12.11.2023 | Futsal U21
Dvakrat proti svetovni velesili

V torek in sredo, 14. in 15.11., bo naša futsal reprezentanca do 21 odigrala dve pripravljalni tekmi. V Slovenijo prihaja Portugalska, tekmi pa bosta v Ajdovščini in na Škofijah, kamor ste ljubitelji futsala prav lepo vabljeni.

Prijateljski tekmi:

Ajdovščina, 14.11.
Slovenija – Portugalska (17.30)

Škofije, 15.11.
Slovenija – Portugalska (17.30)

Slovenija FU21:
Luka Grm (FK Dobrepolje), Tilen Cupin (KMN Bronx Škofije), Žiga Kneževič Mrak (KMN Bronx Škofije), Aleksander Stanić (KMN Bronx Škofije), Luka Čop (The Nutrition Extrem), Nik Ambrožič (The Nutrition Extrem), Anže Žlindra (The Nutrition Extrem), Žiga Frank (FK Siliko), Žan Janež (FK Siliko), Gašper Trdin (FK Siliko), Luka Lovrec (KMN Meteorplast), Alen Ruis (KMN Meteorplast ŠIC bar), Tilen Rajter (KMN Meteorplast), Lovro Skrinjar (ŠD Mlinše).

Igralci na čakanju:
Aljaž Goznik (KMN Meteorplast), Vid Kos (KMN Meteorplast), Andraž Gregorič (The Nutrition Extrem), Žiga Dolinšek Grošelj (ŠD Mlinše).

Tudi na EP U19

Selektor Mile Simeunovič je letos jeseni začel z delom z novo generacijo igralcev U21. Jedro tvorijo igralci, ki so na zadnjem evropskem prvenstvu U19 prišli do polfinala in tam klonili ravno proti Portugalski, 2:3 je bilo. Simeunovič se bo Portugalcem zoperstavil z nekaj okrepljeno ekipo, kot je bilo to na zadnjem turnirju na Hrvaškem. Obe tekmi pa bosta krasen test in hkrati izkušnja za našo reprezentanco, ki se želi kosati s Portugalci in priti do dobrega rezultata.

„Vrhunsko je, ker je pred nami nova reprezentančna akcija, da se spet dobimo in odigramo tekmi proti najboljši ekipi na svetu. Ti dve tekmi bosta pokazali, kje smo, razkrili bosta vse slabosti, ki jih imamo: tako stroka kot igralci. Da bomo vedeli, kaj nam manjka in kaj bo treba še popraviti. Resnično se veselim tekem,“ ob prihodu na zbor pove selektor Mile Simeunovič.

Kljubovati velesili

„Merili se bomo z reprezentanco, ki jo krasi neverjetna hitrosti, bogato znanje, individualna kvaliteta, temu pa je treba dodati še sistematsko delo portugalske nogometne zveze, ki že nekaj let intenzivno dela na razvoju, zato so z vsemi selekcijami v svetovnem vrhu,“ polaska Simeunovič gostom. Svoje želje in pričakovanja pa premore tudi Slovenija.

„Uspelo nam je sestaviti močnejšo reprezentanco, kot smo jo imeli na turnirju na Hrvaškem. Še vedno pa to ni idealna ekipa: manjkata Rok Šnofl in Jure Suban, ki vemo, kaj pomenita. Bodo pa za to priložnost dobili drugi, ki morajo to priliko zagrabiti in pokazati, kaj znajo. Vsi skupaj pa se bomo potrudili, da korektno odigramo proti svetovni velesili,“ sklene Simeunovič.

95 tekem

Slovenija U21 je do danes odigrala 95 uradnih tekem – dosedaj je zbrala 37 zmag, 13 remijev in 45 porazov.

Nazadnje je igrala na turnirju na Hrvaškem, kjer je minuli mesec z 2:1 premagala Češko in s 4:1 klonila proti Franciji.

Tekst: D.P.
Foto: Uefa.com

SORODNE NOVICE

 • 25.01.2024 | Futsal U21
  V dveh tekmah navdušili proti svetovni velesili
  „Fantje so odigrali vrhunsko, v drugo pa še boljše! A še zdaleč to nista bili prijateljski tekmi. Bilo je tako, kot bi igrali finale svetovnega prvenstva. Na meji... Sam si želim, da bi fantje s te tekme izkušnje prenesli na tekme 1. SFL, ki bo imela od tega korist. Prav tako smo se veliko naučili v strokovnem štabu,“ je nadaljeval selektor Mile Simeunovič.
 • 24.01.2024 | Futsal U21
  Mladi upi navdušili in remizirali s Portugalci
  Slovenska in portugalska reprezentanca U21 sta za na drugi medsebojni tekmi v Taviri remizirali (2:2).
 • 24.01.2024 | Futsal U21
  Tesen poraz proti Portugalski
  Futsal reprezentanca do 21 let je v Taviri na Portugalskem odigrala prvo od dveh tekem proti domačim vrstnikom in kljub porazu 1:2 pustila dober vtis. Edini gol za Slovenijo je dosegel Aleksander Stanić, ekipi pa se bosta v sredo pomerili še enkrat.
 • 22.01.2024 | Futsal U21
  Pripravljeni na Portugalsko
  Slovenski reprezentanci futsal članice in reprezentanca U21 sta danes trenirali na Portugalskem, kjer jo jutri in v sredo čakata tekmi z domačo zasedbo.
 • 21.01.2024 | Futsal U21
  Na Portugalskem 40. in 100. uradna tekma reprezentanc
  Slovenski reprezentanci futsal članice in reprezentanca U21 sta danes odpotovali na Portugalsko, kjer ju v torek in sredo čakata po dve tekmi. Tako fantje kot dekleta bodo tekmi izkoristili za nabiranje izkušenj in lova na čim boljši izkupiček proti svetovni futsal velesili.
 • 17.01.2024 | Futsal U21
  Mladi upi na Portugalsko
  V prihodnjih dneh se bo v dveh prijateljskih srečanjih pomerila z reprezentanco Portugalske. Selektor Mile Simeunovič je obelodanil seznam igralcev, na katere računa na tekmah 23.1. in 24.1. v mestu Tavira.
 • 17.12.2023 | Futsal U21
  Zmanjkalo časa za preobrat
  Futsal reprezentanca do 21 let je v Budimpešti odigrala še drugo od dveh prijateljskih tekem proti Madžarski. Domačin je bil tokrat boljši z rezultatom 2:1. Edini gol za Slovenijo je v 39. minuti zabil Aljaž Goznik.
 • 16.12.2023 | Futsal U21
  V nedeljo še enkrat z Madžari
  Futsal reprezentanca do 21 let je v Budimpešti odigrala prvo od dveh prijateljskih tekem proti Madžarski. Domačin je slavil s 4:1. Jutri se bosta ekipi pomerili še enkrat.
 • 15.12.2023 | Futsal U21
  Veselijo se tekem na Madžarskem
  Futsal reprezentanca U21 se bo jutri in v nedeljo dvakrat pomerila z madžarskimi vrstniki. Tekmi bosta v Budimpešti.
 • 12.12.2023 | Futsal U21
  Dvakrat z Madžarsko
  V dveh tekmah se bo v Budimpešti (Aramis Sports Hall) pomerila z vrstniki z Madžarske. Prva tekma bo v soboto, 16.12.,, druga pa dan za tem. Selektor Mile Simeunovič je obelodanil seznam igralcev, na katere računa.

DELI NA