01.05.2023 | A
Gorenc Stankovič in Horvat slavila v pokalu

V preteklem koncu tedna so svoje klubske obveznosti ponovno opravljali člani slovenske A reprezentance. Dvojica je merila v polno, Gorenc Stankovič in Horvat pa sta se s svojim Sturmom veselila pokalne lovorike.

V Avstriji je bil pretekli konec tedna okronan pokalni prvak. V finalu tega tekmovanja sta se pomerila dunajski Rapid in graški Šturm, kjer nastopata Jon Gorenc Stankovič in Tomi Horvat. Visokorasli vezist Stanković je na terenu preživel vseh 90 minut, Horvat pa je v igro vstopil v 75. minuti. Sturm je slavil z 0:2 in se tako veselil prve lovorike po letu 2018, ko je nazadnje osvojil isto tekmovanje. Sturm je slavil tudi v avstrijski Bundesligi, ko je bil 3:2 boljši od Avstrije z Dunaja. Sturm na drugem mestu ligaške lestvice za vodilnim Salzburgom sedaj zaostaja za tri točke, saj je klub Benjamina Šeška v zadnjem krogu remiziral z Rapidom. 

Sandi Lovrić in Jaka Bijol sta v 32. krogu italijanske Serie A s svojim Udinesejem gostovala na jugu Italije pri Lecceju. Zebre so tekmo v gosteh izgubile z izidom 1:0, oba slovenska reprezentanta pa sta srečanje začela v prvi postavi. Lovrić je igro zapustil v 63. minuti srečanja, Bijol pa je bil zamenjan v 86. minuti igre. Udinese je s porazom proti Lecceju padel na 12. mesto ligaške lestvice, v naslednjem krogu pa se bo doma pomeril z novopečenim prvakom italijanskega prvenstva Napolijem. 

V grški Super ligi se je slovenska trojica, ki si kruh služi pri Panathinaikosu, doma pomerila z neposrednim konkurentom za naslov AEK-om. Andraž Šporar in Adam Gnezda Čerin sta srečanje začela v prvi postavi. Gnezda Čerin je igro zapustil ob polčasu, Šporar pa je igral do 59. minute. Verbič je v igro vstopil v 89. minuti. Derbi za prvo mesto se je končal brez zadetkov, kar pomeni da imata Panathinaikos in AEK na vrhu lestvice še vedno enako število točk. Panathinaikos bo v naslednjem krogu doma gostil solunski PAOK.

V švicarskem prvenstvu pa se je med strelce ponovno vpisal napadalec Žan Celar. Lugano se je doma pomeril z Grasspoherjem iz Zürricha ter slavil z visokih 5:1. Celar je v igro vstopil v 69. minuti in le minuto kasneje že zatresel mrežo nasprotnika za četrti zadetek njegovega moštva. To je bil že Celarjem 14. zadetek v najmočnejšem švicarskem prvenstvu. Lugano trenutno na lestvici zaseda drugo mesto in ima točko prednosti pred tretjeuvrščenim Luzernom. 

Reprezentant Klub Tekma Minutaža Učinek
Jure Balkovec Alanyaspor (TUR) Alanyaspor 1-0 Umraniyespor 90' -
Vid Belec APOEL (CIP) APOEL - Omonia (danes ob 18:00) - -
Jaka Bijol Udinese (ITA) Lecce 1-0 Udinese do 86' -
Miha Blažič Angers (FRA) Stade Rennais 4-2 Angers klop -
David Brekalo Viking (NOR) Viking 7-3 HamKam 90' -
Žan Celar Lugano (ŠVI) Lugano 5-1 Grasshopper od 79' gol
Domen Črnigoj Salernitana (ITA) Milan 1-1 Salernitana - -
Vanja Drkušić Soči (RUS) Soči 3-1 Torpedo 90'  
Timi Max Elšnik Olimpija (SLO) Olimpija 3-2 Koper 90' gol
Adam Gnezda Čerin Panathinaikos (GRČ) Panathinaikos 0-0 AEK do 45' -
Jon Gorenc Stankovič Sturm (AVT) Rapid 0-2 Sturm
Sturm 3-2 Austria Dunaj
90'
90'
-
-
Tomi Horvat Sturm (AVT) Rapid 0-2 Sturm
Sturm 3-2 Austria Dunaj
od 74'
od 75'
-
-
Žan Karničnik Celje (SLO) Celje 3-1 Maribor 90' -
Jasmin Kurtić PAOK (GRČ) PAOK 3-2 Aris - -
Sandi Lovrić Udinese (ITA) Lecce 1-0 Udinese do 63' -
Jan Oblak Atletico Madrid (ŠPA) Real Valladolid 2-5 Atletico
Atletico 3-1 Mallorca
-
-
-
-
Petar Stojanović Empoli (ITA) Sassuolo 2-1 Empoli klop -
Benjamin Šeško RB Salzburg (AVT) Rapid Dunaj 1-1 RB Salzburg 90' -
Andraž Šporar Panathinaikos (GRČ) Panathinaikos 0-0 AEK do 59'  
Benjamin Verbič Panathinaikos (GRČ) Panathinaikos 0-0 AEK od 89' -
Matevž Vidovšek Olimpija (SLO) Olimpija 3-2 Koper 90' -
Žan Vipotnik Maribor (SLO) Celje 3-1 Maribor 90' gol
Andres Vombergar San Lorenzo (ARG) Velez 0-0 San Lorenzo do 66' -
Luka Zahović Pogon Szczecin (POL) Piast 0-0 Pogon od 67' -
Miha Zajc Fenerbahče (TUR) Sivasspor 1-3 Fenerbahče - -

Tekst: LD
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
  • 24.03.2024 | A
    V polnih Stožicah je vse mogoče
    V idiličnem okolju Nacionalnega nogometnega centra Brdo, je slovenska nogometna reprezentanca opravila nov trening pred torkovim spektaklom v Stožicah.
  • 23.03.2024 | A
    Slovenci z mislimi že pri Portugalski
    Slovenska nogometna reprezentanca je po četrtkovem remiju na Malti opravila regeneracijo in pričela s pripravami na torkov obračun s Portugalsko

DELI NA