18.07.2022 | Sodniki
Druga tekma za Stašo Špur na zboru najboljših evropskih ženskih reprezentanc

Na Otoku poteka zadnji krog tekmovanja po skupinah na 13. ženskem Evropskem prvenstvu 2022 (Uefa Women's Euro 2022), kjer bo danes znanih vseh osem reprezentanc, ki bodo nadaljevale boje v četrtfinalu. Soočenja najboljših 16 reprezentanc na največjem ženskem reprezentančnem turnirju na stari celini potekajo na destih stadionih v osmih angleških mestih med 6. in 31. julijem. Prizorišča so London, Brentford, Manchester, Rotherham, Southampton, Brighton&Hove, Milton Keynes in Sheffield.

Za tem, ko je naša linijska sodnica Staša Špur (33)  preteklo sredo sodila v Wigan&Leighu (Manchester) na tekmi 2. kroga skupine C med Nizozemsko in Portugalsko (3-2) pred 6.966 gledalci, bo tudi tokrat delovala s hrvaškima kolegicama oziroma v štiričlanski sodniški ekipi, ki v celoti prihaja iz držav nekdanje Jugoslavije ter je 24. aprila letos skupaj delovala tudi na prvi polfinalni tekmi ženske Lige prvakinj med francoskima ekipama Olympique Lyon in Paris Saint Germain.

V zadnji tekmi skupine D med Italijo in Belgijo bo Sobočanka drevi ob 21. uri (prenos na TVSLO 2) na stadionu nogometne akademije Manchester Citya s 7.000 sedeži druga pomočnica glavni delivki pravice Ivani Martinčić iz Koprivnice, kateri bo asistirala še njena rojakinja Sanja Rođak-Karsić, med rezervnima klopema pa bo še četrta sodnica Ivana Projkovska iz Severne Makedonije. V video sobi bosta s tehnologijo VAR ravnala Nizozemca Pol Van Boekel in Dennis Higler, kontrolorka sojenja pa bo tako kot na Prekmurkini prvi tekmi minulo sredo Poljakinja Katarzyna Wierzbowska.

Za Stašo Špur bo to še druga tekma na tem nogometnem objektu v njeni karieri, saj je jeseni leta 2019 z Aleksandro Česen, Tanjo Vrabel in Tanjo Subotić (vse na spodnji fotografiji) delovala na povratni tekmi osmine finala ženske Uefa Lige prvakinj med ekipama Manchester City - Lugano, ko je za intepretacijo Pravil na igrišču skrbela naša najbolj izkušena Fifa sodnica 45-letna Tanja Subotić iz Ljubljane (druga z desne).

Med 16 reprezentancami, ki sodelujejo na 13. ženskem EURU 2022 v Angliji na obžalovanje ljubiteljev nogometa na sončni strani Alp ni Slovenk, ki so v kvalifikacijski skupini končale na tretjem mestu za Nizozemkami in Rusinjami. Z obema izbranima vrstama so naše izgubile obe tekmi, zmagale pa so v vseh preostalih šestih dvobojih, kar kaže na svetlo prihodnost slovenskega ženskega nogometa. Rusinje, ki so se uvrstile na zaključni turnir so bile zaradi znanih razlogov in vojne v Ukrajini izključene, nadomestile pa so jih Portugalke, ki so bile poražene v medsebojnem dvoboju dodatnih kvalifikacij.

Mednarodna pomočnica sodnice Staša Špur je še pred začetkom ženskega evropskega prvenstva z novinarko iz športne redakcije na TVS1 opravila zanimiv pogovor, ki ga ne smeš zamuditi.

Četrtfinalni dvoboji Eura 2022 za ženske bodo potekali od srede do sobote, polfinalni tekmi bosta na sporedu naslednji teden 26. in 27. julija, zmagovalca Evropskega nogometnega prvenstva za ženske 2022 pa bomo dobili v nedeljo 31. julija.

