29.02.2012 | U21
Dva gola Lazareviča za remi Slovenije
Slovenska reprezentanca do 21 let je s prijateljsko tekmo proti Norveški vstopila v tekmovalni ritem leta 2012, v katerem bodo na sporedu ene ključnih tekem kvalifikacijskega ciklusa. Predpriprava nanj je v Novi Gorici potekala v okrnjeni zasedbi. Selektor Tomaž Kavčič je od svojih varovancev zahteval le borbenost. In takšni so njegovi varovanci tudi bili. Gledalci so videli štiri zadetke, dva izpod nog Dejana Lazareviča ter dva s strani Norvežanov, ki so vsakič našli odgovor na prednost Slovenije.

Slovenija:Norveška 2:2

Strelci: '42 in '84 Lazarevič, '65 Drage, '92 Wangberg

Slovenija:
Oblak (od 46. Džafić), Jović (od 64. Širok), Struna, Mitrović (od 46. Rešek), Kampl, Lazarević (od 90. Vrhovec), Črnčič (od 71. Fink), Trajkovski (od 46. Rapnik), Božič, Podlogar (od 83. Žibert), Berić (od 64. Jogan).
Selektor: Tomaž Kavčič

Norveška: Ostbo (od 46. Johansen), Hedenstad (od 76. Wangberg), Berge, Nilsen (od 46. Linnes), Svensson (od 46. Ulvestad), Eikrem, Singh, Drage (od 69. Agdestein), Pedersen (od 80. Bakenga), Nation, Berget (od 61. Borven).
Selektor: Per Joar Hansen

Čeprav so imeli Norvežani prvi priložnost za zadetek in tudi sicer oblegali Oblakova vrata, je prvi gol na tekmi padel na njihovi strani igrišča. V 42. minuti se je Lazarevič odločil za strel od daleč, žoga pa je končala v mreži. Sicer je 11 minut pred tem ta že pristala v mreži Norveške, a gol Leona Črnčiča ni bil priznan. Pri skoku si je nogometaš namreč pomagal z roko.

V prvih minutah je bil razpoložen debitant v izbrani vrsti do 21 let, ki sicer igra za velenjski Rudar, Matej Podlogar, a se ni uspel otresti branilcev. Pritisk na zadnjo norveško vrsto se v prvem delu igre ni obrestoval, žoga je bila nekajkrat prehitra tudi za Lazareviča. Po polovici polčasa je bila posest žoge na strani Norvežanov, ki pa so vse redkeje prihajali na slovensko polovico igrišča. Kljub petim strelom na vrata Slovenije, nasprotnik svojih priložnosti ni realiziral. Ravno nasprotno pa je Slovenija mirno in potrpežljivo čakala na priložnost in jo takoj, ko je bilo to mogoče, tudi izkoristila.

Norvežani so se med polčasom zbrali, strnili svoje vrste in v 65. minuti preko Thomasa Drage, ki je zadel spodnji levi kot, izenačili. Poravnan izid je nekoliko 'streznil' gostitelje in vse od 70. minute je dvoboj potekal po taktirko Slovenije. Podlogar je še drugič streljal na norveška vrata, sledila je akcija dveh Novogoričanov Širokega in Jogana, ki pa se ni končala z zadetkom. Priložnost je bila zrela v 84. minuti, ko je nov gol za Slovenijo dosegel Lazarevič. Tokratni kapetan (Rajko Rep ni bil v kadru) Kevin Kampl je nase povlekel norveške branilce in Lazarevič je imel prosto pot do gola.

Ob koncu prijateljske tekme so gostje skušali znova izenačiti. Džafić je bil sprva na mestu, v sodniškem dodatku pa je koncentracija nekoliko popustila, kar je najbolje izkoristil Simen Wangberg in z glavo postavil končnih 2:2.

Tekst: Andreja Potočnik
Foto: LPhoto

SORODNE NOVICE

  • 22.03.2024 | U21
    Slovenija v Prekmurju visoko ugnala Bosno in Hercegovino
    Slovenska mlada reprezentanca je proti vrstnikom iz Bosne in Hercegovine prišla do druge domače zmage v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Za Slovenijo so zadeli Cipot, Zeljković in Pišek.
  • 21.03.2024 | U21
    Aćimović in Cipot verjameta v novo zmago mlade reprezentance
    Nogometna reprezentanca do 21 let bo s petkovo tekmo proti Bosni in Hercegovini v Murski Soboti odprla drugo polovico kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025. 
  • 13.03.2024 | U21
    Aćimović predstavil seznam nogometašev za tekmo z BiH
    Reprezentanca Slovenije do 21 let drugo polovico kvalifikacij za evropsko prvenstvo odpira z domačo tekmo proti Bosni in Hercegovini. Selektor Milenko Aćimović je razkril seznam nogometašev za tekmo, ki bo v soboški Fazaneriji odigrana 22. marca.
  • 17.11.2023 | U21
    Mladi Slovenci v Carigradu remizirali s Turki
    Pripravljalni obračun mladih reprezentanc Turčije in Slovenije se je v Carigradu končal z izidom 1:1. Slovenci so po kotu v 66. minuti povedli z golom Adriana Zeljkovića, devet minut pred koncem rednega dela tekme pa je izenačil Metehan Altunbaş.
  • 16.11.2023 | U21
    Pozitivno serijo podaljšati tudi v obračunu s Turčijo
    Mlada reprezentanca Slovenije bo novembrski termin izkoristila za pripravljalni obračun s Turčijo. V slovenskem taboru verjamejo, da bodo nadaljevali s pozitivno serijo rezultatov.
  • 14.11.2023 | U21
    Tudi v pripravljalnem dvoboju s Turki po zmago
    V ponedeljek je priprave pričela tudi mlada reprezentanca Slovenije, ki bo novembrski termin izkoristila za pripravljalno tekmo s Turčijo. Petkov dvoboj v Carigradu bo odigran ob 17:45 po slovenskem času.
  • 07.11.2023 | U21
    Po uspešnem oktobru s Turčijo
    Nogometna reprezentanca do 21 let bo novembrski termin izkoristila za pripravljalno preizkušnjo. Mladi Slovenci se bodo pod taktirko selektorja Milenka Aćimovića v Carigradu pomerili s turško izbrano vrsto do 21 let.
  • 17.10.2023 | U21
    Sešlarjev zadetek dovolj za nove tri točke
    Slovenska mlada reprezentanca je proti avstrijskim vrstnikom prišla do prve domače zmage v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Pod edini zadetek na tekmi se je podpisal Sešlar.
  • 16.10.2023 | U21
    V Fazaneriji s severnimi sosedi
    Soboška Fazanerija bo v torkovem večeru gostila sosedski obračun mladih Slovencev in Avstrijcev, ki se bodo na prekmurski ravnici pomerili za točke v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. 
  • 13.10.2023 | U21
    Na Cipru do visoke zmage
    Mlada reprezentanca Slovenije se z gostovanja na Cipru vrača s tremi točkami in visoko zmago. Že v prvem polčasu tretje tekme kvalifikacij je dvakrat zadel Tio Cipot, zmago pa je četrt ure pred koncem obračuna potrdil David Flakus Bosilj.

DELI NA