15.08.2021 | 2. SNL
Gorica slavila v Brežicah, Triglav še do tretje zmage

Goričani so v Brežicah dobili uvodno srečanje tretjega kroga 2. SNL, varovanci Mirana Srebrniča so zmago potrdili s tremi goli v prvem polčasu. Triglav še ni oddal točke, Dob je Krškemu zabil sedem, Nafta pa Dravi šest zadetkov.

Primorci so domačo mrežo načeli v 17. minuti. Tima Kruljaca je po predložku z desne premagal Etien Velikonja. Pet minut kasneje, po kotu Alessandra Ahmetaja, je bil v domačem kazenskem prostoru najvišji Denis Cerovec, deset minut pred odmorom pa je pred golom Brežičanov dobro odreagiral še Leon Marinič. Pri primorskem drugoligašu so se po preobratu v sosedskem dvoboju z Biljami veselili še druge zaporedne zmage, Brežičani ostajajo pri dveh remijih.


Vrh lestvice so zadržali nogometaši Triglava, ki na treh preizkušnjah še niso oddali točke. Kranjčani so bili v soboto boljši od Rogaške, Slatinčani so se domov vrnili s tremi prejetimi zadetki. Gorenjci so mrežo gostov načeli v 15. minuti, ko je drugič to sezono v polno meril Tin Matić. Mark Čeh je pred odmorom povišal prednost Triglava, v sedmi minuti nadaljevanja tekme pa je dokončno potrdil zmago orlov.

Boštjan Miklič, trener NK Triglav: "Tekma taka kot smo jo pričakovali. Zelo čvrst nasprotnik, kljub temu pa odlična predstava naših fantov. Zmaga bi bila lahko tudi višja. Gremo v tekmo po tekmo, gledamo samo nase in se držimo naših principov. čestitke fantom in strokovnemu timu za zmago!"

Franc Fridl, trener NK Rogaška: "Bili smo katastrofa. Čestitam nasprotniku za zmago."


Roltek Dob ostaja drugi, četa trenerja Jerneja Javornika je ob drugi zmagi dosegla kar sedem zadetkov. Rušilno moč Dobljanov so na svoji koži občutili Krčani. Gostitelji so se veselili že v tretji minuti, po golu Denisa Petroviča, ki je v 18. minuti zadel še drugič, skupno že četrtič to sezono. Posavci so se v igro vrnili že z naslednjim napadom, po strelu Erwina Tiganja, a je Jošt Pišek v 28. minuti znova povišal vodstvo Doba. Krška zasedba se ni predala, tik pred odmorom je bil uspešen Kristijan Stanić. Posavci so dvakrat znižali, v drugem polčasu pa niso uspeli izenačiti, še več, gostiteljem so dopustili kar štiri zadetke. Najprej je v polno zadel Nejc Levec, po uri igre je mrežo gostov zatresel še Kristijan Šipek, v končnici tekme pa sta padla še dva zadetka. Visoko zmago sta obogatila mlada Tristan Ciglar in Filip Nikola Ostojić.


Zadetek manj so na Ptuju dosegli Lendavčani, ki so po porazu z Dobom znesli nad Dravo. Ob polčasu ni kazalo na visoko zmago gostov, ki so po 45 minutah igre vodili z golom Nermina Haljeta. Štiri minute po vrnitvi na zelenico je Bence Szabo udaril prvič, v 58. minuti pa še drugič. Zgolj dve minuti kasneje je drugič na tekmi zadel Haljeta, črne minute Štajercev pa je zadetkoma v 68. in 70. minuti potrdil Burai Csaba.


Šest zadetkov so videli tudi gledalci v Ajdovščini, a sta si Primorje in Jadran v primorskem obračunu razdelila točkovni plen. Povedli so gostitelji, v 28. minuti je bil natančen Jan Štrukelj. Gostje so po udarcu Kristijana Meštrića izenačili šest minut kasneje, a so se v uvodu drugega polčasa znova znašli v zaostanku. Rene Šolaja je Ajdovce popeljal v novo vodstvo. Rene Piciga je v 67. minuti še drugič poravnal izid, tri minute zatem pa so se Dekančani veselili vodstva. Gol Roka Ljutića ni zadostoval za tri točke, za remi je v 80. minuti zadel izkušeni Amel Džuzdanović.


