Goričani doma še vedno popolni

Gorica - Maribor 2:1 (1:0)

* Športni park, gledalcev 1000, sodniki: Skomina (Koper), Praprotnik in Kovačič (oba Ljubljana).
* Strelci: 1:0 Šuler (43./avtogol), 1:1 Bajde (56.), 2:1 Burgić (67.).
* Gorica: Sorčan, Gregorič, Jogan, Kavčič, Celcer, Kolenc, Kapić (od 90. Humar), Arčon, Žigon, Nagode (od 67. Grudina), Burgić (od 82. Franciosi).
* Maribor: Handanović, Hodžić, Šuler, Defendi, Janža, Kabha (od 73. Tavares), Vrhovec (od 66. Pihler), Vršič, Sunny (od 70. Sallalich), Bajde, Novaković.
* Rumeni kartoni: Defendi, Vrhovec, Janža.
* Rdeči karton: /.

Novogoričani so še na tretji domači tekmi v tej sezoni zmagali. Po uspehih proti novincema Aluminiju in Radomljam so tokrat odvzeli točke še favoriziranemu Mariboru. Ta v Novi Gorici predvsem v drugem polčasu ni pokazal pričakovanega obraza, borbeni in željni Primorci pa so unovčili svoji priložnosti. To je sicer prvi mariborski poraz v mestu vrtnic po maju 2009. Gorica se je s tretjo zmago vsaj začasno prebila tik pod vrh lestvice, Maribor je s točko manj zaenkrat četrti.

Prvi polčas so dobili Novogoričani, pa čeprav so bili Mariborčani tisti, ki so imeli žogo več v svoji posesti, prav tako pa tudi konkretnejše priložnosti. V šesti minuti je Sunny Omoregie meril čez vrata Gorice, Milivoje Novaković je deset minut pozneje z glavo žogo poslal v naročje Grege Sorčana, v 23. minuti je žogo po poskusu Gregorja Bajdeta goriški vratar odbil v kot, tako kot tudi tisto po poskusu Marwana Kabhe z 20 metrov v 24. minuti.

Pet minut zatem je Bajde z glavo za malenkost zgrešil cilj, v 43. minuti pa je padel edini zadetek v prvem polčasu. Tilen Nagode je z desne strani podal v kazenski prostor, povsem neoviran branilec Maribora, izkušeni Marko Šuler, pa je nespretno posredoval in žogo poslal v lastno mrežo.

Štajerci so izenačili v 56. minuti, ko je Milivoje Novaković žogo poslal na rob kazenskega prostora, tam je Dare Vršič s peto žogo lepo podaljšal do Bajdeta, ta pa je s približno 20 metrov močno sprožil iz prve in žogo poslal v goriško mrežo.

Enajst minut pozneje pa so Primorci znova povedli. Miha Gregorič je podal z desne strani, Jasmin Handanović je bil malce prekratek in žogo preusmeril do vtekajočega Mirana Burgića, ki je iz bližine brez težav zadel za 2:1. Mariborčani glede na svoj ugled kljub zaostanku niso pokazali veliko, eno redkih priložnosti je ob koncu tekme zapravil nekoliko presenečeni Sintayehu Sallalich z glavo. Podobno je tik pred sodnikovim žvižgom naredil tudi Novaković.

Novogoričani bodo v 6. krogu v soboto gostovali v Velenju, Mariborčani pa bodo dan pozneje gostili Aluminij.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

DELI NA