Domžalčani z novo zmago tik pod vrh

Domžale - Celje 2:1 (1:0)

* Športni park, gledalcev 800, sodniki: Kajtazović, Ajdovec (oba Kranj) in Prelog (Preddvor).
* Strelci: 1:0 Vetrih (19.), 2:0 Vuk (50.), 2:1 I. Hadžić (71.).
* Domžale: Milić, Vetrih (od 68. Žinko), Volarič (od 71. Repas), Vuk (od 78. Mance), Matjašič, Širok, Blažič, Dobrovoljc, Balkovec, Alvir, Husmani.
* Celje: Kotnik, Kous, Džinić, Volaš (od 58. I. Hadžić), Podlogar (od 80. Glavaš), Travner, Cvijanović (od 58. Rahmanović), Pungaršek, Čirjak, D. Hadžić, Pišek.
* Rumeni kartoni: Vetrih, Husmani, Kous; Džinić, Hadžić, Rahmanović.
* Rdeči karton: /.

Domžalski nogometaši so zmagali tretjič zapovrstjo in petič na zadnjih šestih tekmah. S to bero točk ostajajo v stiku z vodilnima Mariborom (37 točk) in Olimpijo (36), saj so pri 35 točkah ob tekmi več. Današnji tekmeci Celjani, ki so tokrat povsem zasluženo ostali praznih rok, zdaj na četrtem mestu za Domžalami zaostajajo že devet točk.

V prvem delu so bili konkretnejši Domžalčani, ki so tudi vodili ob polčasu. V 19. minuti je Jure Balkovec z desne strani s prostega strela podal v kazenski prostor, kjer je Amedej Vetrih z ramo premagal Matica Kotnika.

Domžalčani so imeli še eno veliko priložnost, v 34. minuti je po podaji Balkovca po kotu žoga iz rok spolzela Kotniku, zatem je dvakrat poskusil Gaber Dobrovoljc, prvič je zadel vratnico, drugič pa je z golove črte odbil Nino Pungaršek. V 43. minuti je z glavo streljal še Marko Alvir, na golovi črti pa je zadetek preprečil Elvedin Džinić.

Celjani, ki so bili večino polčasa nenevarni, so najbolj zagrozili v 45. minuti, ko je prosti strel z desne strani izvedel Goran Cvijanović, ki je podal na drugo vratnico. Žogo je odbil Dobrovoljc, na levi strani pa je do žoge prišel Lovre Čirjak, ki je močno podal pred vrata, kjer je Elvedin Džinić z desetih metrov meril za las mimo desne vratnice.

V uvodu drugega dela je najprej zagrozil Cvijanović, že v 50. minuti pa so domači podvojili prednost. Jure Matjašič je ukradel žogo na polovici Celja, Alvir je z odlično podajo na levi strani našel Matjašiča, ki je takoj podal pred vrata, kjer je bil Slobodan Vuk, ta pa je iz bližine žogo potisnil v mrežo. V 52. minuti je Balkovec s prostega strela z desne strani močno sprožil, Dalibor Volaš je žogo odbil in zadel prečko svojega gola.

V 71. minuti so Celjani znižali zaostanek, po kotu Čirjaka je z glavo zadel Irfan Hadžić. Sedem minut pozneje je Vuk na drugi strani povsem neoviran streljal z malce desne strani kazenskega prostora, a žogo poslal mimo druge vratnice. To je bila tudi zadnja prava priložnost na tekmi.

Domžalčani bodo v 19. krogu v sredo gostili Radomlje, Celjani pa bodo gostovali v Ljubljani.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 24.11.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Domžale - Celje
    Domžalčani, ki se že 14 tekem uspešno izogibajo neodločenemu izidu, bodo skušali po visoki zmagi v Kidričevem nadaljevati tudi niz uspešnih domačih predstav. V goste prihaja Celje, nekdanja četa Simona Rožmana, ki je Domžalam letos že zadala boleč udarec.

DELI NA