04.09.2023 | 2. SNL
Grosupeljčani podaljšali niz, sledijo jim le še Ajdovci

Nogometaši Primorja so se s sobotno zmago proti Lendavčanom zavihteli na vrh lestvice, a so se po ponedeljkovem gostovanju v Tolminu na prvo mesto vrnili Grosupeljčani, ki so dobili tudi peto preizkušnjo sezone.

Dekančani so se med tednom v Novem mestu veselili prve zmage v letošnji sezoni, s kompletom točk pa so se vrnili tudi s sobotnega gostovanja na Koroškem. Primorci so mrežo domačih načeli v šesti minuti, ko je z bele točke zadel debitant v dresu Jadrana, Leon Sever. Le šest minut kasneje se je mreža Fužinarja zatresla še drugič, v polno je meril Kebba Kebell Suso. Primorci so udarno vstopili tudi v drugi polčas, že v drugi minuti nadaljevanja tekme je vodstvo povišal Nik Fortuna. Tin Gutić je v 71. minuti zapravil še drugo enajstmetrovko. 


Gorica je v sosedskem dvoboju po preobratu dočakala prvo zmago, četa trenerja Mirana Srebrniča pa je vajo ponovila tudi na sobotni tekmi z Dravinjo. Konjičani, ki so se po visokem porazu v Kranju razšli s trenerjem Damjanom Flisom, so na severu Primorske klonili trikrat, prvič že v tretji minuti tekme, ko je modro-bele v vodstvo popeljal Luka Baruca. V zadnji četrtini srečanja je bilo dokončno jasno, da bodo točke ostale v Novi Gorici. V 70. minuti je za 2:0 zadel Taj Rožič Šuligoj, minuto pred koncem tekme pa je bil uspešen še Žan Leban. Nejc Mevlja v 75. minuti, ko je Dravinja ostala brez izključenega Žana Napotnika, ni izkoristil kazenskega udarca.

Miran Srebrnič, ND Gorica: "Tekma ni bila lahka, nasprotnik je igral zelo zaprto. Treba je čestitati fantom, ker so v treh dneh dosegli dve zelo pomembni zmagi. Na tem je treba graditi."


Na Krasu sta si Tabor in Rudar razdelila točkovni plen, čeprav je ob polčasu bolje kazalo domačinom. Za prednost gostiteljev je v 44. minuti zadel Mark Seliškar, Velenjčani pa so izenačili v 57. minuti, ko je izid poravnal Amadej Vošnjak. Sežanci so iztržili še tretjo točko, Velenjčani so pri petih.


Do ponedeljka so se na vrh lestvice zavihteli Ajdovci, ki so se v dvoboju z Nafto veselili četrte zaporedne zmage, Lendavčani pa so še drugič zapored ostali brez točk. Sinovi burje so povedli tik pred odmorom, ko je odpor gostov strl Edvin Suljanović. Isti igralec je v 54. minuti podvojil domače vodstvo, v četrti minuti sodniškega podaljška pa je domačo zmago podvojil Vuk Vuković.

Edvin Suljanović, ND Primorje eMundia: "Mislim, da smo odigrali zelo dobro tekmo, eno boljših do zdaj. Zmago smo si zaslužili. Gol pred koncem polčasom nas je dvignil, v drugem pa smo jih dotolkli in zasluženo zmagali. Tako moramo nadaljevati, še naprej garati in videli bomo, kaj bo to prineslo." 


V nedeljo so bile na sporedu še tri tekme, pred kamero NZS so se pomerili nogometaši Ilirije in Krke. Ljubljančani so povedli v 31. minuti, ko je po predložku z leve strani igrišča zadel Ismir Nadarević. Ilirija je dobila prvi polčas, Novomeščani pa so izenačili v četrti minuti nadaljevanaj tekme. Nejca Dermastijo je z natančnim udarcem s 15 metrov matiral Tihomir Maksimović. Krka ima zdaj na svojem računu štiri točke, Ilirija je pri petih.


