10.03.2022 | 2. SNL
Drugoligaši zaključujejo drugo tretjino prvenstva

Drugoligaši so pred dnevi zakorakali v nadaljevanje sezone, konec tedna pa bodo s tekmami 20. kroga 2. SNL zaključili drugo tretjino prvenstva. V prenosu boste lahko spremljali dve petkovi tekmi, pred kamero NZS se bosta merila Krka in Fužinar, na Sportklubu pa si boste lahko ogledali obračun Nafte in Rudarja.

Petek, ob 17.30: KRKA - FUŽINAR VZAJEMCI
Sodnik: Denis Šabanagić
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: NZS.si

Dvajseti krog bosta s poznopopoldansko tekmo v Novem mestu odprli ekipi Krke in Fužinarja, srečanje pa boste lahko spremljali v prenosu na spletni strani NZS. V nogometno pomlad so z boljšo popotnico zakorakli Dolenjci, ki so dobili sosedski obračun v Brežicah. Junak "farmacevtov" je bil Josip Majić, ki se je dolenjskemu moštvu pridružil med zimo. Ravenčanom se obilne kadrovske spremembe vsaj za zdaj še niso obrestovale, a Korošci v obračunu z vodilno Gorico niso pustili slabega vtisa. Drži pa, da so se s podaljšanjem niza brez zmage približali tekmeci iz začelja. Fužinar je namreč že na zadnjih petih ligaških preizkušnjah pred zimskim premorom iztržil le točko. Jeseni so se v Črni na Koroškem veselili gostitelji.

 

Petek, ob 20.00: NAFTA 1904 - RUDAR VELENJE
Sodnik: Damjan Novarlić
Prepoved igranja: Mitja Novinić (Nafta)
Neposredni prenos: Sportklub 1

V neposrednem prenosu si bo moč ogledati tudi drugo petkovo srečanje 20. kroga 2. SNL. Kamere Sportkluba bodo v Lendavi, kjer bo Nafta gostila ekipo velenjskega Rudarja. Spopad klubov iz mest, ki sta se v preteklosti ponašala tudi s prvoligašem, ne bi smel razočarati, saj ekipi spadata med učinkovitejši v ligi. Lendavčani so, tako kot v minuli sezoni, tudi letos v vrhu števila doseženih zadetkov, zabili so jih že 46, kar šest pred dnevi na zaostali tekmi v Dobu. Modri so bili bolj skromni v Ajdovščini, kjer so kljub hitremu vodstvu in golu Nermina Haljete iztržili točko. Velenjčani, ki jih po novem vodi Željko Mitraković, so na domači zelenici z 2:1 premali Dekančane. V polno je meril tudi mladinec Urh Gaber Majcenovič.

 

Sobota, ob 15.00: ROGAŠKA - BREŽICE TERME ČATEŽ
Sodnik: Dejan Balažič
Prepoved igranja: /

V sobotnem popoldnevu bodo odigrane tri tekme. Rogaška bo pred svojimi pristaši pričakala Brežičane, ki se preko Kozjanskega odpravljajo po tesnem domačem porazu s Krko. Posavce je užalostil že omenjeni Josip Majić, četa Iztoka Kapušina pa z 12 točkami ostaja na dnu ligaške razpredelnice. Pozimi prenovljeno brežiško četo v zadnjih 11 krogih čaka precej dela, saj so si za mesti, ki prinašajo obstanek, že nabrali nekaj zaostanka. Precej bolje kaže Slatinčanom, ki so si z odličnim zaključkom jesenskega dela prvenstva že nabrali zalogo točk pred nevarno cono. Črno-beli so se pred tednom dni s točko vrnili iz Bilj, čeprav so po golu povatnika Andreja Pavlovića vodili skoraj 50 minut. Jeseni so se v Brežičah veselili gostje.

 

Sobota, ob 15.00: KRŠKO - DRAVA PTUJ
Sodnik: Božo Kondić
Prepoved igranja: /

Tako kot Brežicam, tudi v drugem posavskem drugoligašu pred zadnjo tretjino prvenstva diši po krčeviti borbi za obstanek v 2. SNL. Krčani, ki so v nadaljevanje sezone vstopili s porazom pri ljubljanski Iliriji, imajo na 14. mestu štiri točke prednosti pred Dravo. Prav Ptujčani bodo v nedeljo gostje Stadiona Matija Gubec, na katerem so doslej gostovali zgolj enkrat. V lanskoletni sezoni so se pod tesno zmago podpisali zeleni, ki so z golom Kristijana Stanića dobili tudi avgustovski obračun v mestu ob Dravi. Obe ekipi sta v primerjavi z jesenskim delom sezone doživeli pravo prevetritev, ki pa na Ptuju še ni prinesla dviga rezultaske krivulje. "Kurenti" so pred dnevi na svoji zelenici s teniških 1:6 izgubili z Dobom. Bodo rane zacelili v posavski prestolnici?

