14.04.2014 | A
Handanović v najboljši izvedbi

Slovenski reprezentanti so bili pretekli konec tedna razmeroma uspešni v klubskih sredinah, čeprav jih je kar nekaj počivalo zaradi poškodb. Med opaznejšimi je bil zagotovo Samir Handanović, ki je zaprl dostop do vrat Interja tudi preko enajstmetrovke.

Različne zgodbe vratarjev

Prvi vratar slovenske reprezentance je imel resnično nepozaben dan v Genovi, kjer je že v 18. minuti ubranil enajstmetrovko napadalcu Maxiju Lopezu.To je bila že njegova jubilejna dvajseta ubranjena najstrožja kazen v najmočnejšem italijanskem tekmovanju in že druga proti Sampdoriji. Naj se sliši še tako čudno, pa se omenjena obramba ni mogla primerjati z vsaj dvema »paradama« Samirja Handanovića v nadaljevanju tekme, ko je tudi fotografom pokazal, zakaj spada med najboljše vratarje v nogometnem svetu.

Preteklega konca tedna se bo dolgo spominjal tudi Jan Oblak, ki je stal med vratnicama Benfice proti Arouci le do 65. minute. Mladi slovenski zvezdnik je namreč po trku z domačim napadalcem za nekaj časa celo izgubil zavest, tako da je nemudoma odšel na opazovanje v bolnišnico. Portugalski mediji poročajo, da je nekdanji vratar Olimpije prestal pretres možganov, ki ne bo pustil resnejših posledic.

Slovenske barve na Portugalskem zastopa tudi Vid Belec, ki se z Olhanensejem krčevito bori za obstanek med elito. Zadnjeuvrščeni klub Primeira lige je tokrat gostoval pri Rio Aveju in presenetljivo slavil z 2:1 ter si podaljšal upanje, saj zaostaja za varnim štirinajstim mestom le za tri prvenstvene točke. Slovenski ljubitelji nogometa smo po eni strani celo veseli, da je Belec v mrežo spustil eno žogo, saj se je na drugi strani strelskega prvenca veselil nihče drug, kot Etien Velikonja.

Bezjak še sedemnajstič v sezoni

V Bolgariji Ludogorets stopica proti novemu naslovu državnih prvakov tudi zaradi Romana Bezjaka, ki pridno trese mreže. Slovenski napadalec, ki bo moral na reprezentančni prvenec še nekaj časa počakati, je proti Levskemu zabil že enajsti zadetek v bolgarskem prvenstvu in sedemnajstega v vseh tekmovanjih. Nekdanji nogometaš Celja je tako utrdil prednost na vrhu klubske lestvice strelcev Ludogortsa, medtem ko v boju za bolgarsko strelsko krono zaseda četrto mesto.

Na tretjem mestu lestvice asistentov se je v slovenskem prvenstvu znašel Mariborčan Martin Milec, ki je s sedmo podajo v sezoni pomagal Goranu Cvijanoviću do pomembnega zadetka proti Gorici. Bočni branilec Maribora je sicer celoten derbi odigral na izjemno visoki ravni in znova potrdil, da se razvija v nogometaša izjemnega formata.

Med podajalci preteklega tedna prepoznamo še Nejca Pečnika, ki je s Crveno zvezda visoko premagal Čukarički na Marakani. Slovenski reprezentant je tako popravil statistično bilanco na sedem zadetkov in tri asistence, kar pomeni, da je eden zaslužnejših nogometašev za vodilno pozicijo nekdanjih evropskih prvakov v srbskem prvenstvu.

Igralec Tekma Učinek
Samir Handanović Sampdoria-Inter 0:4 Branil vseh 90 minut, ubranil enajstmetovko.
Jan Oblak  Arouca-Benfica 0:2, Benfica-AZ 2:0 (Uel) Branil do 69. minute v prvenstvu (poškodba), proti AZ-ju izven kadra za tekmo.
Vid Belec Rio Ave-Olhanense 1:2 Branil vseh 90 minut.
Gregor Balažic Karpaty-Dynamo Kiev 2:2 Igral vseh 90 minut.
Miral Samardžič Sheriff-Academia 4:1 Izven kadra za tekmo.
Mišo Brečko Union Berlin-Koeln 1:2 Igral vseh 90 minut.
Boštjan Cesar Livorno-Chievo 2:4 Igral vseh 90 minut.
Branko Ilič Hapoel Tel Aviv-Bnei Sakhnin 3:0 Igral vseh 90 minut.
Martin Milec Maribor-Gorica 2:0 Igral vseh 90 minut in prispeval asistenco.
Bojan Jokić Villarreal-Levante 1:0 Na klopi za rezervne nogometaše.
Andraž Struna Aris-Pas Giannina 0:0 Igral vseh 90 minut.
Aleš Mertelj Maribor-Gorica 2:0 Igral vseh 90 minut in prejel rumeni karton.
Nejc Pečnik Crvena zvezda-Čukarički 4:1 Igral vseh 90 minut in prispeval asistenco.
Rene Krhin Bologna-Parma 1:1 Izven kadra zaradi poškodbe.
Kevin Kampl Salzburg-Sturm Graz 1:2 Igral od 56. minute.
Jasmin Kurtić Torino-Genoa 2:1 Izven kadra zaradi poškodbe.
Andraž Kirm Groningen-Nac Breda 2:1 Igral od 84. minute.
Tim Matavž PSV-Feyenord 0:2 Na klopi za rezervne nogometaše.
Josip Iličić Hellas Verona-Fiorentina 3:5 Igral do 60. minute.
Roman Bezjak Ludogorets-Levski Sofia 2:0, Cherno More-Ludogorets 1:1 Igral od 68. minute proti Levskemu in dosegel zadetek, na drugi tekmi igral do 60. minute.
Valter Birsa Milan-Catania 1:0 Na klopi za rezervne nogometaše.


Tekst: MKo
Foto: Ekipa

SORODNE NOVICE

  • 23.04.2024 | A
    Šeško in Žugelj znova med strelci
    Pretekli vikend so bili v svojih klubih znova na delu slovenski reprezentanti. Najbolje sta se izkazala Benjamin Šeško v Bundesligi in Nino Žugelj v Eliteserien, ki sta v polno merila že na tretji oziroma drugi zaporedni tekmi, z novo asistenco pa se je v Ekstraklasi izkazal tudi Erik Janža.
  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
  • 24.03.2024 | A
    V polnih Stožicah je vse mogoče
    V idiličnem okolju Nacionalnega nogometnega centra Brdo, je slovenska nogometna reprezentanca opravila nov trening pred torkovim spektaklom v Stožicah.

DELI NA