Goričani do zmage v Kranju

Triglav Kranj - Gorica 1:3 (1:0)

* Športni center, sodniki: Skomina (Koper), Kordež (Ljubljana) in Pospeh (Petrovče).
* Strelci: 1:0 Poplatnik (26./11 m), 1:1 Kapić (57.), 1:2 Edafe (84.), 1:3 Gulič (86.).
* Triglav: Džafić, Arh Česen, Gvardjančič, Bojić, Kuhar (od 60. Zec), Šmit, Gajič, Bukara (od 89. Suljević), Poplatnik, Robnik, Majcen (od 74. Mlakar).
* Gorica: Sorčan, Celcer, Jogan, Kavčič, Curk, Žigon (od 80. Gulič), Grudina, Kapić, Marinič (od 46. Škarabot), Osuji, Filipović (od 76. Edafe).
* Rumena kartona: Kuhar, Gajič.
* Rdeči karton: /.

Kranjčani tudi po šestih krogih ostajajo brez zmage. Čeprav so tudi tokrat kar nekaj časa vodili, pa so v končnici dopustili Novogoričanom priti do druge zaporedne zmage. Gorica se je vsaj začasno povzpela na peto mesto, Triglav je zaenkrat osmi.

Prvi polčas v Kranju je ponudil bolj ali manj enakovredno igro, za odtenek konkretnejši pa so bili domači nogometaši, ki so v 26. minuti tudi povedli. Takrat je Matej Poplatnik izkoristil najstrožjo kazen, ki jo je zakrivil Jani Curk, ko je na levem robu kazenskega prostora zrušil Igorja Bukaro.

Pred tem, v 17. minuti, so imeli Gorenjci še eno izjemno priložnost, ko je Luka Majcen prišel sam pred Grego Sorčana, toda slednji je žogo preusmeril mimo vrat. Minuto zatem je Poplatnik po kotu meril mimo gola, na drugi strani pa je v 19. minuti v kazenski prostor prišel Dejan Žigon, ki pa se mu poskus loba ni posrečil, tako da Elvis Džafić ni imel veliko dela, tako kot tudi ne po prostem strelu Uroša Celcerja z več kot 20 metrov v 42. minuti.

Po mirnem začetku drugega polčasa so Primorci v 57. minuti izenačili, potem ko je Rifet Kapić dobil žogo po podaji Matije Škarabota približno 20 metrov od gola, mimo Kristjana Arha Česna potegnil v kazenski prostor in nato z zunanjim delom stopala matiral Džafića. Sledilo je obdobje brez večjih priložnosti, v 81. minuti pa je močno od daleč sprožil Tilen Mlakar, a je Sorčan žogo odbil.

Tri minute pozneje je Gorica povedla. Kapić je najprej s približno 20 metrov zadel stičišče prečke in vratnice, odbito žogo pa je v mrežo pospravil Donatus Edafe. V 86. minuti je novogoriško zmago potrdil Mark Gulič s strelom po tleh iz kazenskega prostora. To je bil Guličev prvoligaški prvenec.

Triglav bo v 7. krogu prihodnjo nedeljo gostoval v Kidričevem, Gorica pa bo dan prej gostila Velenjčane.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 17.08.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Triglav Kranj - Gorica
    Po tekmah prvega kroga Pokala Slovenije vikend prinaša tekme šestega kroga PLTS. Kranjčani in Goričani med tednom niso imeli pokalnih obveznosti, zato so lahko misli in energijo usmerili v sobotni obračun.

DELI NA