17.02.2020 | 2. SNL
Gorica izgubila Lipuščka

Zimskega prestopnega roka je konec, zadnji teden prestopnih dejavnosti je prinesel še nekaj sprememb. Najbolj odmeva prestop Žige Lipuščka, ki se je iz Nove Gorice odpravil v Latvijo, Krko pa je zapustil Dohyun Kim in se preselil v Domžale.

Visokorasli branilec se je v začetku tedna pridružil latvijskemu kluba Rigas FS, ki je bil poleti tekmec Olimpije na evropskem odru, v minuli sezoni pa je slavil v pokalnem tekmovanju, v državnem prvenstvu pa osvojil drugo mesto in bo poleti znova zaigral v kvalifikacijah UEFA Evropske lige. Goričani so v soboto brez Lipuščka gostovali v Domžalah in že v prvem polčasu prejeli tri zadetke, poraz Primorcev pa je v nadaljevanju srečanja omilil Bede Amarachi Osuji.

Medtem ko so v Novi Gorici izgubili pomembnega aduta, so na Ravnah na Koroškem predstavili novo moč v zadnji vrsti. Fužinarju se je pridružil 20-letni Grk Giannis Tsivelekidis, ki se na Ravne seli iz atenskega AEK-a, s Korošci pa je sklenil profesionalno pogodbo. Ravenčani so pozimi okrepili svojo zasedbo, četrti ekipi prvenstva se je pridružil tudi Matej Potokar, ki je dvakrat zadel na tekmi s Šmartnim. Fužinar je bil na Prevaljah boljši s 4:2, ob Potokarju sta zadela še Moravac in Kovač.

Novomeščani so po Mateju Potokarju ostali še brez enega vidnega člana začetne enajsterice. Južnokorejec Dohyun Kim se je po dveh letih na Portovalu odločil sprejeti prvoligaško vabilo Domžalčanov, v nasprotno smer pa se seli Anthony Parris, ki bo v Novem mestu do konca sezone igral kot posojeni nogometaš Domžal. Krka je z goloma Vidmarja in Huča dobila obračun z Grosupeljčani, pri tretjeligašu pa so gostovali tudi Dobljani, ki so srečanje dobili po zaslugi Gregorina in Udovičića.

Brici so javnosti predstavili tri novince, vsi trije pa že premorejo drugoligaške izkušnje. Rdeče-črnim bodo skušali do obstanka v 2. SNL pomagati posojeni član Kopra Rene Šolaja, nekdanji branilec Drave in Fužinarja Nemanja Gajić ter Tim Vodeb, ki pridno trese mreže na pripravljalnih tekmah. Nekdanji napadalec Ankarana in Rudarja je trikrat zadel tudi na pripravljalni tekmi z mirensko Adrio, zmago s 6:2 pa so z golom obogatili še Marko Rojc, Rok Bužinel in Dawoud Jalinous.  

Beltinčani so morali v soboto priznati premoč Aluminija, ki je v Prekmurju slavil z 2:0, v rumeno-modri opravi pa se je predstavilo nekaj novih moči. Prekmurci so že pred dnevi potrdili prihod Nika Mršića in Sama Žalika, ki so se jima v slačilnici pridružili še štirje novinci. Najbolj znano ime je Denis Kramar, ki je v prvoligaški konkurenci igral za Rudar in Muro, kasneje pa se je dokazoval tudi na Poljskem, Cipru, v Španiji, Avstraliji in drugje. Konkurenco v zasedbi Radovana Karanovića bodo zaostrili tudi Matej Šošterič, v preteklosti že član Veržeja, Jadrana in Drave, Aleš Kalamar in Nejc Plaznik. V Beltince se vrača tudi Lovre Knežević, ki je priprave opravil z Muro. Beltinsko ekipo so zapustili Denis Cekovski, Rok Ropoša, Borut Lukač, Patrik Žekš in Žiga Šumak.

Olimpija je v Brežice poslala še dva malada nogometaša. Posavcem bosta do konca sezone posojena Adam Jakupovič in Stefan Kričković, ki sta jeseni izkušnje nabirala v Dekanih. Moštvo Simona Sešlarja se je na zadnji tekmi v Zrečah izkazalo z učinkovito igro, saj je v mreži domače ekipe končalo osem žog. Štirikrat je v polno meril Luka Duvnjak, ob njem pa so bili uspešni še Hervol, Pesajk, Predanič in Dodig.   

Koprčani so se preselili v Turčijo, kjer so v minulem tednu odigrali dve preizkušnji in obakrat remizirala. Prvi dvoboj z ukrajinskim prvoligašem Vorsklo Poltavo ni postregel z zadetki, čeprav je Luka Vekić v izdihljajih tekme zapravil najstrožjo kazen. Z začetnim izidom se je končal tudi obračun z gruzijko Samtredio. Koprčani so konec tedna registrirali še enega novinca, med kanarčke se je preselil Marko Martinaga, nazadnje član Slaven Belupa.

Lendavčani so nov teden treningov sklenili s tekmo proti Akademiji Puškaš, obračun s četrto ekipo madžarskega prvenstva pa so dobili vzhodnji sosedje. V golu Nafte sta končali dve žogi, zadela sta Gabajar in Corbu. V lendavskem dresu se je predstavil 18-letni Nigerijec Ubochioma Meshack, ki je bil doslej član partnerskega kluba ZTE-ja.

