbolje zadel Ivan Šarič in Andraž Žinič je napad zaustavil. V 43. minuti je strel Nuhanovića blokiral Tilen Klemenčič, žogo pa je za las odletela mimo leve vratnice.

V začetku drugega polčasa, ki so ga s sredine začeli domači, so gledalci v dveh minutah videli dve lepi akciji. Jakupović je v 48. minuti z okrog 20 metrov streljal blizu desne vratnice, nato pa je po hitrem protinapadu Jurilja Marko Božič prišel pred vratarja Mulalića, ki je bil dvoboju uspešnejši in je žogo odbil.

Na 2:0 je Dejan Georgijević povišal v 60. minuti. Pred tem je Janez Pišek je podal do Jurilja, ta je pripravil strel za Georgijevića, ki je z okrog 25 metrov močno sprožil v spodnji levi kot vrat Marjanovića, ki ni imel nobenih možnosti za uspešno posredovanje. A se je vratar gostov izkazal 12 minut pozneje, ko se je pred njim sam znašel rezervist Slobodan Vuk, a s preigravanjem ni bil uspešen.

V sredo, 22. septembra, bo v 10. krogu domačega prvenstva ob 17. uri Kalcer v Radomljah gostil Bravo, nato bo ob 20.15 še tekma v Ljubljani med Olimpijo in Domžalami.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 17.09.2021 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Domžale - Radomlje
    Deveti krog Prve lige Telemach se začenja ob Kamniški Bistrici. Komu bo pripadel občinski derbi?

DELI NA