Hervis Pokal Slovenije v novi preobleki

Nogometna zveza Slovenije in Hervis d.d. sta na novinarski konferenci v prodajalni Hervisa v ljubljanskem Cityparku obelodanila podaljšanje sodelovanja na področju pokroviteljstva Hervis Pokala Slovenije, prav tako pa so bili izžrebani pari prvega kroga prenovljenega pokala.

NZS in Hervis bosta tako sodelovala še naslednja štiri leta, direktor Hervisa d.d., Aleš Černe, pa sodelovanje ocenjuje kot uspešno. "Po petih letih obstoječega sodelovanja nadaljujemo s sponzorstvom pokalnega tekmovanja. Dosedanje sodelovanje ocenjujemo kot uspešno, zato ga tudi nadaljujemo. Mislim, da je lep uspeh že to, da si v teh časih lahko privoščimo obnavljanje takšnih pogodb, pogajalci Nogometne zveze pa so bili toliko spretni, da so zneski višji, kot v prejšnji pogodbi. Posledica tega so tudi višje in bolj mikavne nagrade za četrtfinaliste, polfinaliste in finalista."

"Nogometna zveza Slovenije se zahvaljuje Hervisu, da nam v teh težkih ekonomskih časih stoji ob strani. Njihov prispevek za Pokal Slovenije ni majhen in nekaj bodo imeli od tega tudi klubi, ki se uvrstijo v zaključni del. Po drugi strani pa to pomeni, da se bomo lahko tudi vsi ljubitelji nogometa Hervisu oddolžili za vložek v pokal na ta način, da tukaj tudi kupujemo. Sodelovanje v preteklih letih je bilo izredno dobro in ocenjujemo, da bo tako tudi v prihodnosti. Naša želja je, da bo pokal postal medijsko bolj zanimiv in da bodo tekme privabile vedno večje število gledalcev, kar se spet odrazi v tem, da se priljubljenost nogometa povečuje, povečuje pa se tudi zahteva gledalcev po vedno boljših tekmah," je ob podaljšanju pogodbenega sodelovanja povedal predsednik NZS, mag. Ivan Simič.

Poglavitna sprememba formata tekmovanja, ki je dobilo tudi novo grafično preobleko in ime (odslej Hervis Pokal Slovenije), je ta, da se že v prvem krogu tekmovanju priključi šest prvoligašev, ter da višje rangiran klub v paru nastopa v gosteh. Štirje prvoligaši, ki so Slovenijo zastopali, ali jo še zastopajo v evropskih pokalih, se tekmovanju pridružijo v drugem krogu. V rubriko novosti lahko vpišemo tudi prenovljen sistem trženja medijskih pravic, katere se od četrtfinala naprej po vzoru Uefe tržijo centralizirano, dve tekmi v četrtfinalu in polfinalu, ter zaključni del tekmovanja (od četrtfinala naprej) v spomladanskem delu sezone. Ena večjih novosti je tudi že omenjen višji nagradni sklad, po katerem bo zmagovalna ekipa Hervis Pokala Slovenije v klubsko blagajno dodala mikavnih 20.000 €.

Žreb prvega kroga, ki sta ga opravila generalni sekretar NZS, Dane Jošt, in vodja tekmovanj pri NZS, Sandi Kranjec, je dal naslednje rezultate:

Žreb Hervis Pokal Slovenije 2009/10:

Predkrog:?

Vzhod: Železničar – Kleparstvo Šinko Serdica?
Zahod: Kalcer Vodoterm Radomlje – Kranj??

1. krog (16. September):?

Gostilna Lobnik Slivnica – Mura 05
Koroška Dravograd – Domžale?
Zmagovalec predkroga Zahod – Olimpija
Zmagovalec predkroga Vzhod – Labod Drava *?
Zreče – CM Celje
Idrija – Luka Koper?
Stojnci – Bela Krajina?
Ankaran Hrvatin Mas Tech – Primorje?
Triglav Gorenjska – Aluminij?
Jadran Dekani – Nafta?
Črenšovci – Tolmin?
Odranci – Dravinja??