Z neodločenim rezultatom se je končal tudi spopad Bilj in Krke, pa čeprav so Novomeščani ob polčasu vodili z dvema goloma razlike. Za vodstvo Dolenjcev sta poskrbela Josip Krznarić in Tomaž Zakrajšek. Črno-beli so se pobrali v nadaljevanju srečanja, najprej z znižanjem zaostanka v 50. minuti, ko se je drugoilgaškega prvenca veselil Rok Erniša. Okrog sto gledalcev je zadnji zadetek videlo sedem minut pred zadnjim sodniškim žvižgom, ko je izenačil Kosovar Basholli. 


Rudar tudi v tretjem poizkusu ni našel recepta za prve točke v novi sezoni. So se pa v Velenju prve zmage v sezoni veselili nogometaši Beltincev, ki so domačo mrežo načeli že v uvodni minuti tekme. Drugoligaškega prvenca se je razveselil Gal Grobelnik, najboljši strelec zadnje sezone 3. SNL vzhod. Gostitelji so preko Gašperja Jovana izenačili v 37. minuti, a so Prekmurci v 43. minuti udarili še drugič, znova z golom Grobelnika. Beltinčani so prednost zadržali vse do konca tekme.


Fužinar je v Črni na Koroškem gostil ljubljansko Ilirijo in prišel do prve zmage. Domače navijače sta razveselila Matej Potokar in Jakov Katuša.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    V polfinalu dva drugoligaša, Goričani po preobratu izločili Radomljane
    V polfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union bosta zaigrala vsa dva drugoligaša, saj je Gorica izločila prvoligaškega tekmeca. Radomlje so sicer povedle z golom Nina Kukovca , a so Primorci po zaslugi Harisa Kadrića, Luke Baruce in Luke Marjanca prišli do preobrata in visoke zmage.
  • 11.07.2023 | Prva liga Telemach
    Matija Širok sklenil nogometno kariero
    Po Mateju Podlogarju je nogometne čevlje na "klin" obesil še Matija Širok. Dvaintridesetletni bočni branilec kariero zaključuje po 271 tekmah v Prvi ligi Telemach, v kateri je debitiral v sezoni 2009/10.
  • 28.05.2023 | Prva liga Telemach
    Kidričani potrdili povratek med najboljše
    Nogometaši Aluminija so si po letu igranja v drugi ligi priigrali vrnitev med slovensko elito. V kvalifikacijah za popolnitev Prve lige Telemach so bili boljši od Gorice, prvo tekmo v Kidričevem so dobili s 3:1, na povratni v Novi Gorici pa danes iztržili remi 1:1.
  • 27.05.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Gorica - Aluminij
    Aluminij si je na domačem igrišču priigral zajetno prednost pred povratno tekmo na Primorskem, a pri Gorici verjamejo, da lahko v nedeljo prikažejo boljšo predstavo in nadoknadijo zaostanek. Kdo bo prvoligaš v sezoni 2023/24?
  • 25.05.2023 | Prva liga Telemach
    Kidričani pred tekmo v Novi Gorici z dvema goloma prednosti
    Nogometaši Aluminija so dobili prvo tekmo dodatnih kvalifikacij za popolnitev Prve lige Telemach, Goričani bodo v nedeljo na domačem igrišču lovili dva zadetka zaostanka.
  • 24.05.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Aluminij - Gorica
    Kdo bo v prihodnji sezoni del Prve lige Telemach? Gorica se želi izogniti novemu ekspresnemu izpadu med drugoligaše, Aluminij pa po sezoni v 2. SNL išče hiter povratek med najboljše v državi.
  • 19.05.2023 | Prva liga Telemach
    Gorica do zmage in dodatnih kvalifikacij
    Nogometaši Gorice so v zadnjem, 36. krogu Prve lige Telemach doma premagali Tabor iz Sežane z 1:0 (1:0).
  • 17.05.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Gorica - Tabor
    Zadnji krog letošnje sezone Prve lige Telemach bo najprej odločil bitko za deveto mesto. Za nastop v dodatnih kvalifikacijah bosta obračunali ekipi Gorice in Tabora. Sežanci za obstanek potrebujejo zmago.
  • 13.05.2023 | Prva liga Telemach
    Mura do zmage proti Gorici
    Nogometaši Mure so v 35. krogu Prve lige Telemach premagali Gorico s 4:2 (1:2).
  • 08.05.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Mura - Gorica
    Mura kljub nizu slabih rezultatov še sanja o Evropi, Gorica pa se krčevito bori za obstanek.

DELI NA