Radomljani so v soboto gostovali pri drugi ekipi zagrebškega Dinama in z golom Lovra Vrandečiča povedli v drugem polčasu. Sledil je preobrat modrih, ki so izid v svojo korist preobrnili z avtogolom in enajstmetrovko. "Mlinarji" so bili uspešnejši dan kasneje, ko so napolnili mrežo Slovana. Ljubljančani so klonili kar desetkrat, trikrat sta bila uspešna Ahačič in Kregar, visoko zmago pa so dopolnili še Gojak, Pišek, Golob in Marinšek.

V Krško se je iz Dinama tudi uradno preselil še en nogometaš, gre za Luko Nižića, iz Hrvaške pa prihaja tudi Mateo Dunić, ki je nazadnje igral za litovski Atlantas. Novinca sta zaigrala tudi na sobotni tekmi z zagrebškim tretjeligašem Lučkim, ki so dvoboj s Posavci dobili z izidom 2:1. Mrežo gostov je načel Luka Anković, južni sosedje so izenačili po strelu z bele točke, po napaki domače obrambe pa so pred odmorom zadeli še drugič. Iztok Kapušin je sicer pogrešal nekaj adutov iz začetne enajsterice, jasno pa je, da na Gubcu spomladi ne bo igral Emerick Eckert, saj je Francoz postal član Brava.

Biljenci so že opravili s prvo uradno preizkušnjo, v polfinalu pokalnega tekmovanja MNZ Nova Gorica so izgubili z Adrio. Mrežo sosedov iz Mirna je zatresel dosedanji član Brava Aljaž Tavčar. 

Dekanskemu Jadranu se je med zimo pridružil Aleksander Močić, ki je nazadnje nosil dres Rogaške, četa Alena Šćulca pa se je včeraj pomerila s Primorjem in Ankaranom. Dekančani so na t.i. "triangolaru" remizirali z Ajdovci, ki v zahodni skupini 3. SNL zasedajo prvo mesto, z 2:1 pa so premagali četrtogligaša iz Obale.

Slatinčani so teden odprli s tekmo proti Dravinji, ki so jo Ptujčani premagali z 11:0, obračun z Rogaško pa se je končal z izidom 3:3. V dresu Rogaške so bili uspešni Jelenko, Koprivica in Jordan. Štajerci so med tednom registraili tri novince, ob že omenjenem Koprivici še Klemna Zupeta in Dinka Matoševića.

Dravograjčani so bili s 4:2 boljši od avstrijskega tretjeligaša ATSV Wolfsberga.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    V polfinalu dva drugoligaša, Goričani po preobratu izločili Radomljane
    V polfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union bosta zaigrala vsa dva drugoligaša, saj je Gorica izločila prvoligaškega tekmeca. Radomlje so sicer povedle z golom Nina Kukovca , a so Primorci po zaslugi Harisa Kadrića, Luke Baruce in Luke Marjanca prišli do preobrata in visoke zmage.
  • 11.07.2023 | Prva liga Telemach
    Matija Širok sklenil nogometno kariero
    Po Mateju Podlogarju je nogometne čevlje na "klin" obesil še Matija Širok. Dvaintridesetletni bočni branilec kariero zaključuje po 271 tekmah v Prvi ligi Telemach, v kateri je debitiral v sezoni 2009/10.
  • 28.05.2023 | Prva liga Telemach
    Kidričani potrdili povratek med najboljše
    Nogometaši Aluminija so si po letu igranja v drugi ligi priigrali vrnitev med slovensko elito. V kvalifikacijah za popolnitev Prve lige Telemach so bili boljši od Gorice, prvo tekmo v Kidričevem so dobili s 3:1, na povratni v Novi Gorici pa danes iztržili remi 1:1.
  • 27.05.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Gorica - Aluminij
    Aluminij si je na domačem igrišču priigral zajetno prednost pred povratno tekmo na Primorskem, a pri Gorici verjamejo, da lahko v nedeljo prikažejo boljšo predstavo in nadoknadijo zaostanek. Kdo bo prvoligaš v sezoni 2023/24?
  • 25.05.2023 | Prva liga Telemach
    Kidričani pred tekmo v Novi Gorici z dvema goloma prednosti
    Nogometaši Aluminija so dobili prvo tekmo dodatnih kvalifikacij za popolnitev Prve lige Telemach, Goričani bodo v nedeljo na domačem igrišču lovili dva zadetka zaostanka.
  • 24.05.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Aluminij - Gorica
    Kdo bo v prihodnji sezoni del Prve lige Telemach? Gorica se želi izogniti novemu ekspresnemu izpadu med drugoligaše, Aluminij pa po sezoni v 2. SNL išče hiter povratek med najboljše v državi.
  • 19.05.2023 | Prva liga Telemach
    Gorica do zmage in dodatnih kvalifikacij
    Nogometaši Gorice so v zadnjem, 36. krogu Prve lige Telemach doma premagali Tabor iz Sežane z 1:0 (1:0).
  • 17.05.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Gorica - Tabor
    Zadnji krog letošnje sezone Prve lige Telemach bo najprej odločil bitko za deveto mesto. Za nastop v dodatnih kvalifikacijah bosta obračunali ekipi Gorice in Tabora. Sežanci za obstanek potrebujejo zmago.
  • 13.05.2023 | Prva liga Telemach
    Mura do zmage proti Gorici
    Nogometaši Mure so v 35. krogu Prve lige Telemach premagali Gorico s 4:2 (1:2).
  • 08.05.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Mura - Gorica
    Mura kljub nizu slabih rezultatov še sanja o Evropi, Gorica pa se krčevito bori za obstanek.

DELI NA