04.08.2010 | U21
Haris Vučkič prvič za U21, vrača se Velikonja

Kot njegov kolega iz članske reprezentance, je tudi selektor U21, Tomaž Kavčič, objavil seznam igralcev, na katere bo računal na prijateljski tekmi v Celju, ko se bosta dan pred člansko tekmo pomerili reprezentanci Slovenije in Makedonije.

Nekoliko v senci dvoboja v Stožicah bo dan poprej na celjski Areni Petrol odigrana prijateljska tekma mladih reprezentanc Slovenije in Makedonije. Selektor Kavčič bo tekmo izkoristil kot zadnji preizkus pred prihajajočima septemberskima kvalifikacijskima tekmama, ko se bo Slovenija doma pomerila z Belgijo (3. september) in v gosteh z Ukrajino (7. september). "Tekma z Makedonijo bo prava preizkušnja pred zadnjima tekmama. Reprezentanca ni bila skupaj že vse od marca, ko smo premagali Nizozemce," je v uvodu povedal selektor Kavčič, ki je bil kot član strokovnega vodstva članske reprezentance tudi v Južnoafriški republiki.

Sicer se Kavčič že ob sami objavi imen za prijateljsko tekmo z Makedonijo soočil s prvimi težavami - zaradi poškod je moral tokrat izpustiti Kevina Kampla in Dejana Lazareviča. Prav Lazareviču bi šlo za prvi vpoklic v mlado reprezentanco, toda nadarjenega ofenzivnega vezista je že drugič tustavila poškodba. "Izkazalo se je, da gre pri Lazareviču za poškodbo zadnje lože, kar pomeni, da je za to tekmo izgubljen," je povedal Kavčič. Seveda pa je toliko boljša novica, da se po lanskoletni poškodbi sedaj vrača goriški napadalec Etien Velikonja, da je v dobri formi tudi Vito Plut, ter da je Leon Črnčič prestopil v angleški Leicester.

Lazarevič bi bil eden od novincev, tako sta sedaj popolnoma nova le Miha Mevlja in Haris Vučkič, ki bi sicer še lahko igral za mlajše selekcije: "Haris je priključen prvi ekipi Newcastla, gre za izjemnega igralca in popolnoma logično je, da je zraven tudi tukaj. Tako od njega, kot od vsakega drugega, pa pričakujem, da bodo v majici z državnim grbom dali vse od sebe," je povedal Kavčič, ki se počasi približuje koncu kvalifikacij.

Po tekmi z Ukrajino se bo zaradi menjave generacij poslovil precejšen del ekipe, Kavčič pa že počasi ekipi priključuje igralce, ki so lani Slovenijo zastopali na evropskem prvenstvu do 19 let v Ukrajini. V U21 reprezentanci jih je tako že osem. Že nekaj časa so namreč zraven Alen Vučkič, Martin Milec, Rajko Rep ter Leon Črnčič, del te tiste reprezentance je bil še Aljaž Struna, v Ukrajini je eno vidnejših vlog odigral tudi Miha Mevlja. Tu sta še Haris Vučkič in poškodovani Lazarevič, ki pa bo moral še nekoliko počakati.

Slovenijo tako v Celju, kjer v teh tednih gostujejo ekipe, kot so Reading, Valencia in Nacional, čaka tekma z več kot solidno reprezentanco Makedonije: "Makedonija je klasični predstavnik bivšega jugo nogometa, gre za zelo solidno ekipo, kjer več kot polovica ekipe igra zunaj. Prepričan sem, da bomo videli dobro nogometno predstavo," je še zaključil Kavčič.

Tekma med Slovenijo in Makedonijo na Areni Petrol se bo pričela v torek ob 18:00. Vstop na Areno Petrol je prost.


