06.06.2009 | U19
Izvrsten zadetek Repa za novo točko

Slovenska mladinska reprezentanca si je z dobro kolektivno igro, z ogromno borbenosti in požrtvovalnosti zagotovila točko proti Nizozemski, remizirali pa sta tudi Rusija in Belorusija.


Varovanci Miloša Kostiča so tekmo pričeli z določeno mero treme in prevelikega spoštovanja do renomiranega nasprotnika. Nizozemci so prav to spoštovanje kar hitro kaznovali in Marko Vejinovič je že v osmi minuti iz prostega strela neubranljivo zadel desni zgornji kot in Radan, ki je odlično nadomestil Kotnika, je bil brez moči. Do konca polčasa so si Slovenci pripravili nekaj polpriložnosti, na drugi strani pa je Leroy Fer z močnim strelom že premagal Radana, toda projektil se je od vratnice odbil v polje.

Selektor Kostič je igralce med polčasom dodatno motiviral, jim povedal, da v tekmo stopijo še bolj agresivno, fantje so njegova navodila izpolnili in v drugem polčasu takoj prevzeli pobudo. To je po lepem prodoru in še lepšem strelu z levico z roba kazenskega prostora kronal ponovno odlični Rajko Rep, ki je tako dosegel še četrti zadetek na turnirju. Nekaj minut kasneje je Krhin z lepo žogo zaposlil Dejana Dimitrova, vendar je bil nizozemski vratar na pravem mestu, kot tudi nekaj minut kasneje, ko sta bila v akciji ista akterja. Nekajkrat se je v priložnosti za zadetek znašel tudi Robert Berič, ki pa strelsko ni imel svojega dne. Na drugi strani so bili Nizozemci izjemno nevarni, poleg dveh lepih obramb Radana pa je Mariborčana v slovenskih vratih dvakrat rešil okvir vrat. Enkrat je vratnico nastreljal Nacer Barazite, drugič pa Georgino Wijnaldum. Do konca so gledalci spremljali lepo in dinamično igro z nekaj polpriložnostmi na obeh straneh, mreži pa se do zadnjega žvižga Menasheja Masiaha nista več zatresli. 

Fazanerija Murska Sobota
SLOVENIJA - Nizozemska 1:1
Rep 53'; Vejinovič 8'

Postava Slovenije:

1 Radan Matej
2 Struna Aljaž
3 Vučkič Alen
4 Krhin Rene
6 Omerovič Anel
7 Božič Blaž
8 Milec Martin (79' Sprečo Armend)
9 Berič Robert
10 Lazarevič Dejan (50' Dimitrov Dejan)
14 Rep Rajko (88' Mevlja Miha)
18 Mevlja Nejc

Kartoni:

55' Aljaž Struna, rumen karton
70' Božič Blaž, rumen karton

Za oba igralca je bil to parni rumeni karton, tako da selektorju ne bosta na razpolago na odločilni tekmi proti Belorusiji.


Postava Nizozemske:

1 Nienhais Leonard
2 Cairo Ridney
3 van Homoet Jeffrey (61' Boelee Mike)
4 Blind Daley
5 van Aanholf Patrick
6 Vejinovic Marko
8 Fer Leroy
9 Barazite Nacer
10 Wijnaldum Georginio
11 Wegl Vincent (77' van Haaren Ricky)
14 Pedro Luis (30' Leerdam Kelvin)

Kartoni:

3' Pedro Luis, rumen karton
65' Fer Leroy, rumen karton
73' Cairo Ridney, rumen karton
83' Boelee Mike, rumen karton

 

Sodniki srečanja:
Menashe Masiah - glavni sodnik
Eyal Hatuka - 1. pomočnik
Muhammed Matadar - 2. pomočnik
Stuart Attwell - 4. sodnik

Delegat: Michal Liestkiewicz

Športni park Lendava
Rusija - Belorusija 2:2
Maksim Grigorev 27', Sergey Shumilin 79'; Artsem Rakhmanov 2', Vadzim Yerchyk 57'

