03.11.2019 | 2. SNL
Gorica pokleknila v Beltincih

Drugoligaši so s tekmami 16. kroga zakorakali v drugo polovico prvenstva. V soboto so največje presenečenje pripravili Beltinčani, ki so na domačem igrišču premagali Gorico, Nafta pa je po napredovanju v pokalni polfinale remizirala z Brežičani, Koper pa je z nedeljsko zmago povečal naskok na prvem mestu.

Beltinska zasedba nadaljuje z dobrimi rezultati na svoji zelenici, na kateri so slavili vseh pet letošnjih zmag. Kot naslednji so se v Beltincih opekli nogometaši Gorice, ki so na zadnjih treh tekmah nabrali vsega točko. Primorci so sicer zadeli prvi, a gol iz 19. minute ni obveljal zaradi prekrška v napadu, Beltinčani pa so po gostujočem pritisku udarili v 40. minuti, ko je po samostojnem prodoru udaril Lovre Knežević in domače popeljal v prednost. Goričani so z napadi nadaljevali tudi v drugem polčasu, novega gola pa so se veselili Prekmurci. Marjanović je v 77. minuti odbil udarec Kneževića, odbitek pa je v mrežo pospravil Patrik Raduha. Gostje so v sodniškem dodatku prišli le do častnega zadetka, po kotu je zadel Rok Grudina.

Borivoje Lučić, trener Gorice: "Mislim, da smo odigrali eno najboljših tekem sezone. Dominirali smo, napadali in zabili zadetek, ki pa je bil razveljavljen. Moram priznati, da nisem dobro videl, a meni se je zdel regularen. Imeli smo še tri ali štiri izrazite priložnosti, potem pa smo na koncu polčasa dobili gol iz protinapada. V drugem polčasu smo poskušali zabiti zadetek, ponovno smo prevladovali, vendar nam ni uspelo izenačiti. Tudi drugi gol smo prejeli po protinapadu in znašli smo se v velikem zaostanku. Pritisnili smo na vrata nasprotnika, dosegli zadetek v zaključku tekme in imeli še nekaj polpriložnosti, a na koncu se ni izšlo. To je bila čudna tekma, a to se v nogometu dogaja. Kar se tiče igre, sem zadovoljen, z rezultatom seveda ne morem biti. Danes je zmagala slabša ekipa, a kot sem že rekel, to se v nogometu dogaja. Čakajo nas nove tekme, zato moramo iti naprej."


Sobotni spodrsljaj Gorice so izkoristili Koprčani, ki so premagali Krko in prednost pred prvima zasledovalcema povečali na pet točk. Dejan Đermanović je novomeško mrežo načel z golom v sedmi minuti, Primorci pa so do odhoda v slačilnice zadeli še dvakrat. V 26. minuti je prednost podvojil Edi Baša, tri minute kasneje je bil uspešen še izkušeni branilec Damir Hadžić. Sredi drugega polčasa je Đermanović dosegel še drugi zadetek in Koprčani so vknjižili novo visoko zmago.


Radomljani so v derbiju kroga gostili ekipo Krškega in po seriji skromnejših rezultatov prišli do pomembne zmage, s katero so ujeli Gorico. "Mlinarji" so po golu Žana Nikolića dobili prvi polčas, pet minut po vrnitvi na igrišče pa je domačo prednost obogatil Anže Pišek. Gostje so sicer znižali vsega tri minute zatem, a zadetek Zvonka Pamića ni preobrnil poteka tekme. Gostitelji so zmago potrdili v končnici srečanja, ko je devetič letos zadel Saša Varga.

Oskar Drobne, trener Radomelj: "Na težkem in namočenem igrišču smo prikazali izredno borbeno in konkretno igro ter si ustvarili kopico priložnosti in zasluženo zmagali. Upam, da smo prebrodili krizo in da bomo v nadaljevanju prvenstva zopet uspešni."


Brežičani, ki zadnje domače tekme zaradi postavitve reflektorjev gostijo v Čatežu, so po remiju z Gorico zaustavili še enega tekmeca z vrha lestvice. V Posavju so tokrat gostovali Lendavčani, ki so se v Čatež odpravili slavju v Velenju in preboju v polfinale Pokala Slovenije. Prekmurci tokrat niso bili tako razpoloženi, srečanje ni postreglo z zadetki, Brežičani pa so na svoj račun vpisali deseto točko.


Z delitvijo točk se je končal tudi dvoboj dna lestvice v Dravogradu. Zadnjeuvrščeni Korošci so se pomerili z Brici, ki so lahko po koncu obračuna bolj zadovoljni s točko. Gostitelji so po zaslugi Petra Kogelnika dvakrat povedli, najprej v 65., nato pa še v 80. minuti, a so se "vinarji" obakrat vrnili v igro. V 74. minuti je izenačil Amadej Marinič, štiri minute po drugem vodstvu Dravograjčanov pa je končni izid tekme postavil Denis Jazbar. Dravograd z devetimi točkami ostaja na začelju lestvice.


Četrte zmage na zadnjih štirih preizkušnjah so se veselili v taboru dekanskega Jadrana. "Pesjani" so na Ptuju poglobili krizo Drave in ji zadali tretji zaporedni poraz. Štajerci, ki so dobili zgolj eno od zadnjih šestih tekem, so brez točk ostali po golu v 60. minuti, ko je v polno meril Antonio Lukanović. Jadran je z zmago na ligaški razpredelnici prehitel prav Dravo, Dekančani so z 19 točkami deseti, Ptujčani so z dvema točkama manj mesto nižje.

Muamer Vugdalić, trener Drave: "Fantje dobro trenirajo in se trudijo tako na treningih kot tudi tekmah, vendar nam rezultatske krivulje ne uspe usmeriti navzgor. Predvsem so v tekmo šli premalo odločni, svojih priložnosti nismo izkoristili, pa tudi sreča ni bila na naši strani."


Ravenški Fužinar je v soboto gostoval v Dobu, Korošci pa so se domov vrnili praznih rok. Odločitev o zmagovalcu je padla po dobri uri igre, ko je za veselje gostiteljev zadel Denis Petrovič. "Roletarji" so po zaslugi tretje zaporedne zmage ostali na devetem mestu, zbrali so 21 točk, Fužinar ima na svojem računu šest točk več. 


V dvoboju črno-belih ni bilo zmagovalca. Slatinčani so se merili z Biljenci, gledalci pa so morali na zadetke čakati vse do izdihljajev srečanja. Povedli so nogometaši Rogaške, v 87. minuti je v polno meril Denis Šmigoc, a se Primorci niso predali, za delitev točk je v 90. minuti zadel Kevin Humar. 

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.

DELI NA