03.03.2022 | 2. SNL
Drugoligaši odpirajo nogometno pomlad

Z 19. krogom prvenstva se pričenja spomladanski del 2. SNL. Kamere Sportkluba bodo pospremile petkov obračun Triglava in Beltincev, na spletni strani NZS pa boste lahko spremljali sobotno tekmo z Raven. Fužinar bo gostil vodilno Gorico.

Petek, ob 17.30: TRIGLAV KRANJ - BELTINCI KLIMA TRATNJEK
Sodnik: Uroš Rađević
Prepoved igranja: Mark Čeh in Veron Šalja (Triglav) ter Luka Pihler (Beltinci)
Neposredni prenos: Sportklub 1

Pred tednom sta se v zaostali tekmi 17. kroga 2. SNL pomerila Dob in Nafta, formalno pa bosta spomladanski del prvenstva odprli ekipi Triglava in Beltincev. Kranjčani v drugi del sezoni vstopajo s petimi točkami zaostanka za vodilno Gorico. Čeprav je za orli uspešna jesen, v gorenjski prestolnici ni manjkalo sprememb. Dare Vršič je med tistimi, ki so zapustili Kranj, vodstvo kluba pa je v svoje vrste pripeljalo tudi nekaj mladih prvoligaških igralcev. Maribor je posodil Žana Vipotnika, Olimpija Stefana Petrovića, Bravo pa Miho Kancilijo in Matevža Matka. Marko Vardić in Matej Potokar sta se na Gorenjsko preselila iz Fužinarja, Josip Krznarić iz Krke, Anej Mrežar pa je bil nazadnje vratar Brežic. Kranjčani so v svojih vrstah zadržali prvega strelca lige, Tin Matić je jeseni zabil 14 zadetkov.

Tudi Beltinčani so se pozimi oprli na nekaj posojenih igralcev prvoligaških klubov. Celjani so po Stianu Džumhurju na kaljenje v Beltince poslali še Lana Štravsa in Stefana Moćića, ob njem pa se bo z Domnom Zverom za mesto med vratnicama boril še Nino Irgolič. Mura je “žutim” posodila Tarika Bagolo in Evgenija Vinikorova, z drugoligaškimi izkušnjami pa se lahko pohvali Tevž Debelak. Novinec v moštvu je tudi Adis Emruli, Damjan Gajser pa se bo moral spomladi znajti brez Aljaža Antolina. Vezist iz Ižakovcev je po polletnem dokazovanju na drugoligaških zelenicah dobil mesto v mariborski enajsterici. Lahko Beltinčani spomladi splezajo višje od sedmega mesta?

 

Sobota, ob 14.30: FUŽINAR VZAJEMCI - GORICA
Sodnik: Bojan Tkalčič
Prepoved igranja: Matevž Turkuš (Fužinar) ter Jošt Urbančič (Gorica)
Neposredni prenos: NZS.si

Petkovo srečanje bodo z zanimanjem spremljali v taboru Gorice, saj bi se Triglav z zmago približal na vsega dve točki zaostanka. Prednost bi lahko bila debelejša, če si vodilna ekipa lige ne bi privoščila presenetljivega poraza na zaostali domači tekmi z Dravo, a to je zdaj že preteklost. Primorci bodo v nadaljevanju prvenstva branili vodstvo, klubska uprava pa je moštvu Mirana Srebrniča dodala še nekaj svežih moči. Ob Adisu Hodžiću, povratniku med “vrtnice”, pristaši Gorice dobro poznajo tudi Alena Krajnca in Bojana Kneževića. Prvi je bil v preteklosti član Aluminija, jeseni pa je blestel v dresu Rogaške, Hrvat pa je v Slovenije že branil barve Olimpije in Kopra. Konkurenco v napadu je zaostril Miloš Zukanović, zadnjo vrsto pa je okrepil Michele Laraspata. Goričani, ki so odigrali kar 12 pripravljalnih tekem, so se razšli Yvanom Fongangom in Mirzo Hasanbegovićem.

Še več je bilo sprememb v zasedbi Fužinarja, ki bo prvi nasprotnik vodilnega kluba 2. SNL. Največja sprememba je povezana z vrnitvijo na Ravne, na domače igrišče, ob katerem zdaj stoji nova in dokončana tribuna. Peta ekipa prvenstva se po enoletnem igranju v Slovenj Gradcu in Črni domov vrača v močno prevetreni postavi. Mateo Branilović in Mateo Verunica sta že stara znanca drugoligaških zelenic, Miloš Jovičić pa je v preteklosti igral za Brda in velenjski Rudar. Aluminij je Ravenčanom posodil Tima Ciganovića, na Koroško pa so se preselili še Džan Grcić, Paul-Henri Mouasso, Maj Pavli, Marco Ferukoski, Ramzi Toure. Ob Potokarju in Vardiću, ki sta se pridružila Triglavu, sta dres Fužinarja slekla tudi Edi Horvat in Sandi Ćoralić, prvi se je preselil v ZDA, drugi na Slovaško.

