Domžalski mladinci ostali brez napredovanja

Domžalski mladinci so ostali brez napredovanja v drugi krog UEFA Mladinske lige prvakov. Tako kot v lanski sezoni, je bil od čete trenerja Darka Birjukova boljši srbski prvak, po Radu so morali fantje v rumenem priznati še premoč Čukaričkemu, ki je v lanskem poletju izločil že člansko ekipo, današnjo tekmo pa je po remiju v Domžalah dobil z izidom 4:1. Poraz slovenskih prvakov je omilil Marcel Kene.

Druga tekma prvega kroga UEFA Mladinske lige prvakov:

ČUKARIČKI U19 - DOMŽALE U19 4:1 (1:0)

Sodniki: Peljto, Baković, Lazić (vsi BIH).
Strelci:  Mašović (9.), Mehmedović (49./11m), Vidosavljević (63.), Šarić (89.); Kene (82.).
Rumeni kartoni: Rom, Ivkić, Repas, Osikel.
Rdeči karton: /.

Čukarički: Ćulibrk, Radić, Zorić, Mašović, Šapić (od 82. Preljević), Jovanović (od 70. Vidosavljević), Milojević, Mehmedović, Šarić, Preljević. Trener: Mihajlo Jurasović.

Domžal: Frelih, Rom, Vrandečič, Ivkić, Žužek, Huč, Osikel (od 80. Hrovat), Repas, Petric (od 60. Jarović), Gnezda Čerin, Sredojevič (od 76. Kene). Trener: Darko Birjukov.

Domžalski mladinci so v tekmo vstopili pogumno in zapretili v peti minuti, ko pa je po prostem strelu Vrandečiča dobro posredoval domači vratar Ćulibrk. Nato pa so udarili Domžalčani in v deveti minuti prešli v prednost. Žoga je po kotu najprej zadela vratnico, nato pa se je odbila do Mašovića, ki jo je z bližine pospravil za hrbet Freliha. V nadaljevanju prvega polčasa so Domžalčani krenili v lov na izenačenja, ki pa ga do odhoda na odmor niso dočakali. Priložnosti sicer ni manjkalo, tako je v 13. minuti, po kotu Vrandečiča in izbijanju do strela prišel Repas, ki pa je z razdalje meril meril netočno. Pet minut kasneje je v obrambi dobro posredoval Rom, domžalski kapetan je preprečil zaključil Šariću, po kotu pa je mimo gola streljal Jovanović. V 21. minuti nova nevarnost za domača vrata. Prosti strel s 40 metrov je izvedel Vrandečič, čuvaj domače mreže ni najbolje posredoval, a je Gnezda Čerin meril mimo desne vratnice. Podobno nenatančen je bil v 26. minuti tudi Rom, ki je po kotu Repasa z glavo streljal čez gol. Dve minuti zatem je nenatančno zaključil tudi Vrandečič, ki je streljla po kotu Repasa. Podajo iz kota so si Birjukovi varovanci priigrali po prav po strelu Repasa, a se je s posredovanjem izkazal Ćulibrk. Slovenski prvak si je v zaključku prvega polčasa pripravil še dva zaključna strela. V 37. minuti je Gnezda Čerin pred golom našel Petrica, ki pa je z glavo meril le malce mimo gola. Pet minut pred koncem polčasa je bil od Sredojevića hitrejši Ćulibrk.

Domžalske težave so se poglobile v četrti minuti nadaljevanja, ko je Ivkić storil prekršek nad Šarićem, sodnik Peljto pa je pokazal na belo točko. Frelih je bil po strelu Mehmedovića, ki je meril v desni kot, nemočen. Domžalčani so morali na prvi poskus v drugem polčasu čakati do 64. minute, ko pa je Ćulibrk zaustavil prosti strel Repasa. V 66. minuti so poskušali tudi Beograjčani, ko pa je prosti strel Milojevića zgrešil okvir domžalskih vrat. Pet minut kasneje je bil nenatančen Repas, ki je meril s 30 metrov. Srečanje pa je bilo dokončno odločeno v 73. minuti, ko je po podaji Šarića v polno zadel Vidosavljević. Slednji je bil osamljen na levi strani kazenskega prostora in se po strelu z 11 metrov podpisal še pod tretji gol Čukaričkega. V 82. minuti so do častnega zadetka prišli tudi Domžalčani, saj se je žoga po podaji Vrandečiča odbila do Keneta, domžalski rezervist pa je po strelu z bližine znižal domačo prednost. Končni izid je bil postavljen v 88. minuti, ko je po preigravanju Milojevića Šarić ostal sam na robu kazenskega prostora in s strelom v daljši kot gola Freliha zadel za končno veselje Beograjčanov, ki se bodo v drugem krogu tekmovanja udarili z norveškim Rosenborgom.

