13.12.2010 | A
Handanovič obiskal oboževalca

Slovenska članska reprezentanca je v mesecu juniju nastopila na Svetovnem prvenstvu v Južni Afriki, kljub temu, da je od takrat minilo že šest mesecev, pa nogometna evforija ne pojenja. V kolikor jim to le dopušča čas, si nogometaši z veseljem vzamejo čas za svoje oboževalce, ravno s tem razlogom pa se je v ponedeljek Samir Handanovič mudil na Pediatrični kliniki UKC Ljubljana.

Razlog je bil poseben. 11-letni Amadej, čigar idol je prav slovenski reprezentant, si je pred meseci zaželel dve stvari. Deček ima prirojeno bolezen ledvic, zato večino svojega časa preživi v Centru za otroško dializo na Pediatrični kliniki, njegova prva želja pa je bila, da bi dobil novo ledvico. Slednjo je pred dobrim tednom tudi dobil, operacija v Gradcu je minila brez zapletov in Amadej je storil prvi korak k drugačnemu življenju. Če bo vse brez zapletov potekalo tudi vnaprej, se bo na Centru za otroško dializo in nefrologijo javljal le še na rednih pregledih, medtem ko bo dializa, kjer je poprej kar trikrat tedensko preživel vsakič po štiri ure, postala preteklost.

Druga velika želja 11-letnega nogometnega navdušenca pa je bila spoznati Samirja Handanoviča. Prvi slovenski vratar se je seveda z veseljem odzval povabilu in Amadeja obiskal v Centru za otroško dializo. Deček se je svojega idola razveselil, po nekaj minutah, ko je popustila uvodna trema, pa je Samirju povedal vse o sebi, svoji ljubezni do nogometa, kako je spremljal svetovno prvenstvo, vneto pa je pripovedoval o stvareh, ki ga veselijo. Handanovič je v uro dolgem obisku Amadeju predstavil potek dneva profesionalnega nogometaša, podpisal nekaj kartic s svojim imenom, razšla pa sta se z obljubo, da bosta Samir in Nogometna zveza Slovenije uredila vse potrebno, da bo Amadej na naslednji tekmi (proti Italiji, 25. marca 2011) Samirja v živo spremljal s tribun. Slednje bi bil tudi njegov prvi obisk tekme slovenske nogometne reprezentance. Pred slovesom je Amadej Samirju podaril risbo s slovenskim vratarjem v glavni vlogi, Handanovič pa obljubil, da bo odslej krasila njegovo garderobno omarico v Udinah, na ta način pa jo bo slovenski reprezentant videl pred vsakim treningom in tekmo.

Tekst in foto: NZS/Matjaž Krajnik

SORODNE NOVICE

 • 04.12.2023 | A
  Euro 2024: Odmevi po žrebu
  Slovenska delegacija na čelu s selektorjem Matjažem Kekom in predsednikom Nogometne zveze Slovenije Radenkom Mijatovićem je v Hamburgu žreb skupin za evropsko prvenstvo 2024 v Nemčiji ocenila za težak. Kot pa je poudaril selektor, tekmece poznajo in bodo na EP šli tekmovat, ne zgolj sodelovat.
 • 04.12.2023 | A
  V skupini C z Dansko, Srbijo in Anglijo
  Slovenska nogometna reprezentanca se bo na evropskem prvenstvu, ki bo med 14. junijem in 14. julijem prihodnje leto potekalo v Nemčiji, v skupini C pomerila proti Danski, Srbiji in Angliji. Tako je določil današnji žreb v hamburški koncertni dvorani.
 • 04.12.2023 | A
  Euro 2024: Prednostna obravnava za slovenske navijače
  Nogometna zveza Slovenije svojim navijačem zagotavlja prednostno obravnavo pri nakupu vstopnic za tekme slovenske nogometne reprezentance v sklopu Eura 2024. Ključen podatek, ki slovenskim navijačem zagotavlja prednostno obravnavo pri žrebu, je EMŠO številka, ki jo je nujno potrebno vnesti v polje, kjer je predvidena številka ID osebnega dokumenta (Passport/ID number).
 • 02.12.2023 | A
  Slovenski nogometaši bodo danes dobili tekmece za Euro 2024
  Slovenska nogometna reprezentanca bo danes dobila tekmece za evropsko prvenstvo 2024. Evropska nogometna zveza Uefa bo žreb skupin izvedla ob 18. uri v Hamburgu, enem od desetih nemških mest, ki bodo gostila tekme EP med 14. junijem in 14. julijem prihodnje leto.
 • 01.12.2023 | A
  Razpis za odprto delovno mesto Strokovni sodelavec za trenerska usposabljanja
  Iščemo osebo, ki je pozitivno naravnana, samoiniciativna, komunikativna, odgovorna, timsko usmerjena, ima primeren odnos do sodelavcev in ostalih deležnikov, predvsem pa odgovoren odnos do kakovosti dela.
 • 30.11.2023 | A
  EURO 2024: Vse o vstopnicah na enem mestu
  Slovenska nogometna reprezentanca bo 2. decembra dobila nasprotnike, s katerimi se bo pomerila v sklopu skupinskega dela Eura 2024. Vzporedno z žrebom bo stekla tudi prva faza prodaje vstopnic za nogometni spektakel, kjer bo za slovenske navijače na voljo 10.000 vstopnic za posamično tekmo slovenske nogometne reprezentance v skupinskem delu prvenstva.
 • 30.11.2023 | A
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v soboto dobila tekmece za Euro 2024
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v soboto dobila tekmece za evropsko prvenstvo 2024. Evropska nogometna zveza Uefa bo žreb skupin izvedla ob 18. uri v Hamburgu, enem od desetih nemških mest, ki bodo gostila tekme EP med 14. junijem in 14. julijem prihodnje leto.
 • 27.11.2023 | A
  Slovenija leto evropskega prvenstva začenja v ZDA
  Slovenska nogometna reprezentanca bo 20. januarja 2024 odigrala pripravljalno tekmo proti ekipi ZDA na stadionu Toyota Field v San Antoniu. Tekma bo za slovensko reprezentanco odlična priložnost za pripravo na leto, v katerem bo Slovenija ponovno zaigrala na prvenstvu najboljših Stare celine.
 • 23.11.2023 | A
  EURO 2024: Vstopnice za slovenske navijače v prodaji od 1. decembra
  Po uvrstitvi slovenske nogometne reprezentance na Euro 2024 evforija med navijači ne popušča. Številni že pogledujejo proti junijskemu spektaklu v Nemčiji, kjer bo za slovenske navijače na voljo 10.000 vstopnic za posamično tekmo slovenske nogometne reprezentance v skupinskem delu prvenstva.
 • 22.11.2023 | A
  Mijatović: Verjel sem v to generacijo
  Slovenska nogometna reprezentanca je z uvrstitvijo na Euro 2024 dosegla zastavljeni cilj izpred začetka kvalifikacij, kar je razveselilo predsednika Nogometne zveze Slovenije Radenka Mijatovića, ki je verjel v to generacijo nogometašev od samega začetka.

DELI NA