25.02.2024 | Prva liga Telemach
Domžalčani presenetili Celjane

Domžale - Celje 2:1 (0:0)

* Športni park, sodniki: Šmajc, Žunič, Habuš.
* Strelci: 1:0 Hempt (53.), 2:0 Krstovski (60.), 2:1 Prucev (86.).
* Domžale: Štubljar, Hempt, Đapo, Hodžić, Mutavčić, Dovžan Karahodžić (od 78. Husmani), Markuš, Pišek, Topalović, Stuparević (od 90. Tolić), Krstovski.
* Celje: Rozman, Milić (od 62. Kvesić), Zec, Vuklišević, Kouter, Zabukovnik, Dulca (od 77. Aarons), Svetlin, Menalo (od 46. Prucev), Matko, Adetunji (od 63. Bajde).
* Rumeni kartoni: Krstovski, Pišek, Husmani; Adetunji, Zec.
* Rdeči karton: /.

Domžalčani so v tekmo z vodilnim Celjem vstopili v podrejeni vlogi glede na stanje na lestvici, zadnje izide (bili so v nizu štirih porazov) in težave s poškodbami. Toda trener domače zasedbe Dušan Kosić je taktično dobro pripravil ekipo, ki je gostom sicer prepustila pobudo, a znala izkoristiti dve priložnosti.

Celje, ki je pred tem nazadnje v ligi izgubilo 5. novembra lani, je posestno prevladovalo, imelo kar nekaj priložnosti, a mu tokrat ni uspelo ponoviti učinka iz jesenskega dela, ko je dobilo oba medsebojna obračuna.

Na tekmi dokaj oslabljenih zasedb so prvo lepšo priložnost imeli domačini, ko je v peti minuti žogo mimo gola poslal Filip Stuparević. Ta je bil nenatančen tudi v 37. minuti. V 13. minuti pa je imel lepo priložnost tudi Luka Topalović, a na koncu slabo streljal.

Celjani, med drugimi brez kaznovanega Žana Karničnika in poškodovanih Luka Bobičanca in Denisa Popovića, kljub vsej napadalni potenci in večji posesti žoge v prve pol ure niso posebej nevarno ogrozili Lovra Štubljarja, v 33. minuti pa je z glavo poskusil Damjan Vuklišević, vendar je ostalo pri 0:0, tako kot po strelu Aljoše Matka in Marka Zabukovnika malce pozneje.

Drugi polčas se je začel s podobnim scenarijem, Celjani so imeli posest, Domžalčani pa so čakali na protinapade. Slednji so dočakali prvo priložnost v tem delu igre v 51. minuti, ko je Matjaž Rozman ujel žogo po strelu Benjamina Markuša z roba kazenskega prostora.

So pa Domžale povedle v 53. minuti. Po prostem strelu z desne strani je najprej Mario Krstovski zadel vratnico s strelom z glavo, odbito žogo pa je v mrežo pospravil Lukas Hempt.

V 60. minuti so Domžalčani znova zadeli, takrat je Krstovski prišel po levi strani v kazenski prostor in nato z nizkim strelom ukanil nemočnega Rozmana. Ta pa je v 67. minuti brez težav ukrotil žogo po prostem strelu Jošta Piška.

Mario Kvesić je malce pozneje z 18 metrov žogo poslal čez domžalski gol, tudi sicer pa je bil pritisk Celjanov vse večji, tudi Jegor Prucev je nevarno meril, vmes pa je od daleč celjska vrata spet ogrozil Pišek.

V 79. minuti je Štubljar dobro reagiral po novem strelu Pruceva, celjski vratar je bil v dvoboju z Rusom uspešnejši tudi v 83. minuti. Tri minute pozneje pa je Prucev le zadel, ko Štubljarju ni uspelo prijeti žoge, tako da je odbito za njegov hrbet pospravil celjski krilni napadalec.

Celje je še napadalo, iskalo izenačenje, Rolando Aarons je zapravil eno priložnost, ko mu je Štubljar s konicami prstov preprečil veselje, tako da je ostalo pri zmagi Domžal.

Domžale bodo v 24. krogu v soboto gostovale v Mariboru, Celje pa pri Olimpiji.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 23.02.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Domžale - Celje
    Pri Domžalah ne morejo biti zadovoljni z vstopom v pomlad, po treh porazih pa rumene čaka še ena zahtevna preizkušnja. Ob Kamniški Bistrici gostujejo vodilni Celjani. Kdo bo boljši?

DELI NA