28.01.2014 | A
Handanović znova najboljši v Italiji

Samir Handanović je bil izbran za najboljšega vratarja Serie A v sezoni 2012/13. Vratar slovenske izbrane vrste je slavnostno podelitev pričakal brez prejetega zadetka, njegovi reprezentančni kolegi pa so bili tokrat večinoma zadržani.

Leto 2014 se je začelo po okusu slovenskih vratarjev, ki še naprej polnijo naslovnice športnih medijev. Jana Oblaka je tokrat zamenjal kar Samir Handanović, ki je bil izbran za najboljšega vratarja italijanske Serie A v sezoni 2012/13. Nogometaši na Apeninskem polotoku so slovenskega reprezentančnega vratarja umestili v prestižno družbo velikih nogometnih imen, kot so Maggio, Barzagli, Chiellini, De Sciglio, Vidal, Prilo, Borja Valero, Di Natale, Cavani in Balotelli, ki skupaj tvorijo najboljšo enajsterico minule sezone. Samir, ki je omenjeno priznanje prejel že drugič, je pretekli konec tedna ohranil nedotaknjeno mrežo proti zadnjeuvrščeni Cataniji, s katero je milanski Inter zgolj remiziral.

21. krog italijanskega prvenstva sicer ni bil po godu ostalih slovenskih reprezentantov, saj je na zelenico stopil le Boštjan Cesar, ki je na gostovanju v vročem Neaplju prejel že enajsti rumeni karton v sezoni. Prijetnejša slika je bila med tednom v pokalnem tekmovanju, kjer sta dobro igrala Josip Iličić in Valter Birsa. Nogometaš Fiorentine je odigral ključno vlogo pri zmagi svojega moštva proti Sieni, saj je dosegel vodilni zadetek na tekmi in prispeval tudi odločilno podajo, medtem ko je Valter Birsa poslal odlično žogo v sredino za zadetek Milana proti Udineseju, kar pa je bil premalo za končno slavje rdeče-črnih. Iličić se je tekmo proti Sieni zapustil predčasno na nosilih, vendar so kasnejši zdravniški pregledi pokazali, da gre zgolj za lažjo poškodbo, ki jo je v tem času že uspešno saniral.

Igralne minute še naprej pridno zbirata Andraž Struna in Branko Ilić, medtem ko je Bojan Jokić znova obsedel na klopi Villarreala v španskem prvenstvu. Spodbudna novica pa prihaja iz Nizozemske, kjer je Tim Matavž prvič po operaciji zaigral na tekmi mlade ekipe PSV-ja.

Na pripravljalnih tekmah je še enkrat več blestel Kevin Kampl, ki je proti sudanskim prvakom dosegel zadetek, zatresel vratnico in prispeval asistenco. Veselil se je še Zlatko Dedić, saj je zatresel mrežo Grodiga.

Tekst: MKo
Foto: Ekipa

 

Igralec Tekma Učinek
Samir Handanović Inter-Catania 0:0 Branil vseh 90 min.
Jasmin Handanović Maribor-Beltinci 4:0 (pripravljalna) Branil v drugem polčasu.
Jan Oblak  Benfica-Gil Vicente 1:0 (pokal) Izven kadra za tekmo.
Gregor Balažic Zimski premor  
Miral Samardžič Sheriff-Vaslui 2:2 (pripravljalna) Igral vseh 90 min.
Željko Filipovič Maribor-Beltinci 4:0 (pripravljalna) Igral v drugem polčasu.
Dalibor Stevanovič Slask Wroclaw-Neftci Baku 3:1 (pripravljalna) Igral v drugem polčasu.
Robert Berič Zimski premor  
Zlatko Dedić Dynamo Dresden-Grodig 2:0 (pripravljalna) Igral v prvem polčasu in dosegel vodilni zadetek.
Mišo Brečko Koln-Legia 2:2 (pripravljalna) Igral v drugem polčasu.
Boštjan Cesar Napoli-Chievo 1:1 Igral vseh 90 minut in prejel rumeni karton.
Branko Ilič Hapoel Tel Aviv-Beitar Jeruzalem 3:1 Igral vseh 90 min.
Martin Milec Maribor-Beltinci 4:0 (pripravljalna) Igral v drugem polčasu.
Bojan Jokić* Real Valladolid-Villarreal 1:0 Na klopi za rezervne nogometaše.
Andraž Struna Atromitos-Pas Giannina 1:0 Igral vseh 90 min.
Aleš Mertelj Maribor-Beltinci 4:0 (pripravljalna) Igral v drugem polčasu.
Nejc Pečnik AH Mas Tech-Crvena zvezda 7:0 (pripravljalna) Igral v drugem polčasu, dosegel zadetek in vpisal asistenco.
Rene Krhin* Sampdoria-Bologna 1:1 Na klopi za rezervne nogometaše.
Kevin Kampl Zenit St. Petersburg-RB Salzburg 1:0, Al Merrikh-RB Salzburg (pripravljalni) Igral od 69. minute na prvi in do 63. minute na drugi tekmi, na keteri je dosegel tudi zadetek in vpisal asistenco.
Jasmin Kurtić Livorno-Sassuolo 3:1 Na klopi za rezervne nogometaše.
Andraž Kirm* Groningen-Twente (prestavljena)  
Dejan Lazarevič Napoli-Chievo 1:1 Na klopi za rezervne nogometaše.
Zlatan Ljubijankić* Konec prvenstva.  
Milivoje Novaković* Konec prvenstva.  
Tim Matavž* Excelsior-PSV (mladi) 2:1 Igral do 63. minute.
Josip Iličić* Fiorentina-Siena 2:1 (pokal), Fiorentina-Genoa 3:3 Igral do 79. minute v pokalu in dosegel zadetek, vpisal asistenco ter prejel rumeni karton. V prvenstvu na klopi za rezervne nogometaš.
Roman Bezjak Ludogorec-Rubin Kazan 1:1 (pripravljalna) Igral v drugem polčasu.
Valter Birsa* Milan-Udinese 1:2 (pokal), Cagliari-Milan 1:2 Igral vseh 90. minut v pokalu in prejel rumeni karton. V prvenstvu na klopi za rezervne nogometaše.

SORODNE NOVICE

  • 30.04.2024 | A
    Pred Eurom v dobri strelski formi
    V preteklem tednu so se v svojih klubih znova dokazovali slovenski reprezentanti. Poleg Šeška in Žuglja, ki sta bila v aprilu v odlični strelski formi, so se med strelce vpisali še Balkovec, Celar in Vipotnik.
  • 23.04.2024 | A
    Šeško in Žugelj znova med strelci
    Pretekli vikend so bili v svojih klubih znova na delu slovenski reprezentanti. Najbolje sta se izkazala Benjamin Šeško v Bundesligi in Nino Žugelj v Eliteserien, ki sta v polno merila že na tretji oziroma drugi zaporedni tekmi, z novo asistenco pa se je v Ekstraklasi izkazal tudi Erik Janža.
  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.

DELI NA