14.09.2009 | U15
Izvrsten debi mladega Krhina

Po reprezentančni akciji, kjer je članska izbrana vrsta gostovala na Wembleyju in doma visoko porazila Poljake, mladi do 21 let, pa so se borili v kvalifikacijskem ciklusu za EP na Danskem, se je na nogometna igrišča vrnilo tudi slovensko ligaško tekmovanje.

Prvoligaši, ki so hkrati tudi člani ene od slovenskih izbranih vrst, so se v osmem krogu v 1168 minutah, kolikor so jih preživeli na zelenicah, predvsem izkazali v fazi branjenja, kjer so v želji po zaustavitvi nasprotnikov prejeli tri rumene kartone, eden pa si je prislužil predčasen odhod v slačilnico. Od štirinajsterice v 1. SNL so se trije veselili zmage, dvojica remizirala, ostali pa sklonjenih glav zapustili igrišče. Poraz so zabeležili tudi trije drugoligaši.

Največ zadovoljstva je bilo na obrazu zveznih igralcev do 21 let, Nika Omladiča in Nikole Tolimirja, ki sta z 2:1 ugnala Interblock, za katerega so se v obrambni liniji borili Nejc Skubic, vezna igralca Josip Iličič in Dejan Gerič ter rezervist, sicer napadalec do 21 let, ki je v 59. minuti zamenjal Iličiča, Luka Majcen. Ljubljančani so preko Iličiča v tretji minuti skoraj povedli, a je 21-letnik zadel vratnico. Je pa zato Gerič v 65. minuti po tem, ko je sodnik ob prekršku nad Skubicem pokazal na strel z bele točke, zabil častni zadetek za goste.

Mariborčani so si na domačem igrišču razdelili točko s Ptujčani in tako znova zaostali za pričakovanim. Za vijoličaste sta zaigrala zvezna reprezentanta do 21 let, Armin Bačinovič ter Rene Mihelič, ki se je soigralcem pridružil kot rezervist v 68. minuti srečanja, kar pa ni ublažilo neugodnega končnega razpleta državnih prvakov.

Celjani so visoko izgubili proti Olimpiji, kjer je Pevnik debitiral in svoje varovance pripeljal do zmage na domačem igrišču. Po Koprivčevi poškodbi je vpoklic v reprezentanco do 21 let dobil Jan Oblak, ki je branil vseh 90. minuti in prejel dva zadetka, na strani gostov pa sta nastopila Boris Mijatovič, ki se mu je v 60. minuti srečanja pridružil reprezentančni (U21) in klubski kolega, Rajko Rep.

Dvoboj med Nafto in HIT Gorico je odločal o zadnjem mestu na ligaški razpredelnici, kjer so Lendavčani z nekaj športne sreče ušli zadnjemu mestu. Na strani Goričanov so zaigrali Gregor Balažic (U21), ki si je po dveh rumenih kartonih prislužil predhodno izključitev, porumenel je tudi Etien Velikonja (U21), ki je z le osmimi soigralci na travnati površini v 86. minuti srečanja imel priložnost, da z natančnim strelom na gol ekipo popelje v vodstvo, ter Matija Škarabot (U21), ki se je soigralcema pridružil v 58. minuti.

Srečanje med Domžalami in Luko Koper, ki se je prav tako končalo z neodločenim izidom 1:1, v Športnem parku v Domžalah ni ponudilo priložnosti za mlade reprezentante. So pa na drugoligaških zelenicah igrali Martin Milec (U19) in Rok Medved (U19) za Aluminij, ki ni uspel preprečiti zmage Muri, v vratih Livarja iz Ivančne Gorice pa je znova branil reprezentančni vratar do 20 let, Alen Pagašič, ki je prejel tri zadetke.

Na tujih prizoriščih je najodmevnejši debi 19-letnega Reneja Krhina, nadobudnega vezista, ki je debitiral tako v članski reprezentanci kot tudi v dresu Interja v v Serii A. V igro je vstopil v 77. minuti, izvrstno preigral in s podajo začel akcijo za drugi zadetek svojega moštva. Haris Vučkić (U19), ki igra pri angleškem Newcastle United, tokrat ni dobil svoje priložnosti, Jan Koprivec (U21) po poškodbi še vedno okreva, Tim Matavž (U21) pa je v dresu Groningena v igro vstopil v 86. minuti srečanja in na zelenici ostal do sodnikovega piska. Ostali bodo svoje priložnosti iskali na prihodnjih tekmah.

Tekst: Andreja Potočnik
Foto: NZS/MK

SORODNE NOVICE

  • 15.04.2024 | U15
    Kreft izbral varovance za Turnir narodov
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo konec aprila nastopila na Turnirju narodov, ki bo potekal v Italiji. V skupinskem delu tekmovanja ”20. Torneo Delle Nazione” se bo pomerila z izbranima vrstama Savdske Arabije in Češke, selektor Boštjan Kreft pa je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih reprezentantov.
  • 25.01.2024 | U15
    Slovenija v drugo klonila proti Italiji
    Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala še drugo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji. Varovanci novega selektorja Boštjana Krefta so po torkovem remiju tokrat morali priznati premoč našim zahodnim sosedom.
  • 23.01.2024 | U15
    Kreft ob poplavi zadetkov z remijem debitiral proti Italiji
    Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala prvo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji.
  • 16.01.2024 | U15
    Izbrana vrsta do 15 let z novim selektorjem proti Italiji
    Slovenska reprezentanca do 15 let je pred kratkim dobila novega selektorja. To je postal Boštjan Kreft, ki je pred tem opravljal funkcijo pomočnika selektorja pri izbrani vrsti do 15 let. Kreft bo s svojimi varovanci v drugi polovici januarja odigral dve mednarodni prijateljski tekmi z Italijo.
  • 26.10.2023 | U15
    Slovenija znova do visoke zmage nad Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še drugo mednarodno prijateljsko tekmo proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku ponovno zabili štiri zadetke.
  • 24.10.2023 | U15
    Slovenija visoko ugnala Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala prvo izmed dveh mednarodnih prijateljskih tekem proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku zabili štiri zadetke, ob tem pa so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.
  • 17.10.2023 | U15
    Selekcija do 15 let dvakrat z Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici oktobra odigrala dve mednarodni prijateljski tekmi z Bolgarijo. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih nogometašev, na usluge katerih bo računal na prihajajoči reprezentančni akciji.
  • 25.09.2023 | U15
    Vugdalić: Kljub porazu smo lahko zadovoljni
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še zadnje srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Po uvodnem porazu s Turčijo in zmago nad Hrvaško so varovanci Muamerja Vugdalića na zadnjem srečanju morali priznati premoč Slovaški.
  • 23.09.2023 | U15
    Slovenija boljša od Hrvaške
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala drugo srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Potek, ko so varovanci Muamerja Vugdalića klonili proti Turčiji, so bili tokrat z minimalno zmago boljši od Hrvaške.
  • 13.09.2023 | U15
    Vugdalić izbral varovance za mednarodni turnir
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici septembra gostovala na UEFA U15 razvojnem turnirju, ki bo potekal na Hrvaškem. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam triindvajsetih nogometašev, na katere bo računal na srečanjih proti Turčiji, Hrvaški in Slovaški.

DELI NA