*-Labod Drava bo nastopala le pogojno, če bo imela urejen status z MNZ Ptuj

Tekst in foto: NZS/MK

SORODNE NOVICE

 • 29.11.2023 | Pokal Pivovarna Union
  V osmini finala tudi dva prvoligaška obračuna
  V prejšnjem tednu smo na tekmah tretjega kroga dobili šestnajsterico udeležencev osmine finala Pokala Pivovarna Union, danes pa so bili na sedežu NZS izžrebani pari osmine finala pokalnega tekmovanja.
 • 26.11.2023 | Pokal Pivovarna Union
  Celjani so se opekli v Lendavi, Domžale izgubile v Novi Gorici, Podvinci izločili Tabor
  Med torkom in nedeljo smo dobili šestnajsterico udeležencev osmine finala Pokala Pivovarna Union. Domžale so klonile v Novi Gorici, Nafta pa je izločila ekipo Celja. Presenečenje so pripravili tudi Podvinci, ki so na domačem igrišču premagali Tabor iz Sežane.
 • 06.11.2023 | Pokal Pivovarna Union
  Na Brdu pri Kranju izžrebani pari tretjega kroga Pokala Pivovarna Union
  V prostorih Nogometne zveze Slovenije je bil 6. novembra 2023 izveden žreb šestnajstine finala enega najbolj pričakovanih tekmovanj v slovenskem nogometnem koledarju – Pokala Pivovarna Union.
 • 19.08.2023 | Pokal Pivovarna Union
  Pričenja se boj za pokalno lovoriko, prve tekme že danes
  Maja so se naslova pokalnih prvakov veselili nogometaši ljubljanske Olimpije, ki so v velikem finalu premagali ekipo Maribora, že danes pa se pričenjajo boji za pokalno lovoriko v sezoni 2023/24.
 • 06.05.2023 | Pokal Pivovarna Union
  Olimpija po dramatični končnici do dvojne krone
  Nogometaši Olimpije so po naslovu državnega prvaka osvojili tudi pokalni naslov. V finalu Pokala Pivovarne Union so v knežjem mestu po podaljšku z izidom 2:1 premagali Maribor.
 • 05.05.2023 | Pokal Pivovarna Union
  Pomembne informacije za obiskovalce pred finalom Pokala Pivovarna Union
  Za ogled finalne tekme Pokala Pivovarna Union vlada veliko zanimanje, zato vsem navijačem priporočamo, da se seznanijo s pomembnimi informacijami pred tekmo in se na prizorišče odpravijo pravočasno
 • 05.05.2023 | Pokal Pivovarna Union
  Maribor in Olimpija napovedujeta odprto igro v pokalnem finalu
  V Celju bo v soboto na sporedu novo srečanje velikih nogometnih tekmecev Maribora in Olimpije, že peto te sezone, ki bo tokrat odločalo o pokalni lovoriki. Ljubljančani merijo na osvojitev dvojne krone, Mariborčani pa so odločeni, da jim to preprečijo in si v tej sezoni priigrajo vsaj eno lovoriko. Moštvi napovedujeta odprto igro.
 • 28.04.2023 | Pokal Pivovarna Union
  Dvojni pokalni derbi: Vse informacije o vstopnicah
  6. maja bo v Celju potekal veliki finale Pokala Pivovarna Union. V ženskem finalu se bosta pomerili ekipi ŽNK Olimpije in ŽNK Mure Nona, medtem ko se bosta v moškem finalu udarila Olimpija in Maribor. Vstopnice so v prodaji.
 • 25.04.2023 | Pokal Pivovarna Union
  V finalu veliki derbi Maribora in Olimpije
  V majskem finalu Pokala Pivovarna Union se bodo za pokalno lovoriko udarili nogometaši Maribora in Olimpije. Zmaji so v Stožicah z goloma Aljaža Krefla in Timija Maxa Elšnika premagali Kidričane, ki so bili dostojen tekmec državnim prvakom.
 • 25.04.2023 | Pokal Pivovarna Union
  Maribor s preobratom do pokalnega finala
  Maribor je prvi finalist Pokala Pivovarna Union! V Slovenski Bistrici so pripravili pravi nogometni praznik, gostitelji pa so v uvodu drugega polčasa povedli z golom Nina Kukovca, a so Mariborčani hitro prišli do preobrata. Ob avtogolu Janežiča sta za finale zadela še Marko Tolić in Aljaž Antolin.

DELI NA