Seznam igralcev:

Igralec Klub
VRATARJA
Koprivec Jan
Udinese (ITA)
Oblak Jan
Benfica (POR)
OBRAMBNI IGRALCI

Balažic Gregor
ND Gorica
Mijatović Boris
CM Celje
Struna Aljaž
FC Koper
Struna Andraž
FC Koper
Škarabot Matija
Gent (BEL)
Vidović Jovan

Domžale

Vučkič Alen
Olimpija Ljubljana
ZVEZNI IGRALCI

Bačinović Armin
NK Maribor
Kampl Kevin
Bayer Leverkusen (NEM)
Lazarević Dejan
Torino (ITA)
Mevlja Miha
ND Gorica
Mihelič Rene
CD Nacional (POR)
Milec Martin
NK Maribor
Rep Rajko
CM Celje
Tolimir Nikola
NK Rudar Velenje
Vučkič Haris Newcastle United (ANG)
NAPADALCI
Črnčič Leon Leicester City (ANG)
Plut Vito NK Maribor
Velikonja Etien ND Gorica

 

Tekst in foto: NZS/MaK

SORODNE NOVICE

  • 22.03.2024 | U21
    Slovenija v Prekmurju visoko ugnala Bosno in Hercegovino
    Slovenska mlada reprezentanca je proti vrstnikom iz Bosne in Hercegovine prišla do druge domače zmage v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Za Slovenijo so zadeli Cipot, Zeljković in Pišek.
  • 21.03.2024 | U21
    Aćimović in Cipot verjameta v novo zmago mlade reprezentance
    Nogometna reprezentanca do 21 let bo s petkovo tekmo proti Bosni in Hercegovini v Murski Soboti odprla drugo polovico kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025. 
  • 13.03.2024 | U21
    Aćimović predstavil seznam nogometašev za tekmo z BiH
    Reprezentanca Slovenije do 21 let drugo polovico kvalifikacij za evropsko prvenstvo odpira z domačo tekmo proti Bosni in Hercegovini. Selektor Milenko Aćimović je razkril seznam nogometašev za tekmo, ki bo v soboški Fazaneriji odigrana 22. marca.
  • 17.11.2023 | U21
    Mladi Slovenci v Carigradu remizirali s Turki
    Pripravljalni obračun mladih reprezentanc Turčije in Slovenije se je v Carigradu končal z izidom 1:1. Slovenci so po kotu v 66. minuti povedli z golom Adriana Zeljkovića, devet minut pred koncem rednega dela tekme pa je izenačil Metehan Altunbaş.
  • 16.11.2023 | U21
    Pozitivno serijo podaljšati tudi v obračunu s Turčijo
    Mlada reprezentanca Slovenije bo novembrski termin izkoristila za pripravljalni obračun s Turčijo. V slovenskem taboru verjamejo, da bodo nadaljevali s pozitivno serijo rezultatov.
  • 14.11.2023 | U21
    Tudi v pripravljalnem dvoboju s Turki po zmago
    V ponedeljek je priprave pričela tudi mlada reprezentanca Slovenije, ki bo novembrski termin izkoristila za pripravljalno tekmo s Turčijo. Petkov dvoboj v Carigradu bo odigran ob 17:45 po slovenskem času.
  • 07.11.2023 | U21
    Po uspešnem oktobru s Turčijo
    Nogometna reprezentanca do 21 let bo novembrski termin izkoristila za pripravljalno preizkušnjo. Mladi Slovenci se bodo pod taktirko selektorja Milenka Aćimovića v Carigradu pomerili s turško izbrano vrsto do 21 let.
  • 17.10.2023 | U21
    Sešlarjev zadetek dovolj za nove tri točke
    Slovenska mlada reprezentanca je proti avstrijskim vrstnikom prišla do prve domače zmage v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Pod edini zadetek na tekmi se je podpisal Sešlar.
  • 16.10.2023 | U21
    V Fazaneriji s severnimi sosedi
    Soboška Fazanerija bo v torkovem večeru gostila sosedski obračun mladih Slovencev in Avstrijcev, ki se bodo na prekmurski ravnici pomerili za točke v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. 
  • 13.10.2023 | U21
    Na Cipru do visoke zmage
    Mlada reprezentanca Slovenije se z gostovanja na Cipru vrača s tremi točkami in visoko zmago. Že v prvem polčasu tretje tekme kvalifikacij je dvakrat zadel Tio Cipot, zmago pa je četrt ure pred koncem obračuna potrdil David Flakus Bosilj.

DELI NA