21.03.2021 | Futsal AA
Hozjan z golom proslavil uvrstitev v elitno Serie A

Končuje se še en vikend, kjer so se izkazali naši legionarji. Nejc Hozjan bo z Napolijem v novi sezoni igral v Serie A, včeraj je zabil 12. gol sezone, Alen Fetić je dosegel svoj 7. zadetek sezone, Benjamin Tušar četrtega.

DP Hrvaške, 16. krog, 20.3
Crnica – Novo Vrijeme 3:1

DP Italije, Serie A, 24. krog, 20.3.
CDM Futsal Genova – Saviatesta Mantova 4:2
Real San Giuseppe – Signor Prestito CMB Matera 4:4
Syn-Bios Petrarca – Acqua&Sapone Unigross 7:7

DP Italije, Serie A2, skupina A, 20. krog, 20.3.
Saints Pagnano Lenzi Automobili Prato 8:2

DP Italije, Serie A2, skupina D, 20. krog, 20.3.
Citta di Cosenza – Futsal Polistena 4:3
FF Napoli – Citta di Melilli 7:0

DP Serie B, skupina B, 22. krog, 20.3.
Sedico – Pordenone 4:3

V hrvaški ligi je Makarska Igorja Osredkarja doživela poraz proti Crnici, 3:1 je bilo. S tem porazom je Crnica ostala v igri za 2. mesto, kjer pa ima Makarska še vedno točko prednosti.

V Italiji je Genova Denisa Totoškovića dosegla izredno pomembno zmago v 24. krogu Serie A, doma so bili s 4:2 boljši od ekipe Saviatesta Mantova. Naš reprezentant je tekmo začel v prvi postavi. Njegova ekipa ima zdaj 18 točk, 13. in 12. ekipa jima bežita za točko oz. dve. Na 2. mestu v Serie A ostaja Acqua&Sapone Unigross Alena Fetića, ki se je z gostovanja vrnil s 7. golom v sezoni in točko. Takisto točko je vknjižil tudi Dejan Bizjak na gostovanju pri moštvu Real San Giuseppe.

V Serie A2 ima največ zadovoljstva Nejc Hozjan, ki si je z Napolijem že zagotovil napredovanje v elitno Serie A. To je potrdil z izdatno domačo zmago, Hozjan pa je k uspehu dodal še 12. zadetek sezone. Med strelci je bil to pot tudi Benjamin Tušar, ki je zadel ob zmagi Citta di Cosenze proti Futsal Polisteni, Tušarjevi so na 3. mestu. Na 6. mestu svoje skupine Serie A2 ostaja Saints Pagnano Tjaža Lovrenčiča, ki je to pot slavil doma z 8:2.

Pordenone Žana Korena ostaja na 4. mestu svoje skupine Serie B, sinoči pa so tesno izgubili na gostovanju pri Sedicu, 4:3 je bilo. Koren je dosegel enega od treh golov poraženih gostov. 

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 09.06.2021 | Futsal AA
  Dvakrat proti Nizozemski
  Pred člansko futsal reprezentanco je letošnja sploh prva prijateljska tekma. V soboto, 19.6., in nedeljo, 20.6., se bodo v Podčetrtku pomerili z ekipo Nizozemske, sicer udeleženko in organizatorko evropskega prvenstva, ki bo prihodnje leto, tam pa bo vnovič nastopila tudi Slovenija.
 • 06.06.2021 | Futsal AA
  Tudi v drugo poražene
  Ženska futsal reprezentanca je odigrala še drugo pripravljalno tekmo proti Bosni in Hercegovini in še drugič klonila, danes je bilo 1:6. Edini gol za Slovenijo je prispevala Ines Krajnc.
 • 05.06.2021 | Futsal AA
  Tesen poraz, v 2. polčasu boljša igra
  Na prvi od dveh prijateljskih tekem sta se danes pomerili ženski futsal reprezentanci Slovenije ter Bosne in Hercegovine. Gostje, to je bila za njih sploh prva uradna tekma, so v Športni dvorani Spodnji Duplek slavile zmago s 3:2.
 • 05.06.2021 | Futsal AA
  Pred kamerami pokazati napredek
  Slovenija je zadnjo tekmo odigrala 8. decembra 2019, tistikrat je Slovenija gostovala na Poljskem in dvakrat izgubila (2:0 in 7:2). Vmes je selektor Dejan Kramberger dobil nov mandat, pred mesecem dni pa je ekipo zbral in tudi prevetril. Taka ekipa danes čaka Bosno in Hercegovino, ki je na začetku svoje reprezentančne poti.
 • 30.05.2021 | Futsal AA
  Tudi kapetan Osredkar končal sezono
  V tretji finalni tekmi je zavoljo poškodb zdesetkana Makarska doma klonila proti gostom iz Omiša, 2:4 je bilo. Osredkar je dosegel gol za 2:3, za kaj več pa je domačinom zmanjkalo časa.
 • 24.05.2021 | Futsal AA
  Osredkar doma za podaljšanje finalne serije
  Osredkar in ekipa Makarske je minuli petek začela, sinoči pa nadaljevala finale tamkajšnjega državnega prvenstva. Obe tekmi pa je dobila ekipa Olmissuma, ki vodi 2:0 v zmagah, serija pa se seli v Makarsko.
 • 17.05.2021 | Futsal AA
  Le Osredkar ostaja v igri za naslov
  V 3. tekmi četrtfinala v Italiji pa sta sezono sklenila Alen Fetić in Dejan Bizjak. Fetić zavoljo poškodbe ni mogel pomagati ekipi Acqua&Sapone Unigross, ki je naprej za 1:1 v zmagah klonila v gosteh, potem še doma in hitro sklenila letošnjo končnico, od katere so pričakovali precej več.
 • 16.05.2021 | Futsal AA
  Futsal reprezentance aktivne v maju in juniju
  Nekaj dni za člani se bo zbrala tudi reprezentanca do 21 let, katere selektor je postal Mile Simeunovič. To bo njegova prva uradna akcija na krmilu reprezentance. Med (tekmi sta 22. in 23. junijem Podčetrtek) se bo mladi Slovenci pomerili s francoskimi vrstniki.
 • 09.05.2021 | Futsal AA
  Osredkar potrdil zmago, Tušar ostaja v igri za Serie A
  V Italiji so začeli s četrtfinalom, v njem pa dva kluba z našima reprezentantoma. To pot je igral Dejan Bizjak, ki je s 5:2 klonil proti vodilni ekipi rednega dela. Alena Fetića ni bilo v ekipi ob zmagi njegove ekipe proti moštvu Meta Catania Bricocity (7:0).
 • 03.05.2021 | Futsal AA
  Trije ostali v boju za naslov
  V Italiji se je v Seria A sklenil redni del tekmovanja. Vsi trije naši legionarji so v 26. krogu klonili. Alen Fetić in Dejan Bizjak sta si zagotovila četrtfinale, Fetićevi so redni del končali na 2. mestu, Bizjakovi na 8. mestu. Iz lige je izpadla tudi Genova Denisa Totoškovića.

DELI NA

0