Tekst: NZS/ ŽD

Foto: m.24.si

SORODNE NOVICE

 • 01.09.2022 | Sodniki
  Špurova potuje v Indijo na SP deklet do 17. let
  Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je sporočila, da je 33-letna Staša Špur iz Murske Sobote izbrana med 28 najboljših svetovnih pomočnic sodnic ter bila povabljena v Indijo na 7. Svetovno prvenstvo za ženske do 17. let (FIFA Women's World Cup U-17 2022).
 • 28.07.2022 | Sodniki
  Sodniki, sodnice in kontrolorji aktivirali letovanje 22-ih otrok
  Sodniki, sodnice in kontrolorji so v junijskem družbeno odgovornem projektu omočili nepozabne poletne počitnice za 22 otrok na Debelem rtiču. Otroci prav v teh dneh tam uživajo v brezskrbni igri, učnih aktivnostih in morskih radostih, obiskal pa jih je tudi prvoligaški sodnik.
 • 22.07.2022 | Sodniki
  Naša sodnica v četrtfinalu ženskega Eura
  Po dveh tekmah skupinskega dela tekmovanja na 13. Evropskem prvenstvu za ženske, kjer je Staša Špur (33) iz Murske Sobote opravljala naloge pomočnice sodnice hrvaški sodnici Ivani Martinčić na dvobojih med Nizozemsko in Portugalsko ter med Italijo in Belgijo, bo naša sodnica delovala tudi v izločilnih bojih in sicer na sobotni četrtfinalni tekmi v Rotherhamu med Francijo in Nizozemsko.
 • 12.07.2022 | Sodniki
  Uvodna tekma za Stašo Špur na ženskem EURU 2022 v Angliji
  Evropsko nogometno prvenstvo za ženske 2022, ki se je začelo v sredo 6. julija v Angliji in bo potekalo vse do finalne tekme 31. julija- na žalost brez udeležbe varovank Borut Jarca- bo v aktivni vlogi na igrišču doživela naša najboljša FIFA pomočnica sodnice 33-letna profesorica razrednega pouka Staša Špur iz Murske Sobote, ki bo svojo uvodno tekmo imela v sredo, ko se bosta pomerili Nizozemska in Portugalska.
 • 17.06.2022 | Sodniki
  Uspešno izvedeno strokovno PNI predavanje za klube in medije
  V Kongresnem centru Brdo je danes potekalo strokovno predavanje iz interpretacije pravil nogometne igre, ki je bilo namenjeno klubskim predstavnikom, glavnim trenerjem, kapetanom klubov v Prvi ligi Telemach in medijem z namenom seznanitve s trendi in najnovejšimi smernicami pred prihajajočo novo sezono.
 • 14.06.2022 | Sodniki
  Sodniki zbrali 7.106 EUR za letovanje 22 otrok na morju
  Velika humanitarna akcije vseh sodnikov, sodnic in kontrolorjev pod okriljem Zveze nogometnih sodnikov Slovenije v sodelovanju z oddajo Svet na Kanalu A je dosegla izjemen uspeh, saj je bilo za letovanje otrok v stiski zbranih 7.106 EUR.
 • 19.05.2022 | Sodniki
  Vinčič izbran za sojenje na SP 2022
  Po letu 2018, ko je Damir Skomina s pomočnikoma Juretom Praprotnikom in Robertu Vukanom sodil na Svetovnem prvenstvu v Rusiji bo Slovenija tudi na 22. Svetovnem prvenstvu imela svojega predstavnika, saj je bil Slavko Vinčić imenovan kot eden izmed 11 glavnih sodnikov iz starega kontinenta v paru z njem pa na SP potujeta še pomočnika sodnika Tomaž Klančnik in Andraž Kovačič.
 • 13.05.2022 | Sodniki
  Ženska sodniška trojka na tekmi 2. SNL
  Drevi je pomemben dan za žensko sojenje, saj bo na stadionu Portoval v celoti ženska sodniška ekipa prvič doslej vodila tekmo 29. kroga 2. SNL med novomeško Krko in ptujsko Dravo.
 • 12.05.2022 | Sodniki
  Finale lige Europa Slavku Vinčiću
  Iz sedeža Evropske nogometne zveze (UEFA) so sporočili izbrane sodnike za finalno tekmo lige Europa, kar nas je še posebej razveselilo pri Zvezi nogometnih sodnikov Slovenije, saj smo prejeli nov izjemen pečat in ogromno priznanje za slovensko sojenje. Sredino tekmo finala Evropske lige, ko se bosta v vroči Sevilli pomerila nemški Eintracht iz Frankfurta in škotski Glasgow Rangers bo upravljal Slovenec in sicer 42-letni Mariborčan Slavko Vinčić.

DELI NA