15.04.2023 | 1. SŽNL
Dva prenosa, uvodoma na Gorenjskem

Po reprezentančni pavzi, na delu sta bili članska in mladinska izbrana vrsta, se nadaljuje Ženska nogometna liga Triglav Zdravje. V nedeljo so na sporedu tri tekme 16. kroga. Obračun med ŽNK Nona Mura in ŽNK Ljubljana boste lahko spremljali v prenosu na Planet TV-ju, tekma iz Domžal, kjer ŽNK Radomlje Medex gostijo ŽNK Olimpijo, pa bo na voljo na ogled v spletnem prenosu na Nzs.si. Krog v nedeljo dopoldan začenjata ŽNK Cerklje in Krim.

V Velesovem

Na Gorenjskem se bosta že ob 11. uri pomerila ŽNK Cerklje in Krim. To bo že 15. medsebojna tekma ekip spodnjega doma lige. Cerklje so dobile zadnje tri obračune, tudi tokrat pa so v vlogi favorita – nezadanje so vodilna ekipa spodnjega dela lestvice.

„Po dobrem predhodnem obračunu in pa dobro oddelanem trenažnem procesu skozi teden se na nedeljsko tekmo odpravljamo samozavestni in z jasnim ciljem, zanimajo nas točke. Kader je tokrat še močnejši, razen ene igralke nimamo težav z poškodbami. Zavedamo se da bo potrebno pokazati veliko borbe, želje po dokazovanju in igri, če želimo izpolniti primarni cilj. Potrebno pa se bo tudi prilagoditi terenu, ki bo za nas večji izziv kot pa za domačo ekipo,“ pa gostovanje na Gorenjskem napove strateg krimovk Žiga Grgasovič.

V Domžalah

Nedeljska tekma z ljubljansko Olimpijo bo zaradi zasedenosti igrišč v Športnem parku Radomlje odigrana na domžalskem igrišču z umetno travnato površino, pričela se bo ob 16. uri. Zaradi rdečega kartona na tekmi z Muro bo srečanje izpustila Jona Javorič, vnovič pa bo med kandidatkami za nastop Margit Kosirnik.

Dolgoletna članica ŽNK Radomlje iz Most pri Komendi se v dvoboj z Olimpijo podaja po reprezentančnih obveznostih v mladinski izbrani vrsti. Trener Radomelj Aljaž Gornik je večji del premora pogrešal več kot polovico ekipe.

„V nedeljski obračun vstopamo samozavestno in pripravljeno. Tekma bo napeta, predvsem pa borbena. Menim, da smo pripravljene in sposobne, da točke ostanejo doma,“ napovediuje Margit Kosirnik.

Radomljanke so bile to pomlad že trikrat blizu rezultatskega presenečenja, a je vselej nekaj zmanjkalo. Kaj je še potrebno izboljšati, da bo ekipa osvojila prve točke v nadaljevanju sezone? „Res je, bile smo blizu, a vedno so zmanjkale zaključne malenkosti. V bodoče bomo morale biti bolj zbrane do konca obračunov in tako lahko še presenetimo,“ poudarja nogometašica, ki je rumeni dres v tekmovanjih NZS prvič oblekla že v sezoni 2015/16.

Tekme v Domžalah se veselijo tudi v ekipi Olimpije, ki so pred reprezentančnim premorom igrali zelo dobro. Na to spomnijo tudi v taboru zmajčic. „Proti Ljubljani smo se izkazali, bilo je res na visokem nivoju. Pri nas je v drugem delu sezone vse jasno: na vsaki tekmi nas zanima le zmaga, tako bo tudi v nedeljo,“ je odločen trener Zlatko Gabor, ki vodi ljubljanske nogometašie.

„Po reprezentančni akciji smo že trenirali, izgledali smo dobro. Sedaj pa čakam in pričakujem reakcijo deklet na terenu. Vem, da nas v Domžalah čaka dobra prvenstvena tekma. Zanima pa nas zmaga,“ nadaljuje Gabor.

„Vemo, da igramo proti ekipi, ki jo krasijo mladost, želja in zelo dobro delo trenerjev. Radomljanke so ekipa, ki ne napreduje iz leta v leto, ampak se vidi velik napredek že po polovici sezone,“ hvali Gabor domačinke, varovanke trenerja Aljaža Gornika.

V Beltincih

V Beltincih pri vodilni ekipi lige gostuje Ljubljana, ki prihaja na gostovanje po visokem domačem porazu proti Olimpiji. „Tekmo z Olimpijo smo odigrali slabo. Napaka je bila moja, taktično nismo stali dobro. Na nedeljski tekmi želimo popraviti napake ter odigrati bolj disciplinirano v fazi obrambe,“ je jasna Urška Žganec, trenerka Ljubljane.

„Malce smo delali v okrnjeni postavi,“ se na predhodno obdobje ozre trener murašic Amir Karič, ki pohvali svoje varovanke, ki so tudi brez reprezentančnih kolegic dobro trenirale. Bodo pa domačinke brez Anje Eferl, ki je staknila poškodbo na kvalifikacijah mladinske reprezentance. Kljub temu ima Karič na voljo širok izbor igralk

„Igramo proti Ljubljani, ki je zelo neugodna ekipa. Kar nekaj tekem smo odigrali proti njim, tudi prijateljskih. Če jim dovoliš in greš v tekmo z ležernostjo, te lahko zelo hitro kaznujejo. Zato želim, da odigramo maksmimalno,“ je jasen Karič, ki se zaveda, da njegove varovanke v teh dneh po reprezentančnih akcijah, tudi zavoljo sredinega polfinala pokala, čaka naporen ritem. Je pa vesel, ker se v pogon počasi, a zanesljivo vrača Lara Klopčič.

