06.05.2015 | U18
Evropsko prvenstvo začeli z minimalnim porazom

Slovenska nogometna reprezentanca je na svoji prvi tekmi evropskega prvenstva do 17 let v bolgarskem Slivnu izgubila proti Češki z 0:1 (0:0). Izbrani Igorja Benedejčiča bodo drugo tekmo na prvenstvu igrali v soboto, pomerili se bodo z nemškimi vrstniki, tretjo pa v torek proti Belgijcem.

Češka – Slovenija 1:0 (0:0)

Sodnik: Marius Avram (Romunija)
Strelec: Lingr 44.
Rumeni kartoni: Richter, Pišek
Rdeči kartoni: /

Češka: Jedlička, Granečny, Holik, Richter, Chaluš, Sadilek, Lingr (od 66. Breda), Čermak (od 55. Vaniček), Kral, Žežulka, Šašinka (od 77. Turyna).
Slovenija: Vodišek, Karič (od 41. Ćoralić), Ogrinec, Guček, Rom, Valenčič, Pišek (od 53. Sredojevič), Cvjetičanin, Novak (od 63. Žižek), Mlakar, Elšnik.

{{Lestvica mode=lestvica-prikazR reference=EURO_U17}}


Evropsko prvenstvo do 17 let se ni začelo po slovenskih načrtih, saj so izbranci Igorja Benedejčiča tesno izgubili s Češko. Ta je bila v prvem polčasu več pri žogi, medtem ko je bilo v slovenski igri moč prepoznati nekaj zakrčenosti. Čehi so v uvodnih štiridesetih minutah nekajkrat prebili slovensko obrambo po desni strani, kjer sta dobro kombinirala Ondrej Žežulka in Ondrej Šašinka. Rok Vodišek vseeno ni imel pretirano veliko dela, tako da so nogometaši šli na odmor brez zadetkov.

Slovenski selektor je na dogajanje v prvem delu odreagiral z menjavo in v igro poslal Sandija Ćoralića. Našim fantom se je nemudoma ponudila priložnost za vodstvo, ki jo je zapravil Timi Max Elšnik. Kazen za zamujeno je prišla hitro na vrsto, saj je romunski sodnik nepričakovano dosodil prosti strel za Češko na robu kazenskega prostora. K žogi je stopil Ondrej Lingr, ki je natančno meril in zadel sam desni zgornji kot slovenskega gola. Enakovredna igra se je nadaljevala tudi po spremembi rezultata, tako da sta si obe ekipi pripravili še nekaj lepih priložnosti za zadetek. Češko mrežo bi skorajda zatresel Jan Mlakar, vendar je Martin Jedlička njegov poskus v 74. minuti z odlično obrambo odbil v kot.

Slovenija bo morala poraz Čehi hitro pozabiti, saj jo že v soboto čaka obračun z Nemčijo, ki si ga bo mogoče ogledati tudi na Eurosport 2.

Vaclav Cerny, selektor Češke: »V prvem polčasu so nogometaši bili pod pritiskom, ki ga prinese tako veliko tekmovanje. V drugem polčasu je bilo bolje, sploh po vodilnem zadetku, ko smo bili boljše moštvo na igrišču.«

Igor Benedejčič, selektor Slovenije: »Tekme nismo začeli tako, kot smo si želeli. Imeli smo težave v zvezni vrsti, po češkemu golu pa se nismo uspeli več vrniti v igro. Spremembe v konici napada niso prinesle želenega učinka, poleg tega pa je na našo predstavo vplivala tudi vročina.«

Tekst: MKo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

 • 15.06.2023 | U18
  Izbrana vrsta do 18 let nadaljuje niz neporaženosti
  Reprezentanca Slovenije do 18 let je v Gornji Radgoni odigrala še drugo prijateljsko tekmo. Varovanci Antona Žlogarja so remizirali z vrstniki iz Črne gore in ostajajo neporaženi že osem tekem zapovrstjo.
 • 13.06.2023 | U18
  Slovenija ugnala Poljsko
  Reprezentanca Slovenije do 18 let se je v Gornji Radgoni pomerila z izbrano vrsto Poljske in slavila z 1:0. V četrtek se bodo varovanci Antona Žlogarja pomerili s Črno goro.
 • 02.06.2023 | U18
  Žlogar izbral za prijateljska obračuna s Poljsko in Črno goro
  Slovenska reprezentanca do 18 let se bo med 13. in 15. junijem pomerila z izbranima vrstama Poljske ter Črne gore. Selektor Anton Žlogar je v ta namen izbral 25 igralcev letnika 2005, ki se bodo v Gornji Radgoni pomerili z omenjenima nasprotnikoma.
 • 11.05.2023 | U18
  Slovenija na drugem srečanju ugnala Bosno in Hercegovino
  Reprezentanca Slovenije do 18 let se je še drugič pomerila z izbrano vrsto Bosne in Hercegovine. Varovanci selektorja Antona Žlogarja so bili v Zenici tokrat boljši od svojih vrstnikov, saj so slavili z 1:3. 
 • 09.05.2023 | U18
  Na prvem srečanju z Bosno in Hercegovino brez zadetkov
  Reprezentanca Slovenije do 18 let se je pomerila z izbrano vrsto Bosne in Hercegovine. Varovanci selektorja Antona Žlogarja so se v Zenici s svojimi vrstniki razšli z neodločenim izidom 0:0. Drugi obračun proti istemu nasprotniku bo odigran v četrtek.
 • 02.05.2023 | U18
  Žlogar izbral za prihodnja prijateljska obračuna
  Slovenska reprezentanca do 18 let se bo med 9. in 11. majem pomerila z izbranima vrstama Bosne in Hercegovine ter Savdske Arabije. Selektor Anton Žlogar je v ta namen vpoklical 23 nogometašev.
 • 09.06.2022 | U18
  V Čatežu premagali Severno Makedonijo
  Reprezentanca Slovenije do 18 let je junijske priprave sklenila z zmago. Izbranci selektorja Antona Žlogarja so v Čatežu s 3:0 premagali Severno Makedonijo, še na tretji tekmi pa so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.
 • 07.06.2022 | U18
  Na drugi tekmi s Poljaki brez zadetkov
  Reprezentanci Slovenije in Poljske do 18 let sta v Krškem odigrali še drugo prijateljsko srečanje. Po slovenski zmagi na prvi tekmi tokratni obračun ni dal zmagovalca, ekipi sta se razšli z začetnim rezultatom.
 • 01.06.2022 | U18
  V Krškem premagali Poljsko
  Junijski termin za reprezentančno akcijo izkorišča tudi izbrana vrsta Slovenije do 18 let. Četa Tončija Žlogarja je v Krškem odigrala prvo od treh tekem in z 2:0 premagala reprezentanco Poljske.
 • 25.05.2022 | U18
  Žlogar izbral za prijateljski turnir
  Slovenska reprezentanca do 18 let bo med 1. in 9. junijem sodelovala na mednarodnem prijateljskem turnirju. Selektor Tonči Žlogar je v ta namen selekcioniral reprezentanco letnikov 2004 in mlajših, ki se bo dvakrat pomerila z izbrano vrsto Poljske, enkrat pa s Severno Makedonijo.

DELI NA