Državni prvaki lovijo napredovanje

Mura bo nocoj v domači Fazaneriji lovila preboj v drugi krog UEFA Lige prvakov. Sobočani imajo pred povratnim obračunom s severnomakedonsko Shkëndijo zadetek prednosti. 

Spopad v prestolnici Severne Makedonije je pred tednom dni odločil Luka Bobičanec. Hrvat v vrstah črno-belih je sredi prvega polčasa, po prekršku nad Kaijem Cipotom, izkoristil najstrožjo kazen. Na drugi strani igrišča je bil pred odmorom manj uspešen Besart Ibraimi, ki je z bele točke streljal mimo vrat. Izid se v nadaljevanju dvoboja ni več spremenil. Klemen Pucko je resda zatresel mrežo gostiteljev, a njegov zadetek ni bil priznan. Nekajkrat so zapretili tudi severnomakedonski prvaki, odlični Matko Obradović pa se ni pustil premagati.

V taboru slovenskih prvakov z optimizmom pričakujejo tekmo pred domačimi navijači. "V Skopju smo iztržili dober rezultat. V povratni obračun moramo iti tako, kot da se prva tekma sploh ni odigrala. Rezultat je lahko varljiv, saj pravilo o zadetku v gosteh ne velja več. Pokazati moramo svoje sposobnosti, ki jih imamo. Verjamem, da bomo prikazali čimboljšo podobo," pred večernim spopadom v Fazaneriji pravi Alen Kozar, ki se na zelenice vrača po sezoni polni poškodb.

Vrnitev dolgoletnega vezista Mure pozdravlja tudi Ante Šimundža. Soboški strateg pred povratnim srečanjem pogreša zgolj enega nogometaša, Samsindin Ouro zaradi poškodbe kolena še nekaj tednov ne bo pripravljen za tekmovalne obremenitve. Se pa strateg Mure veselil podpore s tribun. "Verjamem, da bomo imeli pozitivno podporo, ki nam jo vedno dajo. Na igrišču pa moramo biti tisti, ki moramo imeti samega sebe, kot ekipa, pod kontrolo," opozarja Šimundža in dodaja, da bodo navijači predstavljali dodatno pomoč: "Fantje so na tekmi v Skopju prvič šli skozi to tekmovanje. Zdaj igramo doma, kar bo drugače predvsem s strani navijačev. Veselimo se tega."

Mura bi se v primeru zmage prebila v drugi krog kvalifikacij za UEFA Ligo prvakov, v katerem bi se pomerila z zmagovalcem dvoboja med Ludogorcem in Šahtarjem iz beloruskega Soligorska. Po prvi tekmi bolje kaže bolgarskemu prvaku, ki je na domači zelenici iztržil minimalno zmago. Prekmurci tudi ob morebitnem porazu ne bi končali evropske zgodbe, preselili bi se v kvalifikacije za UEFA Evropsko konferenčno ligo. Poraženec nocojšnje tekme bo igral s s slabšim v dvoboju med švedskim Mälmöjem in latvijsko Rigo.

Nogometaši Mure in Shkëndije bodo v boj za napredovanje zakorakali ob 20. uri. Fazanerija bo svoja vrata odprla uro in pol pred pričetkom tekme, vstop na tribune pa je dovoljen gledalcem z izpoljenim pogojem PCT. Neposredni prenos srečanja boste lahko spremljali na prvem programu Sportkluba. 

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 25.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Tudi v Fazaneriji odločali streli z bele točke, v finale Rogaška
    Nogometaši Rogaške so drugi finalisti pokala Pivovarne Union. Slatinčani so v polfinalu v Murski Soboti po enajstmetrovkah premagali Muro. V finalu, ki bo 24. maja v Stožicah, se bodo merili z Gorico, ki je v sredo prav tako po enajstmetrovkah izločila Beltince.
  • 20.04.2024 | Prva liga Telemach
    Mura do zmage v drugem polčasu
    Nogometaši Kalcer Radomelj so v 32. krogu Prve lige Telemach doma izgubili proti Muri z 1:2 (1:1).
  • 18.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Radomlje - Mura
    Radomlje bodo nove točke v boju za obstanek iskale proti Muri, ki jo naslednji teden čaka pokalni polfinale. Kakšno tekmo bomo videli ob Kamniški Bistrici?
  • 14.04.2024 | Prva liga Telemach
    Remi med Muro in Koprom
    Nogometaši Mure in Kopra so se v 31. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).
  • 12.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Mura - Koper
    Mura bo po visokem porazu z Mariborom v Fazaneriji gostila Koper, ki ga je pred dnevi izločila iz pokalnega tekmovanja. Kdo bo dobil ligaško "revanšo"?
  • 09.04.2024 | Prva liga Telemach
    Maribor napolnil mrežo Mure
    Nogometaši Maribora so v 30. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 5:0 (2:0).
  • 09.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Mura
    Ni predaha, Prva liga Telemach se z 29. krogom nadaljuje že v torek, ko se bosta v Ljudskem vrtu pomerila Maribor in Mura. Kdo bo boljši v štajersko-prekmurskem derbiju?
  • 07.04.2024 | Prva liga Telemach
    Celjani suvereni pri Muri
    Nogometaši Mure so v 29. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 1:3 (1:2).
  • 05.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Mura - Celje
    Nogometaši Mure so z ligaško zmago v Domžalah in pokalnim napredovanjem v Kopru okrepili samozavest, v soboto pa bodo skušali v Fazaneriji presenetiti še vodilno Celje. Kdo bo boljši?
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Na Bonifiki odločali kazenski udarci, veselili so se Prekmurci
    Črno-beli iz Murske Sobote so se na Bonifiki razveselili preboja v polfinale Pokala Pivovarna Union. Dvoboj Kopra in Mure je bil odločen po strelih z bele točke, Prekmurce pa je z nekaj odličnimi posredovanji v igri držal Klemen Mihelak.

DELI NA