26.05.2010 | A
Gostje na Giru

Slovenski nogometni junaki se v teh dneh potijo na Brunicu in Kronplatzu, včeraj pa jih je doletela še prav posebna čast. Bili so namreč posebni gostje na cilju etape dirke vseh kolesarskih dirk, Gira di Italia.

Fantje, ki se v Brunicu pripravljajo na nastop na Svetovnem prvenstvu, kar ne morejo prehvaliti pogojev, ki jih imajo na voljo v mondenem smučarskem letovišču. Poleg višinskih priprav na vrhu Kronplatza imajo namreč Kekovi varovanci na voljo tudi perfektno pripravljeno travnato površino, pogoji za bivanje v hotelu pa so prav tako odlični. Selektor Kek je tako s pripravami do sedaj po tej plati več kot zadovoljen, veseli pa ga tudi dejstvo, da Milivoje Novakovič, prvo orožje Slovenije v Južnoafriški republiki že trenira skupaj s soigralci.

Sicer so fantje poleg trdega treninga našli moči tudi za nekatere bolj obstranske, ampak vseeno pomembne aktivnosti. Včeraj so bili gostje na cilju etape kolesarskega Wimbledona, Gira di Italia, kjer je v njihovo čast zaigrala tudi Prešernova Zdravljica, zaključek etape pa so si Novakovič, Koren, Handanovič in kompanija ogledali iz posebne VIP lože. Najbolj oblegan s strani kolesarskih navijačev je bil seveda Samir Handanovič, ki svoj nogometni kruh služi prav v Italiji.

Danes so se fantje ponovno oblekli v Bikkembergsovo elegantno Sport Couture linijo, ter se nastavili fotografom italijansko-belgijske blagovne znamke, jutri pa jih čaka še sprejem pri županu Brunica, kateremu bodo podelili tudi podpisan dres slovenske reprezentance.

V Brunicu se je sinoči in danes na obisku mudil tudi predsednik NZS mag. Ivan Simič, ki je igralcem med napornimi pripravami namenil tudi nekaj vzpodbudnih besed, z njim pa je bil še podpredsednik NZS, Stane Oražem.

Jutri bo slovenska reprezentanca opravila dva treninga, tokrat oba na igrišču v Ricconeju, saj bo Kek intenzivno uigraval ekipo za sobotni trening obračun s Sudtirolom in junijsko generalko pred SP z Novo Zelandijo. Slednja bo na sporedu 4. junija 2010 ob 20:45 v Ljudskem vrtu.

Tekst: NZS/MaK
Foto: ronqsensn?flw-`s

SORODNE NOVICE

 • 01.12.2023 | A
  Euro 2024: Prednostna obravnava za slovenske navijače
  Nogometna zveza Slovenije svojim navijačem zagotavlja prednostno obravnavo pri nakupu vstopnic za tekme slovenske nogometne reprezentance v sklopu Eura 2024. Ključen podatek, ki slovenskim navijačem zagotavlja prednostno obravnavo pri žrebu, je EMŠO številka, ki jo je nujno potrebno vnesti v polje, kjer je predvidena številka ID osebnega dokumenta (Passport/ID number).
 • 01.12.2023 | A
  Razpis za odprto delovno mesto Strokovni sodelavec za trenerska usposabljanja
  Iščemo osebo, ki je pozitivno naravnana, samoiniciativna, komunikativna, odgovorna, timsko usmerjena, ima primeren odnos do sodelavcev in ostalih deležnikov, predvsem pa odgovoren odnos do kakovosti dela.
 • 30.11.2023 | A
  EURO 2024: Vse o vstopnicah na enem mestu
  Slovenska nogometna reprezentanca bo 2. decembra dobila nasprotnike, s katerimi se bo pomerila v sklopu skupinskega dela Eura 2024. Vzporedno z žrebom bo stekla tudi prva faza prodaje vstopnic za nogometni spektakel, kjer bo za slovenske navijače na voljo 10.000 vstopnic za posamično tekmo slovenske nogometne reprezentance v skupinskem delu prvenstva.
 • 30.11.2023 | A
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v soboto dobila tekmece za Euro 2024
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v soboto dobila tekmece za evropsko prvenstvo 2024. Evropska nogometna zveza Uefa bo žreb skupin izvedla ob 18. uri v Hamburgu, enem od desetih nemških mest, ki bodo gostila tekme EP med 14. junijem in 14. julijem prihodnje leto.
 • 27.11.2023 | A
  Slovenija leto evropskega prvenstva začenja v ZDA
  Slovenska nogometna reprezentanca bo 20. januarja 2024 odigrala pripravljalno tekmo proti ekipi ZDA na stadionu Toyota Field v San Antoniu. Tekma bo za slovensko reprezentanco odlična priložnost za pripravo na leto, v katerem bo Slovenija ponovno zaigrala na prvenstvu najboljših Stare celine.
 • 23.11.2023 | A
  EURO 2024: Vstopnice za slovenske navijače v prodaji od 1. decembra
  Po uvrstitvi slovenske nogometne reprezentance na Euro 2024 evforija med navijači ne popušča. Številni že pogledujejo proti junijskemu spektaklu v Nemčiji, kjer bo za slovenske navijače na voljo 10.000 vstopnic za posamično tekmo slovenske nogometne reprezentance v skupinskem delu prvenstva.
 • 22.11.2023 | A
  Mijatović: Verjel sem v to generacijo
  Slovenska nogometna reprezentanca je z uvrstitvijo na Euro 2024 dosegla zastavljeni cilj izpred začetka kvalifikacij, kar je razveselilo predsednika Nogometne zveze Slovenije Radenka Mijatovića, ki je verjel v to generacijo nogometašev od samega začetka.
 • 21.11.2023 | A
  Kek po preboju na evropsko prvenstvo: Slovenija je spet dihala kot eno
  Po zadnji kvalifikacijski tekmi za nogometno evropsko prvenstvo 2024, na kateri je Slovenija danes v Stožicah premagala Kazahstan in se uvrstila na Euro 2024, je selektor Matjaž Kek poudaril, da morajo biti v ospredju nogometaši, ki so si res zaslužili ta velik dosežek.
 • 21.11.2023 | A
  Hvala, navijači - slavje se nadaljuje na Kongresnem trgu
  Nogometna reprezentanca Slovenije je z uvrstitvijo na evropsko prvenstvo 2024 poskrbela za novo evforijo med navijači, primerljivo s tistimi ob prebojih na velika tekmovanja v preteklosti. Reprezentanti so se v družbi navijačev veselili že po tekmi, slavje pa se ob 16. uri nadaljuje na Kongresnem trgu.
 • 21.11.2023 | A
  Navijaj ponosno za Slovenijo
  Naša srca so družno utripala za reprezentante Slovenije, ki se je v odločilnem obračunu s Kazahstanom uvrstila na evropsko prvenstvo 2024.

DELI NA