Druge priložnosti ne želijo zapraviti

Danes se bodo sklenile kvalifikacije za ligo prvakinj. Slovenske predstavnice ŽNK Nona Pomurje Beltinci ob 17. uri, tudi z neposrednim prenosom na spletni strani Nogometne zveze Slovenije, na obračunu s škotskimi prvakinjami odločajo o 1. mestu in napredovanju med 32 najboljših ekip v Evropi.

Kvalifikacije za ligo prvakinj:

13.8.
Mestni stadion Fazanerija
FC Nike (GRU) - Cardiff Met Ladies FC (WAL) (17.00)

Športni park Beltinci
ŽNK Nona Pomurje Beltinci (SLO) - Hibernian Ladies FC (ŠKO) (17.00) (prenos tekme na spletni strani www.nzs.si)

že odigrano:

10.8.
Hibernian Ladies FC (ŠKO) - Cardiff Met Ladies FC (WAL) 2:1
ŽNK Nona Pomurje Beltinci (SLO) - FC Nike (GRU) 4:0

7.8.
Hibernian Ladies FC (ŠKO) - FC Nike (GRU) 3:0
Cardiff Met Ladies FC (WAL) - ŽNK Nona Pomurje Beltinci 1:0

Pri dveh zmagah

„Dopoldan smo naredili aktivacijo, po kosilu in krajšem počitku pa je sledil sestanek z določenimi podatki o Hibernianu,“ trenerka Nuša Ladinek razkrije, kako je ekipa včeraj preživela dan. Zaveda pa se, da jih danes čaka zahtevno delo. Škotinje so na prvih dveh tekmah vknjižile dve zmagi, z 2:1 so bile boljše od Cardiffa, s 3:0 pa od gruzinske ekipe FC Nike.

Hibernian ima tako po dveh krogih šest točk, Pomurje in Cardiff pa po tri. Pomurke lovijo danes zmago z vsaj dvema zadetkoma več, kot bi jih dosegle Škotinje.

„Pred nami je tekma s kvalitetno ekipo, ki želi igrati nogomet. Čaka nas lepa tekma, upam pa, da se razplete po naših načrtih,“ nadaljuje trenerka slovenskih prvakinj.

Po bokih in s prekinitev

„Hibernian teži k igri po bokih, nekako skušajo priti za hrbet tekmečeve obrambe, akcije pa želijo zaključevati s podajami v kazenskih prostor. Tudi s prekinitev so konkretni in nevarni,“ dodaja Nuša Ladinek, ki je prepričana, da imajo njene igralke dovolj znanja, izkušenj, da se zoperstavijo tekmicam in se drugič v zgodovini kluba zavihtijo v ligo prvakinj.

„Po prvi tekmi na tem kvalifikacijskem turnirju in porazu smo si želeli, da dobimo še drugo priložnost. Drugi tekmovalni dan nam je to priložnost ponudil. Kot pa sem povedala igralkam: druge priložnosti se ne izpusti iz rok, ampak jo je treba izkoristiti! Da pokažemo in popravimo tisto, kar je bilo narobe na prvi tekmi. Verjamem, da nam bo uspelo!“ še sklene trenerka Pomurk.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.12.2023 | Mednarodna tekmovanja
    Olimpija evropsko pot sklenila z zmago
    Olimpija je evropsko pot sklenila z zmago. V Bratislavi je bil dvakrat natančen Pedro Lucas.
  • 13.12.2023 | Mednarodna tekmovanja
    Za konec evropske sezone še v Bratislavi
    Nogometaši ljubljanske Olimpije bodo zgodovinsko leto 2023 sklenili z evropskim gostovanjem v Bratislavi. Slovan bo zadnji nasprotnik zmajev v skupinskem delu UEFA Evropske konferenčne lige.
  • 30.11.2023 | Mednarodna tekmovanja
    Olimpija v Stožicah izgubila z Lillom
    Olimpija je na zadnji domači tekmi v skupinskem delu UEFA Evropske konferenčne lige izgubila z Lillom, ki je zmajem dokončno zaprl vrata do evropske pomladi. Ljubljanska mreža se je zatresla dvakrat.
  • 29.11.2023 | Mednarodna tekmovanja
    Na zadnji domači tekmi z Lillom
    Francoski Lille bo zadnji gost ljubljanskih Stožic v skupinskem delu UEFA Evropske konferenčne lige. Olimpija bo po zmagi na tekmi s Klaksvikom napadala nove točke.
  • 09.11.2023 | Mednarodna tekmovanja
    Sualehe in Nukić za zgodovinsko zmago Olimpije
    Ljubljančani se veselijo krstne zmage v skupinskem delu evropskih tekmovanj. Olimpija je prevladovala skozi celotno tekmo, zmaji pa so odpor gostov z igralcem več strli v končnici srečanja, ko sta zadela rezervista David Sualehe in Mustafa Nukić.
  • 08.11.2023 | Mednarodna tekmovanja
    Zmaji po maščevanje za poraz na Ferskih otokih
    Nogometaši Olimpije bodo na četrti tekmi skupinskega dela UEFA Evropske konferenčne lige lovili prve točke. V Stožicah se bodo pomerili s ferskim Klaksvikom, ki je pred dvema tednoma v Torshavnu slavil z 0:3.
  • 26.10.2023 | Mednarodna tekmovanja
    Olimpija s Ferskih otokov praznih rok
    Gostovanje na Ferskih otokih se ni razpletlo po načrtih Olimpije. Klaksvik je zeleno-belo mrežo zatresel trikrat, na drugi strani pa je svojo ohranil nedotaknjeno.
  • 25.10.2023 | Mednarodna tekmovanja
    Na Ferske otoke po prve točke v skupinskem delu
    Zmaji na prvih dveh preizkušnjah skupinskega dela UEFA Evropske konferenčne lige niso bili rezultatsko uspešni, v taboru slovenskih prvakov pa verjamejo, da se bo to spremenilo že na četrtkovi tekmi s ferskim Klaksvikom.
  • 25.10.2023 | Mednarodna tekmovanja
    Za slovo od UEFA Mladinske lige prvakov remi z nemškim prvakom
    Mladinci Maribora so v prvem krogu UEFA Mladinske lige prvakov izzvali vrstnike Mainza, po porazu na domači tekmi pa so na gostovanju pri nemškem prvaku pred tri tisoč gledalci iztržili neodločen izid.
  • 24.10.2023 | Mednarodna tekmovanja
    Mladinci Maribora v nemški Mainz brez bele zastave
    V tem tednu bosta na evropskem odru dejavna kar dva slovenska kluba, saj mladinsko selekcijo Maribora čaka povratna tekma prvega kroga UEFA Mladinske lige prvakov. Vijoličasti bodo v dvoboju z Mainzem lovili dva zadetka zaostanka s srečanja v Ljudskem vrtu.

DELI NA