 

Sobota, ob 14.30: PRIMORJE - NAFTA 1903
Sodnik: Anže Jerič
Prepoved igranja: Amel Džuzdanović (Primorje) ter Erik Burai (Nafta)

Nafta se je z zmago v Dobu prebila na tretje mesto 2. SNL, Gabor De Boer pa se je na klopi modrih predstavil z visoko zmago. V mreži Dobljanov je končalo kar pet žog, z dvema zadetkoma se je izkazal Marcel Stare. Lendavčane po slavju na zaostali tekmi čaka še eno gostovanje. Prekmurci se bodo v soboto odpravili v Ajdovščino, s katero so se avgusta razšli brez zadetkov.

“Sinovi burje” se bodo Nafti zoperstavili brez kapetana Amela Džuzdanovića, a z novim trenerjem. Borivoje Lučić se je po vihravi jeseni, ki je po spodbudnem pričetku sezone prinesla slabše nadaljevanje, poslovil od rdeče-črnih. Mostarčana, ki pa se je že v času igralske kariere ustalil v Sloveniji, je nasledil Igor Božič. Izolanu se je v Ajdovšini pridružil mladi someščan Maj Šolaja, novinci v moštvu pa so še Matic Paljk, Sebastian Lesjak, Kristjan Vodopivec Cvijanović ter mlada Haris Sadiković in Lun Bončina, ki ju je Primorju posodila Olimpija.

 

Sobota, ob 14.30: ILIRIJA 1911 - KRŠKO
Sodnik: Marko Podgoršek
Prepoved igranja: Matic Pavlič (Ilirija)

Ob boju za vrh lestvice bo pomlad zanimiva tudi pri dnu drugoligaške razpredelnice. Ilirija in Krško se nahajata tik nad cono izpada, kluba pa se bosta v soboto srečala v prestolnici. Pred spopadom zeleno-belih imajo Krčani na svojem računu točko več, pa čeprav so konec poletja na domačem igrišču izgubili obračun s klubom iz prestolnice. Tudi v posavski prestolnici pozimi ni šlo brez sprememb, tudi krški drugoligaš pa je poiskal nekaj rešitev na tujem. Med tujce sicer spada tudi povratnik na Stadion Matije Gubca Marko Dušak, ki je nazadnje igral za Krko. Iz Fazanerije se je v Krško preselil David Đurak.

Matteo Tomiček spada med tiste, ki so se pozimi razšli s Krčani, nekdanji branilec Gorice pa bo že v soboto stal nasproti nekdanjemu klubu. Hrvat se je namreč pridružil Iliriji, za katero bo spomladi nastopal tudi Stefan Stevanović, v preteklosti član Tabora in Kopra. Maribor je v Ljubljano poslal Gal Gorenka, Domžale pa leto starejšega Filipa Nikolo Ostojiića. Bo zanimiva mešanica izkušenj in mladosti dovolj za drugoligaški obstanek.

 

Sobota, ob 14.30: RUDAR VELENJE - JADRAN DEKANI
Sodnik: Žan Jazbec
Prepoved igranja: /

Jeseni je dres Drave nosil tudi Malik Bah, ki pa se je pozimi preselil na Primorsko. Napadalec bo v nadaljevanju sezone nosil dres Jadrana iz Dekanov, ki se je v zaključku prvega dela sezone znebil začelja lestvice. “Pesjani” so dobili tri zaporedne preizkušnje, v podobnem ritmu pa želijo nadaljevati tudi po tekmovalnem premoru. Uvodoma že v Velenju. Zanimivo bo videti tudi bratski dvoboj, Koper je namreč Dekančanom posodil Adama Vošnjaka, brat dvojček Amadej pa igra za matični Rudar. Novinci v Dekanih so še Ervin Šehić, Rastko Marsenić in izkušeni Patrik Bordon.

Velenjčani so jeseni precej nihali v svojih rezultatih, ob osmih zmagah in remiju pa so zbrali kar devet porazov. Brian Saramago, ki z 12 goli zaostaja zgolj za Tinom Matićem, je ostal v Šaleški dolini, pisani zasedbi pa se je ob Drilonu Kryeziuju, nazadnje članu Drave, pridružilo še nekaj tujcev. Rudarju so se pridružili Nikola Pejović, Andre Đođ, Boško Bošković, Filip Kosić, Uchenna Azubuike in Russell Borden.

 

Nedelja, ob 14.30: VITANEST BILJE - ROGAŠKA
Sodnik: Amel Begič
Prepoved igranja: Ivan Ptiček (Rogaška)

Tudi Rogaška v drugi del sezone vstopa z novim trenerjem. Aleš Kačičnik, ki je sredi jesenskega dela sezone nasledil Franca Fridla, se je znova pridružil Simonu Rožmanu in je v Celju njegova desna roka. Kačičnika je po uspešnem zaključku jeseni nasledil mladi strateg. Jura Arsić v nogometnih krogih ni neznano ime, saj je nekdanji napadalec v preteklosti že vodil Dravo, nazadnje pa je deloval v tretji ligi. Arsić je v napadu izgubil dva pomembna aduta, Alena Ploja in Alena Krajnca. V Rogaško Slatino se je vrnil Andrej Pavlović, luknjo v napadu pa bo skušal zapolniti Nejc Gradišar, ki je jeseni nase opozoril z nekaj zadetki za Brežice.

