Gorica in Radomlje neodločeno

Gorica - Kalcer Radomlje 1:1 (0:1)

* Športni park, sodniki: Goričan (Loče pri Poljčanah), Lunežnik (Zgornja Ložnica) in Burjan (Hajdina).
* Strelca: 0:1 Karamatić (30.), 1:1 Kotnik (80.).
* Gorica: Sorčan, Curk, Boben, Jogan, Škarabot, Kapić, Grudina, Nagode (od 46. Osuji), Žigon (od 70. Kotnik), Arčon (od 55. Kolenc), Burgić.
* Kalcer: Ivačič, Jazbec (od 82. Marinšek), Lidjan, Karamatić, Zukić, Balić, Barukčić, Janković (od 78. Gajić), Jugovar, Cerar (od 85. Kovjenić), Nunić.
* Rumeni kartoni: Curk, Škarabot; Lidjan, Jugovar.
* Rdeči karton: /.

Radomljani so v prvem delu sezone obakrat izgubili proti Novogoričanom, tokrat pa je bila zadnjeuvrščena ekipa prvenstva celo blizu zmage, saj je vodila do 80. minute. Novogoričani so s točko nadaljevali niz neporaženosti, ta traja pet tekem, in se prebili na četrto mesto.

Novogoričani so nekoliko odločneje začeli tekmo, v deveti minuti je atraktivno z volejem poskusil Matija Škarabot, a je bil malce premalo natančen. V 24. minuti je Miran Burgić zapravil veliko priložnost za vodstvo, ko je iz bližine zgrešil cilj po podaji Janija Curka.

Kazen je hitro sledila. Najprej se je v 29. minuti Matija Boben preveč poigraval v kazenskem prostoru, izgubil žogo, do strela z roba kazenskega prostora je prišel Domen Jugovar, izkazal pa se je Grega Sorčan, ki je žogo odbil v kot. Tega je izvedel Filip Janković in pred vrati našel povsem osamljenega Tina Karamatića, ki je z glavo brez težav zadel za 1:0.

Do konca polčasa sta nevarneje streljala še Janković s prostega strela 40. minuti in Rifet Kapić z roba kazenskega prostora v 41. minuti, obakrat sta vratarja dobro posredovala. V 43. minuti je podobno kot Škarabot v deveti minuti s "škarjicami" poskusil še Burgić, a bil tudi on neuspešen.

Burgić je bil med aktivnejšimi tudi v prvi polovici drugega polčasa, v 55. in 58. minuti je znova - dvakrat - meril mimo vrat. Pri gostih je bil dvakrat nenatančen Marko Nunić. Potem je začela Gorica vse bolj pritiskati, v 80. minuti pa prišla do izenačenja, ko je po Kapićevi podaji z glavo zadel Andrej Kotnik.

Gostitelji so bili blizu zmage v 89. minuti, ko je z glavo streljal Bede Osuji, a se je izkazal Aljaž Ivačič, na drugi strani pa je v zadnji, tretji minuti sodniškega dodatka Marko Nunić že premagal Sorčana, toda zgrešil cilj.

Pred prvoligaši je zdaj zimski premor, v 22. krogu pa bo Gorica konec februarja gostovala v Krškem, Radomlje pa bodo gostile Aluminij.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 08.12.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Gorica - Kalcer Radomlje
    Goričani, ki so zadnje štiri kroge neporaženi, jesenski del sezone zaključujejo z domačim dvobojem proti Radomljam. Sinje-modri se borijo za četrto mesto, mlinarji bi z drugo zmago sezone izboljšali položaj za spomladanski lov na obstanek.

DELI NA