 

SORODNE NOVICE

  • 26.03.2024 | U19
    Mladinci so se od elitnega kroga poslovili z zmago
    Mladinska reprezentanca Slovenije je odigrala še zadnje srečanje elitnega kroga kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Miša Brečka so se pomerili s Kosovom in se od kvalifikacij poslovili z zmago z 1:0 in končim drugim mestom v skupini 1.
  • 23.03.2024 | U19
    Po remiju s Španijo poraz proti Avstriji
    Mladinska reprezentanca Slovenije je odigrala drugo srečanje elitnega kroga kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Miša Brečka so se pomerili z Avstriji in izgubili z 2:0.
  • 20.03.2024 | U19
    Mladinci po vodstvu remizirali s Španijo
    Mladinska reprezentanca Slovenije je elitni krog kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024 začela z neodločenim izidom. Varovanci Miša Brečka so na uvodni tekmi v Lendavi z zadetkom Mačka remizirali s Španijo.
  • 19.03.2024 | U19
    Mladinci za uvod gostijo Španijo
    Slovenska mladinska reprezentanca se je v nedeljo zbrala v Moravskih Toplicah, kjer bo nastanjena v času v elitnega kroga kvalifikacij za UEFA evropsko prvenstvo do 19 let. Vse tekme slovenske mladinske reprezentance bodo v prenosu na Sportklubu.
  • 11.03.2024 | U19
    Novi selektor predstavil seznam za preboj na Euro
    Slovenska reprezentanca do 19 let bo med 20. in 26. marcem gostila elitni krog kvalifikacij za Uefa evropsko prvenstvo do 19 let, ki bo letos potekalo na Severnem Irskem. Novi selektor slovenske izbrane vrste do 19 let Mišo Brečko je objavil seznam nogometašev, ki se bodo na kvalifikacijskem turnirju, ki bo potekal v Lendavi ob Avstriji, Španiji in Kosovu borili za uvrstitev na zaključni turnir.
  • 11.03.2024 | U19
    Mišo Brečko imenovan za selektorja mladinske izbrane vrste
    Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je po predlogu predsednika Nogometne zveze Slovenije Radenka Mijatovića za novega selektorja izbral Miša Brečka. Slednji je že vodil mlajše reprezentance Slovenije, z izbrano vrsto do 17 let je lansko leto nastopil tudi na evropskem prvenstvu.
  • 07.12.2023 | U19
    Mladinci skupaj s Španijo, Avstrijo in Kosovom
    Mladinska reprezentanca Slovenije je v prvem delu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025 ostala neporažena, žreb elitnega dela kvalifikacij, ki je danes potekal v Nyonu, pa jo je uvrstil v skupino 1 skupaj s Španijo, Avstrijo in Kosovom.
  • 21.11.2023 | U19
    Z golom Mačka v elitni del kvalifikacij za evropsko prvenstvo
    Mladinska reprezentanca Slovenije je po dveh remijih dobila zadnjo tekmo prvega dela kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024 in se s petimi točkami prebili v elitni del tekmovanja. Slovenci so z golom Lucasa Mačka ugnali gostitelje turnirja Albance.
  • 18.11.2023 | U19
    Slovenija remizirala tudi z Irsko
    Slovenska mladinska izbrana vrsta se je na drugem kvalifikacijskem srečanju za uvrstitev na evropsko prvenstvo z reprezentanco Irske razšla brez zadetkov. Zadnja in odločilna tekma bo na sporedu v torek proti Albaniji.
  • 16.11.2023 | U19
    Žlogar: Čestitke fantom, čaka nas še dolga pot
    Slovenska mladinska reprezentanca sej je na uvodnem srečanju prvega dela kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo pomerila z Belgijo. Za Slovenijo je edini zadetek na srečanju je dosegel Čuber Potočnik. 

DELI NA