02.12.2023 | Prva liga Telemach
Domžalčani zanesljivi proti Radomljam

Domžale - Kalcer Radomlje 3:0 (2:0)

* Športni park, sodniki: Balažič, Černe, Perger.
* Strelci: 1:0 Nuhanović (4./avtogol), 2:0 Krstovski (29.), 3:0 Krstovski (46.).
* Domžale: Tratnik, Mutavčić, Hempt, Hodžić (od 58. Husmani), Bobarić, Markuš, Pišek, Perc (od 64. Marasović), Šturm (od 83. Černe), Topalović (od 83. Tolić), Krstovski (od 64. Stuparević).
* Radomlje: Baš, Marković (od 69. Žaler), Prpić, Korun, Ševelj, Nuhanović, N'Landu (od 82. Pogačar), Cerar (od 46. Posavac), Šošić (od 69. Krolo), Vokić (od 69. Cruz), Kukovec.
* Rumeni karton: Krstovski, Husmani; Korun, Prpić.
* Rdeči karton:

Izbranci Dušana Kosića so sosedski obračun z Radomljani dobili precej zanesljivo. Že v prvem polčasu so opravili večino dela, v drugem pa le še dokončali začeto proti tokrat napadalno dokaj anemični gostujoči zasedbi. Domžale so se vsaj začasno povzpele na šesto mesto, medtem ko Radomlje ostajajo osme.

Domžalčani so že po dveh minutah nevarno zagrozili, Mario Krstovski je le za malenkost zgrešil cilj. So pa povedli dve minuti pozneje, ko je žogo v lastno mrežo nesrečno poslal Sandi Nuhanović po podaji z desne strani.

Domačini so še naprej imeli pobudo, bili konkretnejši, med drugim je v 17. minuti Krstovski spet prišel pred Luko Baša, ki pa je žogo dovolj preusmeril, da je ta končala vratnici, od katere se je odbila v kot.

Prsv Krstovski, zelo razpoložen v tem delu igre, je v 29. minuti podvojil prednost Domžal, potem ko je prišel v kazenski prostor, se otresel Dominika Prpića in matiral še Baša.

Radomljani v prvem polčasu v napadu niso pokazali veliko, sicer so izpeljali nekaj obetavnih akcij, ki pa so se praviloma končale še pred zadnjo, ključno podajo.

V še večji godlji so se gosti znašli po pol minute nadaljevanja, ko je Krstovski zadel v kazenskem prostoru, potem ko je preslabo odbil Prpić.

V 54. minuti je moral prvič resno na tekmi posredovati domači vratar Gašper Tratnik, ki se je izkazal po poskusu Uroša Koruna z glavo.

Osem minut pozneje je spet zadel Krstovski, toda ostal brez svojega šestega gola sezone, saj je pregled posnetka pokazal predhoden prekršek nad Korunom.

Nekoliko živahnejši Radomljani so znova zagrozili v 75. minuti, ko je za malo zgrešil Ivan Krolo, pozneje je bil nenatančen iz bližine še Nino Kukovec, v 90. minuti pa je pri Domžalah zadel še Gašper černe, a iz nedovoljenega položaja.

Domači so imeli tudi v sodniškem dodatku še eno priložnost, ki jo je zapravil Zeni Husmani, žoga je na koncu oplazila vratnico.

Domžale bodo v 18. krogu v sredo gostovale pri Aluminiju, Radomlje pa bodo dan prej gostile Celje.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 29.11.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Domžale - Radomlje
    Sobotno popoldne bo zaznamoval občinski derbi. Bo pripadel Domžalam ali Radomljam?

DELI NA