Tekst: NZS
Foto: NK Domžale

SORODNE NOVICE

  • 14.12.2023 | Mednarodna tekmovanja
    Olimpija evropsko pot sklenila z zmago
    Olimpija je evropsko pot sklenila z zmago. V Bratislavi je bil dvakrat natančen Pedro Lucas.
  • 13.12.2023 | Mednarodna tekmovanja
    Za konec evropske sezone še v Bratislavi
    Nogometaši ljubljanske Olimpije bodo zgodovinsko leto 2023 sklenili z evropskim gostovanjem v Bratislavi. Slovan bo zadnji nasprotnik zmajev v skupinskem delu UEFA Evropske konferenčne lige.
  • 30.11.2023 | Mednarodna tekmovanja
    Olimpija v Stožicah izgubila z Lillom
    Olimpija je na zadnji domači tekmi v skupinskem delu UEFA Evropske konferenčne lige izgubila z Lillom, ki je zmajem dokončno zaprl vrata do evropske pomladi. Ljubljanska mreža se je zatresla dvakrat.
  • 29.11.2023 | Mednarodna tekmovanja
    Na zadnji domači tekmi z Lillom
    Francoski Lille bo zadnji gost ljubljanskih Stožic v skupinskem delu UEFA Evropske konferenčne lige. Olimpija bo po zmagi na tekmi s Klaksvikom napadala nove točke.
  • 09.11.2023 | Mednarodna tekmovanja
    Sualehe in Nukić za zgodovinsko zmago Olimpije
    Ljubljančani se veselijo krstne zmage v skupinskem delu evropskih tekmovanj. Olimpija je prevladovala skozi celotno tekmo, zmaji pa so odpor gostov z igralcem več strli v končnici srečanja, ko sta zadela rezervista David Sualehe in Mustafa Nukić.
  • 08.11.2023 | Mednarodna tekmovanja
    Zmaji po maščevanje za poraz na Ferskih otokih
    Nogometaši Olimpije bodo na četrti tekmi skupinskega dela UEFA Evropske konferenčne lige lovili prve točke. V Stožicah se bodo pomerili s ferskim Klaksvikom, ki je pred dvema tednoma v Torshavnu slavil z 0:3.
  • 26.10.2023 | Mednarodna tekmovanja
    Olimpija s Ferskih otokov praznih rok
    Gostovanje na Ferskih otokih se ni razpletlo po načrtih Olimpije. Klaksvik je zeleno-belo mrežo zatresel trikrat, na drugi strani pa je svojo ohranil nedotaknjeno.
  • 25.10.2023 | Mednarodna tekmovanja
    Na Ferske otoke po prve točke v skupinskem delu
    Zmaji na prvih dveh preizkušnjah skupinskega dela UEFA Evropske konferenčne lige niso bili rezultatsko uspešni, v taboru slovenskih prvakov pa verjamejo, da se bo to spremenilo že na četrtkovi tekmi s ferskim Klaksvikom.
  • 25.10.2023 | Mednarodna tekmovanja
    Za slovo od UEFA Mladinske lige prvakov remi z nemškim prvakom
    Mladinci Maribora so v prvem krogu UEFA Mladinske lige prvakov izzvali vrstnike Mainza, po porazu na domači tekmi pa so na gostovanju pri nemškem prvaku pred tri tisoč gledalci iztržili neodločen izid.
  • 24.10.2023 | Mednarodna tekmovanja
    Mladinci Maribora v nemški Mainz brez bele zastave
    V tem tednu bosta na evropskem odru dejavna kar dva slovenska kluba, saj mladinsko selekcijo Maribora čaka povratna tekma prvega kroga UEFA Mladinske lige prvakov. Vijoličasti bodo v dvoboju z Mainzem lovili dva zadetka zaostanka s srečanja v Ljudskem vrtu.

DELI NA