Hervis Pokal Slovenije v novi preobleki

Nogometna zveza Slovenije in Hervis d.d. sta na novinarski konferenci v prodajalni Hervisa v ljubljanskem Cityparku obelodanila podaljšanje sodelovanja na področju pokroviteljstva Hervis Pokala Slovenije, prav tako pa so bili izžrebani pari prvega kroga prenovljenega pokala.

NZS in Hervis bosta tako sodelovala še naslednja štiri leta, direktor Hervisa d.d., Aleš Černe, pa sodelovanje ocenjuje kot uspešno. "Po petih letih obstoječega sodelovanja nadaljujemo s sponzorstvom pokalnega tekmovanja. Dosedanje sodelovanje ocenjujemo kot uspešno, zato ga tudi nadaljujemo. Mislim, da je lep uspeh že to, da si v teh časih lahko privoščimo obnavljanje takšnih pogodb, pogajalci Nogometne zveze pa so bili toliko spretni, da so zneski višji, kot v prejšnji pogodbi. Posledica tega so tudi višje in bolj mikavne nagrade za četrtfinaliste, polfinaliste in finalista."

"Nogometna zveza Slovenije se zahvaljuje Hervisu, da nam v teh težkih ekonomskih časih stoji ob strani. Njihov prispevek za Pokal Slovenije ni majhen in nekaj bodo imeli od tega tudi klubi, ki se uvrstijo v zaključni del. Po drugi strani pa to pomeni, da se bomo lahko tudi vsi ljubitelji nogometa Hervisu oddolžili za vložek v pokal na ta način, da tukaj tudi kupujemo. Sodelovanje v preteklih letih je bilo izredno dobro in ocenjujemo, da bo tako tudi v prihodnosti. Naša želja je, da bo pokal postal medijsko bolj zanimiv in da bodo tekme privabile vedno večje število gledalcev, kar se spet odrazi v tem, da se priljubljenost nogometa povečuje, povečuje pa se tudi zahteva gledalcev po vedno boljših tekmah," je ob podaljšanju pogodbenega sodelovanja povedal predsednik NZS, mag. Ivan Simič.

Poglavitna sprememba formata tekmovanja, ki je dobilo tudi novo grafično preobleko in ime (odslej Hervis Pokal Slovenije), je ta, da se že v prvem krogu tekmovanju priključi šest prvoligašev, ter da višje rangiran klub v paru nastopa v gosteh. Štirje prvoligaši, ki so Slovenijo zastopali, ali jo še zastopajo v evropskih pokalih, se tekmovanju pridružijo v drugem krogu. V rubriko novosti lahko vpišemo tudi prenovljen sistem trženja medijskih pravic, katere se od četrtfinala naprej po vzoru Uefe tržijo centralizirano, dve tekmi v četrtfinalu in polfinalu, ter zaključni del tekmovanja (od četrtfinala naprej) v spomladanskem delu sezone. Ena večjih novosti je tudi že omenjen višji nagradni sklad, po katerem bo zmagovalna ekipa Hervis Pokala Slovenije v klubsko blagajno dodala mikavnih 20.000 €.

Žreb prvega kroga, ki sta ga opravila generalni sekretar NZS, Dane Jošt, in vodja tekmovanj pri NZS, Sandi Kranjec, je dal naslednje rezultate:

Žreb Hervis Pokal Slovenije 2009/10:

Predkrog:?

Vzhod: Železničar – Kleparstvo Šinko Serdica?
Zahod: Kalcer Vodoterm Radomlje – Kranj??

1. krog (16. September):?

Gostilna Lobnik Slivnica – Mura 05
Koroška Dravograd – Domžale?
Zmagovalec predkroga Zahod – Olimpija
Zmagovalec predkroga Vzhod – Labod Drava *?
Zreče – CM Celje
Idrija – Luka Koper?
Stojnci – Bela Krajina?
Ankaran Hrvatin Mas Tech – Primorje?
Triglav Gorenjska – Aluminij?
Jadran Dekani – Nafta?
Črenšovci – Tolmin?
Odranci – Dravinja??

*-Labod Drava bo nastopala le pogojno, če bo imela urejen status z MNZ Ptuj

Tekst in foto: NZS/MK

SORODNE NOVICE

  • 08.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Pokal Pivovarna Union: Mura z Rogaško, Gorica proti Beltincem
    Po žrebu sta znana polfinalna para Pokala Pivovarna Union. Mura bo v Fazaneriji gostila Rogaško, Gorica se bo na svojem igrišču merila z Beltinci.
  • 04.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Beltinčani po podaljšku do mesta v polfinalu
    Beltinci so se kot zadnji uvrstili v polfinale Pokala Pivovarna Union, v podaljšku sta mrežo Ilirije zatresla Alan Kaučič in Jan Bruno Kralj.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Na Bonifiki odločali kazenski udarci, veselili so se Prekmurci
    Črno-beli iz Murske Sobote so se na Bonifiki razveselili preboja v polfinale Pokala Pivovarna Union. Dvoboj Kopra in Mure je bil odločen po strelih z bele točke, Prekmurce pa je z nekaj odličnimi posredovanji v igri držal Klemen Mihelak.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    V polfinalu dva drugoligaša, Goričani po preobratu izločili Radomljane
    V polfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union bosta zaigrala vsa dva drugoligaša, saj je Gorica izločila prvoligaškega tekmeca. Radomlje so sicer povedle z golom Nina Kukovca , a so Primorci po zaslugi Harisa Kadrića, Luke Baruce in Luke Marjanca prišli do preobrata in visoke zmage.
  • 02.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Slatinčani s tesno zmago v Kranju do mesta v polfinalu
    Nogometaši Rogaške so prvi polfinalisti Pokala Pivovarne Union. Slatinčani so v Kranju z izidom 3:2 premagali ekipo Triglava, ki je po zaostanku dvakrat izničila prednost gostov. Za zmago je v 72. minuti zadel Thalisson.
  • 01.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Še osmerica v igri za pokalno lovoriko
    Aprilsko nogometno dogajanje na sončni strani Alp bodo kot prvi odprli četrtfinalisti Pokala Pivovarna Union. Med torkom in četrtkom bomo dobili štiri polfinaliste.
  • 11.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Izžrebali pare četrtfinala Pokala Pivovarna Union, na Bonifiki obračun dveh nekdanjih prvakov
    Po žrebu v prostorih Nogometne zveze Slovenije so znani četrtfinalni pari Pokala Pivovarna Union.
  • 07.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Radomljani slavili v Ljudskem vrtu, Koprčani izločili branilce naslove
    Iliriji in Triglavu so se v sredo v četrtfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union pridružili še nogometaši Beltincev, Gorice in Radomelj, ki so v Ljudskem vrtu po preobratu izločili Maribor.
  • 05.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Med torkom in četrtkom za četrtfinale vstopnice
    Kdo si bo zagotovil mesto med osmerico? Med torkom in četrtkom bodo odigrane tekme osmine finala Pokala Pivovarna Union, prav vse dvoboje pa si boste lahko ogledali v prenosu Sportkluba ali na spletni strani NZS.
  • 29.11.2023 | Pokal Pivovarna Union
    V osmini finala tudi dva prvoligaška obračuna
    V prejšnjem tednu smo na tekmah tretjega kroga dobili šestnajsterico udeležencev osmine finala Pokala Pivovarna Union, danes pa so bili na sedežu NZS izžrebani pari osmine finala pokalnega tekmovanja.

DELI NA