Slatinčani bodo v prvem krogu nadaljevanja sezone gostovali še pri enem tekmecu, ki prisega na črno-belo. Biljenci z 21 točkami in 11. mesto niso uspeli ponoviti lanskoletne sezone, saj Primorci še ne morejo biti povsem mirni. Tudi zato so v Biljah ekipi dodali nekaj novih moči, med bolj zanimivi so Grance Shibma Olamba, Faris Zubanović in Tian Pantelić, medtem ko je Rok Erniša, mladi član Mure, podaljšal posojo na Primorskem. Poletni obračun je pripadel Rogaški, kdo se bo veselil zdaj, ko sta ekipi še manjši neznanki?

 

Nedelja, ob 14.30: DRAVA PTUJ - ROLTEK DOB
Sodnik: Nejc Gergič
Prepoved igranja: Jaka Kasnik in Matevž Križnik (Dob)

Dobljani so se v prejšnjem krogu dodobra spoznali z močjo lendavskega napada, četa Jerneja Javornika pa bo vtis po visokem porazu popravljala na Ptuju. Dvoboj s štajerskim drugoligašem bo dal realnejšo sliko, če so imeli modri iz Doba prejšnji konec tedna zgolj slab dan. Sobotna tekmeca se bosta v 2. SNL srečala že 14., še nikoli doslej pa se nista razšla z neodločenim rezultatom.

Avgusta so se v Dobu veselili Ptujčani, ki pravtako spadajo med tiste, ki se v pomlad podajajo z novim trenerjem. Andrej Kvas se je pridružil projektu Mure, v najstarejše slovensko mesto pa se je vrnil Franc Fridl. Prekaljeni strateg je v roke dobil praktično povsem prevetreno ekipo, ki jo je zapustila velika večina nosilcev igre iz jesenskega dela sezone. Dravo sta med drugimi zapustila tudi brata Simon in Anton Rogina, ki je bil kapetan moštva. Seznam novincev je dolg, med bolj znanimi imeni slovenskega nogometa pa velja izpostaviti Aljaža Ploja, Alana Hočevarja, Tadeja Trajkovskega, Ermina Alića, Filipa Kosija, Sebastjana Šlaka, Nika Mršiča in Jako Korošca.

 

Nedelja, ob 16.00: BREŽICE TERME ČATEŽ - KRKA
Sodnik: Darjan Kovačič
Prepoved igranja: Žiga Kastrevec in Ivan Pranjić (Krka)

Zadnjeuvrščene Brežičane spomladi čaka krčevit boj za obstanek, najprej pa morajo nadoknaditi zaostanek petih točk za 14. Ilirijo. Prvi nasprotnik Brežičanov bo novomeška Krka. Dolenjci so verjetno pričakovali več kot 21 točk, saj se je ekipa še ob koncu prejšnje sezone dobro kosala s Koprom, favoritom za obstanek v prvoligaški konkurenci. Prav Koprčani so na Portovalu našli nekaj rešitev, tudi trenerja Zorana Zeljkovića, po odhodu katerega pri Krki niso uspeli ponoviti rezultatov izpred sezone poprej. Tudi v Novem mestu se niso mogli izogniti kadrovskim spremembam, domov se je vrnil Darko Marjanović, novinec je tudi Ivan Crnov. Na drugoligaških tekmah ste lahko zdaj že dodobra spoznali Albina Ahmeteaja, Ognjena Bubnjevića in Luko Jakopovića.

Kaj pričakovati od Brežic? Tudi oni so med zimo pošteno prevetrili igralsko posadko. Mesto po odhodu vratarja Aneja Mrežarja je zasedel Tibor Banić, zadnjih nekaj let rezervrni čuvaj mreže Aluminija. Hrvoje Kudumija je bil še jeseni član Beltncev, ki, tako kot večina novincev prihaja s Hrvaške, tudi Matej Šantek, pri nas že član Gorice in Rudarja. Posavci klub je imel jeseni najmanj učinkovit napad lige, na 18 tekmah so dosegli 14 zadetkov. Statičen napad je eden od dolžnikov in krivcev, da imajo Brežice na svojem računu zgolj 12 točk.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 21.04.2024 | 2. SNL
    Beltinci po petkovem porazu zdrsnili na tretje mesto, Goričani prvi zasledovalci Nafte
    Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, poraz "žutih" pa so izkoristili Goričani, ki so se z zmago na Koroškem povzpeli na drugo mesto. Na vrhu lestvice ostaja Nafta, ki je bila po dveh porazih uspešna v Biljah. Tabor je z novo zmago zapustil cono izpada.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.

DELI NA