SŽNL, 16. krog, 16.4.
ŽNK Cerklje – Krim (11.00)
ŽNK Nona Mura – ŽNK Ljubljana (15.30) (prenos na Planet TV2)
ŽNK Radomlje Medex – ŽNK Olimpija Ljubljana (16.00) (spletni prenos na nzs.si)

Vrstni red lige za prvaka:
ŽNK Mura Nona 42
ŽNK Olimpija Ljubljana 34
ŽNK Ljubljana 27
ŽNK Radomlje Medex 22

Vrstni red drugi del lestvice:
ŽNK Cerklje 15
Primorje Gaia Naturelle 10
Krim 1
ŽNK Ptuj 3*

Lestvica strelk:
Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana) 47
Anja Eferl (ŽNK Mura Nona) 38
Špela Kolbl (ŽNK Mura Nona) 31

* Ekipa ŽNK Ptuj je bila izključena iz tekmovanja tako, da se na podlagi 54. člena Tekmovalnega pravilnika NZS rezultati prve tretjine prvenstva priznajo, rezultati druge tretjine pa brišejo.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 16.09.2023 | 1. SŽNL
    Tri točke ostale v Murski Soboti
    Prva tekma 6. kroga, kar derbi Ženske nogometne lige Triglav Zdravje, je prinesel zmago ŽNK Muri Nona, ki je bila doma z golom Noelle Vilčnik z minimalnih 1:0 boljša od ŽNK Olimpije Ljubljane. To je bil prvi od vsaj štirih letošnjih derbijev med ekipama iz Murske Sobote in Ljubljane.
  • 15.09.2023 | 1. SŽNL
    Pripravljene na derbi, prenos na Sportklubu
    S tekmo v Murski Soboti, z derbijem tudi pred kamerami Sportklubu, se v soboto začenja 6. krog Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilni ekipi lige ŽNK Mura Nona in ŽNK Olimpija Ljubljana se bosta pomerili na prvem letošnjem derbiju.
  • 13.08.2023 | 1. SŽNL
    ŽNK Olimpija in ŽNK Gažon do zmag
    S tekmami v Velesovem in v Ljubljani se je sklenil 1. krog 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. ŽNK Cerklje in ŽNK Radomlje Medex pred kamerami NZS brez golov, Olimpija boljša od novink s Ptuja, ŽNK Gažon na premieri v ligi do zmage v Ljubljani.
  • 10.08.2023 | 1. SŽNL
    Pred začetkom 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje
    V novi sezoni bo v ženskem članskem tekmovanju igralo devet ekip, novinca v tekmovanju sta ŽNK Gažon in ŽNK Drava Ptuj. Naslov prvakinj brani ŽNK Mura Nona, ki je v minuli sezoni osvojila dvojno krono – državnemu naslovu so dodale še naslov prvakinj ženskega pokala NZS.
  • 03.07.2023 | 1. SŽNL
    Po žrebu parov 1. kroga SŽNL, ženskega pokala NZS in Lige DU17
    Slab mesec in pol pred začetkom ligaških tekmovanj v ženski in dekliški konkurenci so danes v Nacionalnem nogometnem centru na Brdu pri Kranju opravili žreb tekmovalnih parov 1. SŽNL, 1. kroga Ženskega pokala NZS in Lige deklet DU17 za sezono 2023/2024.
  • 30.06.2023 | 1. SŽNL
    ŽNK Mura doma v lov na ligo prvakinj
    Slovenske državne prvakinje ŽNK Mura Nona so bile izžrebane v skupino 3 uvodnega dela. Za napredovanje v finale turnirja in boj za napredovanje v 2. krog kvalifikacij se bodo pomerile z gruzijsko ekipo FC Samegrelo. Ob uspehu jih čaka boljši iz para Apollon Ladies FC (CIP) – ŽFK Ljuboten (S. MKD). 
  • 14.05.2023 | 1. SŽNL
    Muri naslov, Krim v 94. minuti
    Nogometašice ŽNK Mura Nona so nove, stare državne prvakinje Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Na tekmi v Ljubljani so si priigrale zmago (3:0) in pet točk prednosti pred Olimpijo, s katero se bodo pomerile v zadnjem krogu.
  • 03.05.2023 | 1. SŽNL
    Licenciranje SŽNL: Štiri prvoligaške in dve evropski licenci
    Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila rezultate licenčnega postopka za klube 1. slovenske ženske nogometne lige za sezono 2023/24. Za prvoligaško licenco so bili na prvi stopnji uspešni štirje klubi, dva med njimi sta uspešno pridobila tudi evropsko.
  • 22.04.2023 | 1. SŽNL
    Skoraj pet let Olimpija čakala to zmago
    Prva tekma 17. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje je prinesla novo zmago Olimpije in prvi poraz vodilne ekipe lige ŽNK Mura Nona. Olimpija je s temi tremi točkami znižala zaostanek na pet točk (45:40), do konca so še trije krogi.
  • 08.03.2023 | 1. SŽNL
    V soboto nogometašice začenjajo spomladanski del
    Igralke ŽNK Radomelj Medex in Mure None bodo v soboto ob 18.30 s tekmo 13. kroga odprle spomladanski del sezone v ženski nogometni ligi. V tekmovanju, ki nosi ime Triglav Zdravje, po prvem delu sezone vodijo prav nogometašice Mure None, ki so po 12 krogih stoodstotne.

DELI NA