Domžalčani po preobrat in napredovanje

Varovanci trenerja Simona Rožmana so po štirih evropskih slavjih prvič okusili tudi grenkobo poraza. Pred slabim tednom je bil Freiburg pred svojimi gledalci boljši z zadetkom razlike, v taboru slovenskega pokalnega prvaka pa so po minimalnem porazu obžalovali tudi neizkoriščene situacije pred domačim golom. Kljub golu zaostanka se v domžalskem taboru v lovu na playoff UEFA Evropske lige niso predali.

Junak zmage gostiteljev je bil Nils Petersen, sicer nekdanji član Bayerna, v preteklosti pa dvakrat tudi najboljši strelec 2. Bundeslige. Visokorasli napadalec Freiburga je Dejana Milića matiral v 20. minuti, štiri minute zatem pa je zapravil lepo priložnost za podvojitev domače prednosti. Z obrambo najtrožje kazni se je izkazal že omenjeni Milić, ki je bil tudi po zaslugi nekaj odličnih posredovanj med najvidnejšimi posamezniki srečanja. V kazenskem prostoru Freiburgu je domžalskim nogometašem v zaključku akcij zmanjkalo nekaj sreče in osredotočenosti, najbližje zadetku pa je bil Amadej Vetrih, ki je sicer med obema nevarnima poskusoma storil tudi prekršek za že omenjeno najstrožjo kazen. Nemci so kljub domžalskim poskusom – gostitelji so zbrali dva udarca več – zadržali minimalno prednost, ki jo bodo branili tudi v Sloveniji.

Rumeni bodo po Celju in Domžalah tretjo evropsko preizkušnjo gostili še v Ljubljani, saj domžalski objekt ne ustreza zahtevam za igranje mednarodnih srečanj v tretjem krogu kvalifikacij. Domžalska četa bo v prestolnici zaigrala nekoliko oslabljena, saj bo Rožman ob poškodovanih Juretu Matjašiču in Nerminu Hodžiću pogrešal še porumenelega Jana Repasa. Kljub manjšim kadrovskim težavam se mladi strokovnjak ne predaja: »Prisotna je velika želja in vsi že nestrpno pričakujemo to tekmo. Nujno potrebujemo dodatno energijo, ki jo pričakujem s strani gledalcev. Upam, da bodo začutili našo željo in trud. S skupnimi močmi lahko spišemo super zgodbo. Denar, kvaliteta in skorajda vse ostalo je na strani nasprotnika. Na naši strani pa sta zagotovo želja in motiv. Fantje so popolnoma pripravljeni. Popravili smo določene stvari v igri in z naše strani pričakujem vrhunsko predstavo, ki nas lahko nagradi s super senzacijo v Evropi.«

Na bučno pomoč številčnega občinstva v Stožicah računa tudi Senijad Ibričić. Nekdanjega reprezentanta ni bilo v moštvu, ki je pred dobrim letom v Ljubljani presenetilo londonski West Ham United. Del ekipe, ki je pričela obračun z Londončani, sta le še Gaber Dobrovoljc in Jure Balkovec, a izkušeni vezist kljub pomanjkanju evropskih izkušenj močan adut rumenih vidi v velikem motivu svojih soigralcev: »Izkušnje so na njihovi strani, saj so nenazadnje bundesligaška ekipa. Na drugi strani pa imamo mi večji motiv, saj imamo mlado ekipo, ki je željna dokazovanja. Prepričan sem, da bodo vsi naši igralci dali več od svojega maksimuma. Poleg tega nas je v ekipi tudi nekaj z nekoliko več izkušnjami in naša naloga je, da pomagamo ostalim igralcem. Nasprotnik nas je po prvi tekmi zagotovo vzel nekoliko bolj resno in nas tudi bolje analiziral, a v tem ne vidim težav, saj verjamem, da bomo mi še boljši kot v Nemčiji, saj igramo doma.«

Obračun bo nadzirala belgijska trojica, Laurent Conotte in Florian Lemaire bosta pomagala Alexandreju Boucautu. Domžalčani želijo nadaljevati serijo zadnjih evropskih preizkušenj na domačih tleh, saj so Balkovec in soigralci dobili zadnjih pet domačih tekem v kvalifikacijah UEFA Evropske lige. Lahko na seznam prestižnih skalpov po Stuttgartu dodajo še eno ime nemške Bundselige?

 

Kvalifikacije UEFA Evropske lige, druga tekma tretjega kroga:

Četrtek, ob 21.05: DOMŽALE - FREIBURG (NEM)

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 21.04.2024 | Prva liga Telemach
    Domžalčani presenetili v Celju
    Nogometaši Domžal so v 32. krogu Prve lige Telemach v gosteh premagale Celje s 3:2 (0:1).
  • 19.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Celje - Domžale
    Celjsko odštevanje se je začelo, grofje so na pragu drugega naslova državnih prvakov. Nedeljski tekmeci Celjanov bodo nogometaši Domžal, ki so med tednom prišli do pomembnih točk.
  • 18.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pomembne točke Domžal proti Kopru
    Nogometaši Domžal so v zaostali tekmi 25. kroga Prve lige Telemach premagali Koper z 1:0 (0:0).
  • 17.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Domžale - Koper
    Marca je dvoboj Domžal in Kopra odneslo močno deževje, ki je razmočilo zelenico ob Kamniški Bistrici. Kdo bo dobil zaostali obračun?
  • 15.04.2024 | Prva liga Telemach
    Zanesljiva zmaga Olimpije v Domžalah
    Nogometaši Domžal so v 31. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Olimpiji z 1:3 (0:0).
  • 12.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Domžale - Olimpija
    Nedeljski nogometni maraton Prve lige Telemach bodo zaključili nogometaši Domžal in Olimpije. Zmaji ob Kamniško Bistrico prihajajo po remiju z Radomljami, ravbarji so izgubili z Rogaško.
  • 10.04.2024 | Prva liga Telemach
    Rogaška do zelo pomembnih točk pri Domžalah
    Nogometaši Rogaške so v 30. krogu Prve lige Telemach v gosteh premagali Domžale z 1:0 (1:0).
  • 09.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Domžale - Rogaška
    Domžale spet kažejo znake življenja, uspeh proti Bravu pa bodo skušale nadgraditi v sredo, ko gostijo razočarano Rogaško.
  • 07.04.2024 | Prva liga Telemach
    Domžalčani do pomembne zmage pri Bravu
    Nogometaši Domžal so v 29. krogu Prve lige Telemach v Ljubljani premagali Bravo Kostel s 3:1 (0:0).
  • 06.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Bravo - Domžale
    Devetindvajseti krog Prve lige Telemach bodo z nedeljsko tekmo zaključili nogometaši Brava in Domžal. Kakšen bo domžalski odziv po slovesu Dušana Kosića?

DELI NA