Domžalski mladinci v Beograd po napredovanje

Domžalski mladinci odštevajo ure do povratnega dvoboja s Čukaričkim. Dvoboj v srbski prestolnici Beogradu se bo pričel ob 18. uri, varovanci trenerja Darka Birjukova pa bodo naskakovali uvrstitev v drugi krog UEFA Mladinske lige prvakov.

Povratno srečanje bo odigrano na osrednji zelenici Banovega Brda, kjer je lansko poletje gostovala tudi članska ekipa Domžal. Lanskoletni dvoboj s Čukaričkim se za rumeno-modre ni razpletel po željah, v nadaljevanje kvalifikacij UEFA Evropske lige so se prebili Beograjčani, na drugačen razplet pa jutri upajo domžalski mladci. V rahli rezultatski prednosti so sicer gostitelji povratnega dvoboja, saj so preko Marka Šarića v 63. minuti izničili zadetek Žana Žužka, ki je domače v vodstvo popeljal v deveti minuti nadaljevanja. Domžalčanom tako napredovanje prinaša zmaga ali remi z več kot doseženim zadetkom.

Rumeno-modra zasedba je v Beograd prispela že v ponedeljkovem večeru, dan kasneje pa so Jan Repas in soigralci preizkusili tudi igrišče, na kateri bodo lovili drugi krog tekmovanja. Četa stratega Birjukova je v Srbijo odpotovala dobro razpoložena, saj so se aktualni mladinski prvaki z zmago nad celjskim Šampionom zavihteli na vrh ligaške razpredelnice. »Favorita za napredovanje ni. Odločila bosta srce in glava, ki mora, ne glede na dogodke na igrišču, ostati zbrana in mirna skozi celotno tekmo. Popolnoma jasno je, da fantom popolnoma zaupam in, če bodo tudi oni v enaki meri zaupali vase, potem ne bomo imeli težav. Nastopiti moramo samozavestno in odločno,« pred tekmo sezone poudarja Birjukov.

Eden močnejših adutov Domžal bo tudi Kristjan Sredojevič, ki je bil pred dnevi del mladinske izbrane vrste, le-ta pa se ni uspela prebiti v elitni krog kvalifikacij. Nekdanji up kranjskega Triglava je na zadnji tekmi z Estonijo dosegel dva zadetka, 18-letnik pa bo močno orožje tudi v Srbiji. »Z rezultatom s prve tekme se ne obremenjujemo. V Beograd odhajamo polni samozavesti. Tekmec ima zelo kompaktno ekipo, ki je sestavljena iz dobrih posameznikov. Kljub temu sem prepričan, da smo kvalitetnejše moštvo, kar moramo izkoristiti. Naredili bomo vse, da se uvrstimo v naslednji krog tekmovanja,« sporoča Sredojevič, ki je v letošnji sezoni mladinskega zadetka dosegel en zadetek. S petimi zadetki v SML sta najuspešnejša Gaber Petric in Anis Jašaragić, še trikrat sta se veselila Senar Jarović in Adam Gnezda Čerin.

Dvoboj v Beogrado bo odigran pod nadzorstvom bosansko-hercegovskih sodnikov. Ekipo bo vodil Irfan Peljto, pomagala mu bosta Haris Baković in Damir Lazić.

Tekst: NZS
Foto: NK Domžale

SORODNE NOVICE

  • 14.12.2023 | Mednarodna tekmovanja
    Olimpija evropsko pot sklenila z zmago
    Olimpija je evropsko pot sklenila z zmago. V Bratislavi je bil dvakrat natančen Pedro Lucas.
  • 13.12.2023 | Mednarodna tekmovanja
    Za konec evropske sezone še v Bratislavi
    Nogometaši ljubljanske Olimpije bodo zgodovinsko leto 2023 sklenili z evropskim gostovanjem v Bratislavi. Slovan bo zadnji nasprotnik zmajev v skupinskem delu UEFA Evropske konferenčne lige.
  • 30.11.2023 | Mednarodna tekmovanja
    Olimpija v Stožicah izgubila z Lillom
    Olimpija je na zadnji domači tekmi v skupinskem delu UEFA Evropske konferenčne lige izgubila z Lillom, ki je zmajem dokončno zaprl vrata do evropske pomladi. Ljubljanska mreža se je zatresla dvakrat.
  • 29.11.2023 | Mednarodna tekmovanja
    Na zadnji domači tekmi z Lillom
    Francoski Lille bo zadnji gost ljubljanskih Stožic v skupinskem delu UEFA Evropske konferenčne lige. Olimpija bo po zmagi na tekmi s Klaksvikom napadala nove točke.
  • 09.11.2023 | Mednarodna tekmovanja
    Sualehe in Nukić za zgodovinsko zmago Olimpije
    Ljubljančani se veselijo krstne zmage v skupinskem delu evropskih tekmovanj. Olimpija je prevladovala skozi celotno tekmo, zmaji pa so odpor gostov z igralcem več strli v končnici srečanja, ko sta zadela rezervista David Sualehe in Mustafa Nukić.
  • 08.11.2023 | Mednarodna tekmovanja
    Zmaji po maščevanje za poraz na Ferskih otokih
    Nogometaši Olimpije bodo na četrti tekmi skupinskega dela UEFA Evropske konferenčne lige lovili prve točke. V Stožicah se bodo pomerili s ferskim Klaksvikom, ki je pred dvema tednoma v Torshavnu slavil z 0:3.
  • 26.10.2023 | Mednarodna tekmovanja
    Olimpija s Ferskih otokov praznih rok
    Gostovanje na Ferskih otokih se ni razpletlo po načrtih Olimpije. Klaksvik je zeleno-belo mrežo zatresel trikrat, na drugi strani pa je svojo ohranil nedotaknjeno.
  • 25.10.2023 | Mednarodna tekmovanja
    Na Ferske otoke po prve točke v skupinskem delu
    Zmaji na prvih dveh preizkušnjah skupinskega dela UEFA Evropske konferenčne lige niso bili rezultatsko uspešni, v taboru slovenskih prvakov pa verjamejo, da se bo to spremenilo že na četrtkovi tekmi s ferskim Klaksvikom.
  • 25.10.2023 | Mednarodna tekmovanja
    Za slovo od UEFA Mladinske lige prvakov remi z nemškim prvakom
    Mladinci Maribora so v prvem krogu UEFA Mladinske lige prvakov izzvali vrstnike Mainza, po porazu na domači tekmi pa so na gostovanju pri nemškem prvaku pred tri tisoč gledalci iztržili neodločen izid.
  • 24.10.2023 | Mednarodna tekmovanja
    Mladinci Maribora v nemški Mainz brez bele zastave
    V tem tednu bosta na evropskem odru dejavna kar dva slovenska kluba, saj mladinsko selekcijo Maribora čaka povratna tekma prvega kroga UEFA Mladinske lige prvakov. Vijoličasti bodo v dvoboju z Mainzem lovili dva zadetka zaostanka s srečanja v Ljudskem vrtu.

DELI NA