16.03.2024 | Prva liga Telemach
Domžalčani do pomembne zmage

Domžale - Aluminij 2:0 (1:0)

* Športni park, sodniki: Matoša, Praprotnik, Kužnik.
* Strelca: 1:0 Stuparević (42.), 2:0 Zeljković (64./avtogol).
* Domžale: Štubljar, Klemenčič, Offenbacher, Đapo, Hodžić, Markuš, Jo. Pišek, Stuparević (od 88. Husmani), Kolobarić (od 88. Krupić), Šturm (od 61. Dovžan Karahodžić), Krstovski (od 73. Perc).
* Aluminij: L. Jovanović, Jovan, Koblar, Zeljković, Šubarić (od 58. Schaubach), Ja. Pišek (73. Brkljača), Jagić, S. Jovanović, Gorenak (od 73. Krapuhin), Maružin (od 58. Baskera), Matić (od 82. Susso).
* Rumeni kartoni: Pišek; Jagić, Baskera, Schaubach, Koblar.
* Rdeči karton: /.

Potem ko so Domžalčani spomladi izgubili pet od šestih tekem, so na sedmi le vpisali novo zmago. Potem ko so skalp vzeli vodilnemu Celju, so danes ugnali še enega od tekmecev za obstanek Aluminij. Domžale so vsaj začasno skočile pred Muro na šesto mesto, Aluminij ostaja predzadnji s štirimi točkami manj od današnjega tekmeca.

Domači strateg Dušan Kosić je tekmo začel s precej napadalno usmerjeno postavo, ki je bila v uvodnih minutah nekoliko konkretnejša od Aluminijeve, med drugim sta v deveti in deseti minuti cilj zgrešila Mario Krstovski in Dario Kolobarić. V 16. minuti je prvič na tekmi moral resno posredovati domači vratar Lovro Štubljar, ko je ustavil strel z glavo Tina Matića iz bližine.

Pozneje sta ekipi bolj ali manj igrali med kazenskima prostoroma brez posebej izstopajoče akcije, so pa svoj strelski post po dobrih 250 minutah prekinili Domžalčani v 42. minuti, ko je z desne strani kazenskega prostora ob bližnji vratnici - ob ne ravno posrečenem posredovanju vratarja Lana Jovanovića - zadel Filip Stuparević. Le malce zatem je z iste strani streljal še Krstovski, a iztržil le kot.

Uvod drugega polčasa je bil miren, v 59. minuti pa so imeli domači priložnost za podvojitev prednost, vendar je bil Jošt Pišek malce premalo natančen. V 64. minuti so Domžalčani le zadeli za 2:0 oziroma je zadel Aleksandar Zeljković, potem ko je nesrečno in nespretno posredoval pred svojimi vrati.

Kidričani, ki so med drugim pogrešali kaznovanega Tina Martića, kljub zaostanku niso bili posebej nevarni z izjemo nekaj prebliskov in tudi zapravljene Zeljkovićeve priložnosti v sodniškem dodatku. Domači so jih dokaj dobro nadzorovali in se na koncu veselili zaslužene in pomembne zmage.

Domžale bodo v 28. krogu 29. marca gostile Muro, Aluminij pa bo dan pozneje gostoval v Celju.

Tekst: STA
Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 15.03.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Domžale - Aluminij
    Domžalska kriza je sredi tedna dobila nove razsežnosti, Aluminij pa je po porazu proti Rogaški zdrsnil na deveto mesto. Kakšen bo položaj na lestvici po sobotni tekmi?

DELI NA