 

Sobota, ob 15.00: JADRAN DEKANI - TRIGLAV KRANJ
Sodnik: Alen Bubek
Prepoved igranja: Gal Zorko (Jadran) ter Veron Šalja (Triglav)

Kranjčani so drugi del prvenstva odprli z zmago. Orli so v domačem gnezdu z dvema zadetkoma Tina Matića ugnali Beltinci nekdanjega kranjskega stratega Damjana Gajserja. Hrvaški napadalec Triglav se je tako le še utrdil na vrhu ligaške lestvice strelcev, v soboto pa bo v Dekanih lovil že 17. gol sezone. Jesenski gorenjsko-primorski dvoboj je v Kranju odločil Veron Šalja, ki ga zaradi rdečega kartona iz končnice jesenskega dela sezone ne bo v Dekanih. Tudi gostitelji ne bodo zaigrali v popolni zasedbi, Alen Šćulac bo pogrešal Gala Zorka. Triglav bo po Rudarju za "pesjane" še en nekdanji prvoligaški tekmec, Primorci pa se bodo skušali izogniti drugemu zaporednemu porazu. Tudi Jadran bi se ob morebitni zmagi Drave v Krškem lahko kaj hitro znašel v nemirnih vodah.

 

Nedelja, ob 15.00: GORICA - ILIRIJA 1911
Sodnik: Mateo Tozan
Prepoved igranja: Gašper Trdan (Ilirija)

Goričani bodo v sobotnem popoldnevu z zanimanjem pogledovali v Dekane, v nedeljo pa se bodo prvič letos domači publiki predstavili še na ligaški preizkušnji. Vodilna ekipa prvenstva bo gostila Ilirijo, ki je, tako kot četa Mirana Srebrniča, v minulem krogu vknjižila zmago. Ljubljančani so bili v Šiški boljši od Krškega, s peto zmago sezone pa vsaj za krog ali dva dihajo nekoliko lažje. V pozimi prav tako spremenjeni ljubljanska četi najdemo nekaj zanimivih imen, nedeljsko zmago je s prvencem v debitantskem nastopu potrdil nizozemski napadalec Louis Pedro. Tudi Goričani so moštvu med premorom dodali nekaj novih imen, a je okostje ekipe ostalo nespremenjeno. Za zmago na Ravnah sta zadela prva klubska strelca, Etien Velikonja in Žan Leban, poletni dvoboj v Ljubljani pa je odločil Abel Marc.

 

Nedelja, ob 15.00: BELTINCI KLIMA TRATNJEK - VITANEST BILJE
Sodnik: Nejc Gergič
Prepoved igranja: /

V nedeljo bodo aktivni kar trije primorski drugoligaši, Biljenci se odpravljajo na drugo najdaljše gostovanje sezone, nekoliko daljše je le še tisto v Lendavo. Primorci so Beltinčanom jeseni zabili kar štiri zadetke, zato domačemu moštvu v nedeljo ne bi smelo primanjkovati motiva. Prekmurci bodo želeli zakrpati rane po porazu v Kranju, kjer so sicer zaigrali z nekoliko oslabljeno ekipo. Ni namreč skrivnost, da so poškodbe in bolezni v zaključku priprav pošteno zdesetkale zasedbo Damjana Gajserja. Na drugi strani so Bilje na četrti zaporedni tekmi iztržile tretji remi, po enajstmetrovki Tiana Pantelića se je dvoboj z Rogaško zaključil z izidom 1:1.

 

Nedelja, ob 15.00: ROLTEK DOB - PRIMORJE
Sodnik: Darjan Kovačič
Prepoved igranja: Miha Dobnikar in Mateo Itrak (Primorje)

Pristaši Doba so to pomlad vajeni teniških rezultatov svojega kluba. "Roletarji" so uvodoma z 0:6 izgubili zaostalo tekmo z lendavsko Nafto, z 1:6 pa so slavili na Ptuju. Ekipi Jerneja Javornika po prvem polčasu ni kazalo tako dobro, saj je Kristijan Šipek šele tik pred odmorom izničil domače vodstvo. Modri iz Doba so se razigrali v nadaljevanju srečanja, ko je v domači mreži končalo kar pet žog. Dob tako nadaljuje z rezultatskim nihanjem, ki je bilo značilo že jeseni. Ajdovci, ki bodo tokratni tekmec, so imeli podobne težave, a s to razliko, da je šlo za serije. Sinovi burje so odlično vstopili v sezono, po tesnem porazu na severnoprimorskem derbiju z Gorico pa je šla krivulja strmo navzdol. Po zadnji jesenski tekmi se je poslovil Borivoje Lučić, Primorje pa je v pomlad vstopilo s točko v dvoboju z Nafto. Na drugoligaškem debiju je bil uspešen Haris Sadiković.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 20.04.2024 | 2. SNL
    Krka do pomembnih točk, Beltinci zapravili priložnost za vrnitev na vrh lestvice
    S tremi petkovimi tekmami se je pričel 26. krog 2. SNL. Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, medtem ko sta se tekmi v Tolminu in Kranju končali brez zmagovalca.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.

DELI NA