17.12.2011 | U15
Izstopali Bratanovič, M. Mevlja in Jovič
V jesenskem delu prvenstva so mladi reprezentanti na prvoligaških zelenicah odigrali več kot 20.000 minut, dosegli 17 golov in zbirali tudi kazni. Izstopala je trojica. Elvis Bratanovič je v dresu velenjskega Rudarja zabil sedem golov, Novogoričan Miha Mevlja zbral največ igralnih minut (1777), Boban Jovič pri Olimpiji pa največ rumenih kartonov – sedem.

V selekciji, ki trka na vrata članske reprezentance, je največ nastopov zbral Elvis Džafič v vratih Olimpije, ki je v povprečju na vsako odigrano tekmo prejel gol, proti Mariborčanom pa je celo porumenel. Dosti bolj klavrna je statistika drugega domačega reprezentančnega vratarja. Vijoličasti Matej Radan v prvenstvu ni dočakal priložnosti, Milanič pa mu je nekaj priložnosti namenil v pokalu.

Prid obrambnih igralcih prednjačijo kartoni, kar je zanje povsem sprejemljivo. 'Zmagovalca' v tej kategoriji sta Jovič in Nejc Mevlja. Slednji je v dresu Nove Gorice proti Mariborčanom in Celjanom predčasno končal tekmo. Največ nastopov izmed mladih reprezentantov je zbral M.Mevlja, ki je izpustil le tekmo 14. kroga proti Luki Koper.

Med tistimi, ki imajo naloge v konici napada pri selektorju Tomažu Kavčiču, je le Robertu Beriču z Mariborom uspelo nekajkrat zatresti nasprotnikovo mrežo. Natančen je bil proti Nafti, Triglavu in Muri, medtem, ko v prvenstvu Leon Črnčič (Velenjčanom se je pridružil v 8. krogu) in zeleno-beli Matic Fink nista bila natančna.

Leto mlajši nogometaši izstopajo predvsem strelsko. Bratanovič je bil natančen na skoraj vsakih drugi tekmi, kjer je igral. Premagal je vratarja Celja in Triglava ter po dvakrat zabil gol Nafti še enega več pa Domžalam. Med strelce sta se vpisala tudi Filip Valenčič in Matic Črnic. Izstopala sta tudi mlada Matej Pučko in Erik Janža, pa še kakšen reprezentant bi se našel.

Čeprav na vseh 21 srečanjih ni odigral nihče, pa fantje vseeno tvorijo jedra udarnih enajsteric posameznih klubov. Ker redno in zanesljivo igrajo, se to kaže tudi na reprezentančnem nivoju. So samozavestni in to jim prinaša tudi rezultat. Da bi le tudi v spomladanskem delu sezone ohranili podobno formo. Takrat namreč pridejo na vrsto odločilni boji v kvalifikacijah za velika tekmovanja. Veliko upov javnost polaga na selekcijo U21, ki ima možnost, da zaigra na EP v Izraelu.

Tekst: Andreja Potočnik
Foto: Sportida.com

SORODNE NOVICE

 • 25.01.2024 | U15
  Slovenija v drugo klonila proti Italiji
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala še drugo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji. Varovanci novega selektorja Boštjana Krefta so po torkovem remiju tokrat morali priznati premoč našim zahodnim sosedom.
 • 23.01.2024 | U15
  Kreft ob poplavi zadetkov z remijem debitiral proti Italiji
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala prvo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji.
 • 16.01.2024 | U15
  Izbrana vrsta do 15 let z novim selektorjem proti Italiji
  Slovenska reprezentanca do 15 let je pred kratkim dobila novega selektorja. To je postal Boštjan Kreft, ki je pred tem opravljal funkcijo pomočnika selektorja pri izbrani vrsti do 15 let. Kreft bo s svojimi varovanci v drugi polovici januarja odigral dve mednarodni prijateljski tekmi z Italijo.
 • 26.10.2023 | U15
  Slovenija znova do visoke zmage nad Bolgarijo
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še drugo mednarodno prijateljsko tekmo proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku ponovno zabili štiri zadetke.
 • 24.10.2023 | U15
  Slovenija visoko ugnala Bolgarijo
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala prvo izmed dveh mednarodnih prijateljskih tekem proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku zabili štiri zadetke, ob tem pa so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.
 • 17.10.2023 | U15
  Selekcija do 15 let dvakrat z Bolgarijo
  Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici oktobra odigrala dve mednarodni prijateljski tekmi z Bolgarijo. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih nogometašev, na usluge katerih bo računal na prihajajoči reprezentančni akciji.
 • 25.09.2023 | U15
  Vugdalić: Kljub porazu smo lahko zadovoljni
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še zadnje srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Po uvodnem porazu s Turčijo in zmago nad Hrvaško so varovanci Muamerja Vugdalića na zadnjem srečanju morali priznati premoč Slovaški.
 • 23.09.2023 | U15
  Slovenija boljša od Hrvaške
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala drugo srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Potek, ko so varovanci Muamerja Vugdalića klonili proti Turčiji, so bili tokrat z minimalno zmago boljši od Hrvaške.
 • 13.09.2023 | U15
  Vugdalić izbral varovance za mednarodni turnir
  Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici septembra gostovala na UEFA U15 razvojnem turnirju, ki bo potekal na Hrvaškem. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam triindvajsetih nogometašev, na katere bo računal na srečanjih proti Turčiji, Hrvaški in Slovaški.
 • 25.05.2023 | U15
  Slovenija odigrala še drugo tekmo s Češko
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še drugo tekmo proti izbrani vrsti Češke. Na prvem srečanju so slavili domačini, ki so bili od varovancev Muamerja Vugdalića boljši s 5:2. Tudi tokrat je zmaga pripadla Čehom.

DELI NA