14.05.2009 | U15
Izola z napolnjeno mrežo iz Bežigrada
V zaostali tekmi 26. kroga je na umetni travi Bežigrada potekalo srečanje med domačini in predzadnjo ekipo prvenstva, Izolo. Zmaji so brez vsakršnih težav zmagali 6:0.

Odpor letošnjega novinca v ligi U-14 zahod Izole je proti Olimpiji trajal vsega skupaj 10. minut, ko je svoje strelske vaje pričel ponovno najboljši golgeter prvenstva Žan Plestenjak. Po prekršku na sredini igrišča je kapetan Klemen Šuligoj poslal predložek v kazenski prostor, vratar Izole Goran Lalič je zamudil delček sekunde, kar je bilo dovolj, da je Plestenjak le podaljšal žogo, ki je v lobu preskočila čuvaja mreže. Razlika v igri je bila očitna, saj so se gostje bolj po naključju kot pravilu znašli na sredini domačih. V 16. minuti je na podoben način kot prvič vodstvo povišal spet Plestenjak. Tudi tokrat je Lalič zaspal na robu kazenskega prostora, slabo ocenil let žoge, prvi strelec Olimpije pa ni imel težav, da ga je še enkrat z glavo ukanil. Povsem zasluženo. Nekoliko bolj se je izkazala izolska številka ena v 20. minuti, saj je s parado ubranil nevaren strel Momčila Bojiča znotraj kazenskega prostora. Olimpiji ni bilo dovolj. Igra na en gol se je nadaljevala in prišlo je še do tretjega zadetka, ponovno Plestenjak. Napadalec si je sam priboril najstrožjo kazen in jo brezhibno izvedel. Ob polčasu torej 3:0.

Nočna mora Laliča se je nadaljevala tudi v drugem polčasu, medtem ko je na nasprotni strani Anže Strajnar zgolj gledal igro, saj v celi tekmi ni opravil niti ene omembe vrednega posredovanja. Za Izolo lahko največjo priložnost štejemo priborjen kot, kaj več jim ni uspelo. Pred četrtim zadetkom je neuspešno poskušal še Tim Čeh. Njegov vole je končal nekaj metrov mimo vratnice, je pa bil v 45. minuti toliko bolj natančen Denis Beširevič, ki je z glavo natančno nameril v Laličev desni kot. V kadru Olimpije je po visokem vodstvu prišlo do menjav, tako da so priložnost za igro dobili tudi tisti igralci, ki nastopajo nekoliko manj. Med njimi tudi Christian Jamnišek. Sedmica je poskrbela za končnih 6:0, pred tem pa je še enkrat lepo poskušal Aleš Zajc, v četrto pa je bil uspešen borbeni Plestenjak.

S tekmo manj je Olimpija preskočila Koper ter se Gorici, ki drži četrto mesto, približala na dve točki zaostanka, Izola pa je izgubila možnost, da bi ulovila Britof na štirinajstem mestu in se bo še močno trudila za obstanek v ligi.

Tekst in foto: Marko Premrl

SORODNE NOVICE

  • 15.04.2024 | U15
    Kreft izbral varovance za Turnir narodov
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo konec aprila nastopila na Turnirju narodov, ki bo potekal v Italiji. V skupinskem delu tekmovanja ”20. Torneo Delle Nazione” se bo pomerila z izbranima vrstama Savdske Arabije in Češke, selektor Boštjan Kreft pa je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih reprezentantov.
  • 25.01.2024 | U15
    Slovenija v drugo klonila proti Italiji
    Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala še drugo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji. Varovanci novega selektorja Boštjana Krefta so po torkovem remiju tokrat morali priznati premoč našim zahodnim sosedom.
  • 23.01.2024 | U15
    Kreft ob poplavi zadetkov z remijem debitiral proti Italiji
    Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala prvo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji.
  • 16.01.2024 | U15
    Izbrana vrsta do 15 let z novim selektorjem proti Italiji
    Slovenska reprezentanca do 15 let je pred kratkim dobila novega selektorja. To je postal Boštjan Kreft, ki je pred tem opravljal funkcijo pomočnika selektorja pri izbrani vrsti do 15 let. Kreft bo s svojimi varovanci v drugi polovici januarja odigral dve mednarodni prijateljski tekmi z Italijo.
  • 26.10.2023 | U15
    Slovenija znova do visoke zmage nad Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še drugo mednarodno prijateljsko tekmo proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku ponovno zabili štiri zadetke.
  • 24.10.2023 | U15
    Slovenija visoko ugnala Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala prvo izmed dveh mednarodnih prijateljskih tekem proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku zabili štiri zadetke, ob tem pa so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.
  • 17.10.2023 | U15
    Selekcija do 15 let dvakrat z Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici oktobra odigrala dve mednarodni prijateljski tekmi z Bolgarijo. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih nogometašev, na usluge katerih bo računal na prihajajoči reprezentančni akciji.
  • 25.09.2023 | U15
    Vugdalić: Kljub porazu smo lahko zadovoljni
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še zadnje srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Po uvodnem porazu s Turčijo in zmago nad Hrvaško so varovanci Muamerja Vugdalića na zadnjem srečanju morali priznati premoč Slovaški.
  • 23.09.2023 | U15
    Slovenija boljša od Hrvaške
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala drugo srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Potek, ko so varovanci Muamerja Vugdalića klonili proti Turčiji, so bili tokrat z minimalno zmago boljši od Hrvaške.
  • 13.09.2023 | U15
    Vugdalić izbral varovance za mednarodni turnir
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici septembra gostovala na UEFA U15 razvojnem turnirju, ki bo potekal na Hrvaškem. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam triindvajsetih nogometašev, na katere bo računal na srečanjih proti Turčiji, Hrvaški in Slovaški.

DELI NA