01.03.2011 | U15
Dvajseterica dosegla pet zadetkov
V nadaljevanju prvoligaškega nogometa se bomo podrobneje posvetili mladim slovenskim upom, ki sodelujejo tudi na reprezentančnih akcijah in zastopajo Slovenijo na mednarodnem prizorišču.

Nekoliko bolj poznani v nogometnem svetu so reprezentanti selekcije U21, ki so že šli skozi proces mlajših selekcij, nekateri pa tudi nastopili na EP v Ukrajini. V dresu Gorice so pretekli konec tedna nastopili trije nogometaši, ki branijo tako klubske kot reprezentančne barve - Miha in Nejc Mevlja in Matija Širok. Slednji je na dvoboju z Olimpijo, ki so jo gostitelji izgubili z 1:3, v igro vstopil v 55. minuti, medtem, ko sta dvojčka Mevlja odigrala celotno srečanje.

Na tujih zelenicah je v drugi italijanski ligo le Dejan Lazarevič prišel do svoje priložnosti za igro. V soboto je njegov Torino v gosteh premagal Portosummago z 1:0, mladi slovenski up pa je odigral vso tekmo.

Drugoligaši začenjajo šele prihodnji konec tedna, so bili pa zato dejavni v mladinskih in kadetskih ligah. Največ predstavnikov je imel obračun med ljubljanskim Bravom in gorenjskim Triglavom. Peterica se je veselila zmage (3:1), medtem, ko je Matic Pečnik tokrat ostal praznih rok. Dejan Trifkovič je pričel strelski pohod gostiteljev, natančen je bil že v 4. minuti, Urban Haložan je povišal na 3:0, vmes pa Mateo Barukčič, sicer član selekcije U18, sredi prvega polčasa prejel edini zadetek gostov. Za domačine sta vseh 90 minut na zelenici odigrala tudi Gregor Bajde in Ervin Agičič (U17).

Tudi v Kopru so padali zadetki. Prvega v seriji dveh na strani gostiteljev je prispeval Matej Palčič, ki je v 50. minuti domačine popeljal do vodstva, sam pa odigral vseh 90. minut. Na drugi strani je razočaran Obalo zapuščal Blaž Šujica, ki na srečanju kljub temu, da je celotno tekmo prebil na igrišču, ni mogel preprečiti poraza (2:0).

Domžalčani so si na svojem terenu pošteno privoščili Velenjčane, ki so klonili kar z 8:2. Marko Konjevič je v dresu Domžal že v drugi minuti povedel za 1:0, trener pa mu je namenil 51 igralnih minut, Gaber Dobrovoljc je v 24. minut domačine znova popeljal do vodstva (2:1), v 45. minuti pa v svojo osebno statistiko vpisal še rumeni karton. Na drugi strani sta bila glede na blamažo v gosteh razočarana tudi Rok Rednak in Denis Bašič, sicer reprezentanta do 19 let, ki sta skupaj zbrala 180 minut na domžalskem igrišču.

Mariborčani so dobili obračun z Ljubljančani. Zmaga je s 3:0 tokrat ostala na Štajerskem. Za vijoličaste sta nastopila Edin Čolič in Dejan Kurbus, a sta pred koncem sedla na klop, na strani Olimpije pa je celotno srečanje odigral Žiga Cimprič, ki je v 24. minuti tudi porumenel.

Tekst: Andreja Potočnik
Foto: Taka

 

SORODNE NOVICE

  • 15.04.2024 | U15
    Kreft izbral varovance za Turnir narodov
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo konec aprila nastopila na Turnirju narodov, ki bo potekal v Italiji. V skupinskem delu tekmovanja ”20. Torneo Delle Nazione” se bo pomerila z izbranima vrstama Savdske Arabije in Češke, selektor Boštjan Kreft pa je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih reprezentantov.
  • 25.01.2024 | U15
    Slovenija v drugo klonila proti Italiji
    Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala še drugo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji. Varovanci novega selektorja Boštjana Krefta so po torkovem remiju tokrat morali priznati premoč našim zahodnim sosedom.
  • 23.01.2024 | U15
    Kreft ob poplavi zadetkov z remijem debitiral proti Italiji
    Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala prvo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji.
  • 16.01.2024 | U15
    Izbrana vrsta do 15 let z novim selektorjem proti Italiji
    Slovenska reprezentanca do 15 let je pred kratkim dobila novega selektorja. To je postal Boštjan Kreft, ki je pred tem opravljal funkcijo pomočnika selektorja pri izbrani vrsti do 15 let. Kreft bo s svojimi varovanci v drugi polovici januarja odigral dve mednarodni prijateljski tekmi z Italijo.
  • 26.10.2023 | U15
    Slovenija znova do visoke zmage nad Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še drugo mednarodno prijateljsko tekmo proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku ponovno zabili štiri zadetke.
  • 24.10.2023 | U15
    Slovenija visoko ugnala Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala prvo izmed dveh mednarodnih prijateljskih tekem proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku zabili štiri zadetke, ob tem pa so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.
  • 17.10.2023 | U15
    Selekcija do 15 let dvakrat z Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici oktobra odigrala dve mednarodni prijateljski tekmi z Bolgarijo. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih nogometašev, na usluge katerih bo računal na prihajajoči reprezentančni akciji.
  • 25.09.2023 | U15
    Vugdalić: Kljub porazu smo lahko zadovoljni
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še zadnje srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Po uvodnem porazu s Turčijo in zmago nad Hrvaško so varovanci Muamerja Vugdalića na zadnjem srečanju morali priznati premoč Slovaški.
  • 23.09.2023 | U15
    Slovenija boljša od Hrvaške
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala drugo srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Potek, ko so varovanci Muamerja Vugdalića klonili proti Turčiji, so bili tokrat z minimalno zmago boljši od Hrvaške.
  • 13.09.2023 | U15
    Vugdalić izbral varovance za mednarodni turnir
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici septembra gostovala na UEFA U15 razvojnem turnirju, ki bo potekal na Hrvaškem. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam triindvajsetih nogometašev, na katere bo računal na srečanjih proti Turčiji, Hrvaški in Slovaški.

DELI NA