Bistričani so se morali po domači zmagi nad Nafto v Kranju znajti brez trenerja Gorana Stankovića. Gorenjci so z golom Marka Čeha povedli v 16. minuti, po pol ure igre pa je z bele točke izenačil Jaša Martinčič. V izdihljajih srečanja je že dišalo po neodločenem rezultatu, nato pa je v 95. minuti dvoboja zadel Tevž Pokorn in domačim priigral tretjo zaporedno zmago, s katero so orli poleteli do tretjega mesta 2. SNL, tik pred Bistrico.


Z izidom 2:1 se je končal tudi prekmursko-primorski obračun Beltinčanov in Biljencev. Prekmurci so povedli v 28. minuti srečanja, ko je bil z bližine uspešen Jan Bruno Kralj. Isti nogometaš je devet minut kasneje zadel še drugič, tokrat po prodoru in podajo Maksimiljana Zormana. Biljenci so srečanje zapletli v 58. minuti, ko je goste približal Tine Koron, a so domačini v zadnji tretjini zadržali minimalno prednost.


V ponedeljkovem popoldnevu je bila odigrana še tekma Tolmina in vodilnega Brinja. Grosupeljčani, ki na štirih tekmah še niso izgubili točke, so dobili tudi peto tekmo sezone. Domači so se v zaostanku znašli ob koncu 16. minute, ko je Lan Piskule podal z leve, z vrha kazenskega prostora pa je zadel Domen Klančnik. Tolminska mreža se je v 34. minuti zatresla še drugič, po hitri akciji je Marko Brkić s spretnim preigravanjem iz igre vrgel svojega čuvaja Dylana Maesa, nato pa s strelom po tleh v bližnji kot premagal še Blaža Draščka. Zmaga je bila potrjena v 58. minuti, ko je Lan Piskule najprej zatresel okvir gola, odbito žogo pa je v mrežo pospravil Anže Šparovec.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 03.05.2024 | 2. SNL
    Triglav gosti vodilno Nafto, Primorje s Fužinarjem
    Tri tekme pred koncem 2. SNL najbolje kaže Nafti, ki bo s petkovim gostovanjem pri Triglavu odprla 28. krog prvenstva. Srečanje iz Kranja boste lahko spremljali tudi na Sportklubu. V primorskem obračunu se bosta pred kamero NZS pomerila Tabor in Gorica, Ajdovci pa v nedeljo gostijo Ravenčane.
  • 28.04.2024 | 2. SNL
    Ilirija z zmago ujela Kraševce, Ajdovci dobili severnoprimorski derbi
    Sežanci so po štirih zaporednih zmagah doživeli boleč poraz, Ilirija pa je z zmago izenačila izkupiček Kraševcev. Vodilna Nafta je na domačem igrišču remizirala z Rudarjem, Beltinci so izgubili v Slovenski Bistrici, severnoprimorski derbi v Novi Gorici pa je pripadel Ajdovcem.
  • 26.04.2024 | 2. SNL
    Goričani po preboju v pokalni finale gostijo severnoprimorski derbi z Ajdovci
    Tudi drugoligaše le še štirje krogi ločijo do zaključka sezone. Vrhunec tokratnega kroga bo zaključno dejanje, v severnoprimorskem derbiju se bodo udarili Goričani in Ajdovci. Vodilna Nafta se bo pred kamero NZS pomerila z velenjskim Rudarjem, tretji Beltinci gostujejo v Slovenski Bistrici.
  • 21.04.2024 | 2. SNL
    Beltinci po petkovem porazu zdrsnili na tretje mesto, Goričani prvi zasledovalci Nafte
    Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, poraz "žutih" pa so izkoristili Goričani, ki so se z zmago na Koroškem povzpeli na drugo mesto. Na vrhu lestvice ostaja Nafta, ki je bila po dveh porazih uspešna v Biljah. Tabor je z novo zmago zapustil cono izpada.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.

DELI NA