08.02.2011 | A
Jasmin Handanovič opravil trening

Varovanci selektorja Matjaža Keka so opravili še zadnji trening pred pripravljalno tekmo na stadionu Qemal Stafa v Tirani. Kljub temu, da je igrišče na stadionu v slabem stanju, se je Kek s sodelavci odločil, da tudi drugi trening opravi na glavnem igrišču, saj je stanje pomožnega igrišča še slabše. Trening je brez težav prestal tudi Jasmin Handanovič.

Osrednja tema razgovorov v slovenskem taboru pred tekmo z Albanci je tako travnata površina na Qemal Stafi, ki je v tem letnem času nekoliko slabša. Ravno zaradi tega se selektor Kek še ni odločil za rešitev v sredini igrišča. Neravna površina bo namreč do neke mere onemogočala značilno slovensko igro kratkih podaj, vpoklic visokega Gorana Šukala pa lahko slovenski igri v Tirani doda novo kvaliteto. “Videli bomo, kako bo na sredini, saj se nam s Šukalom odpira nova možnost, ki je pomembna predvsem zaradi takšnih igrišč kot je to v Tirani. Govorim o skok igri, odbitih žogah in duel igri,” je med druženjem s sedmo silo v Tirani povedal selektor Kek.

Slovenija je zadnjo tekmo proti Gruziji v Kopru sicer izgubila, zato je tekma v Albaniji še toliko pomembnejša s stališča ustvarjanja pozitivne klime. Kek se dobro zaveda tega in kljub opravičljivemu razlogu iz sredine novembra prejšnjega leta, ko misli igralcev niso bile osredotočene zgolj na Gruzijce, v obrobnih zadevah okoli reprezentance ne išče razlogov za poraz v Kopru. “Proti Gruziji me je zanimalo igrišče, kljub temu, da so se odvijali dogodki tudi izven le-tega. Ampak manjkala nam je agresivnost, koncentracija, saj ob takšnih priložnostih na tem nivoju moraš zadeti. Tudi proti Gruziji. Ne sme se pojaviti neko prepričanje, da te prijateljske tekme niso pomembne. Še kako pomembne so, mi smo skozi takšne tekme prišli do tega nivoja, na katerem smo,” je Kek aludiral predvsem na tekmo s Hrvaško, ki je v Ljudskem vrtu pričela nov, pozitiven trend slovenske reprezentance. Slednji se je nadaljeval z uspešnimi nastopi v kvalifikacijah in dosegel enega od vrhuncev z uvrstitvijo in nastopom na svetovnem prvenstvu. In nenazadnje do 16. mestna na Fifini lestvici.

Če ima selektor dilemo v sredini, pa je nekoliko bolj jasna ideja v konici napada. Ali pa vsaj izhodišče. Tim Matavž je v zadnji tekmi za svoj klub zabil trikrat, Milivoje Novakovič je dvakrat zatresel mrežo proti Bayernu. Keka pa zanima predvsem učinkovitost. “Proti Gruziji smo trikrat ali štirikrat izigrali obrambo, vendar nismo zadeli. Sedaj moram razmisliti koga postaviti skupaj. Izhodišče je, da začneta Novakovič in Matavž od začetka. O tem sicer vnaprej ne govorim rad, ampak s tem bom poskusil nekatere zadeve spraviti na nek drug nivo.”

Tekma med Slovenijo in Albanijo na Qemal Stafi se bo začela ob 20. uri s prenosom na TV Slovenija 2. Srečanje pa bomo v živo spremljali tudi na uradnem twitter profilu Nogometne zveze Slovenije, www.twitter.com/nzs_si, hashtag: #albslo.

Tekst in foto: NZS/MaK

SORODNE NOVICE

 • 21.02.2024 | A
  Kek ostaja selektor do novembra 2025
  Nogometna zveza Slovenije oziroma predsednik Radenko Mijatović je danes s selektorjem Kekom uskladil dogovor, da bo Matjaž Kek vodil nogometno izbrano vrsto Slovenije še vsaj do konca kvalifikacij za Svetovno prvenstvo 2026.
 • 20.02.2024 | A
  Balkovec natančen s prostega strela, Gorenc Stankovič zadel v Konferenčni ligi
  V preteklih dneh so bili slovenski reprezentanti ponovno na delu v svojih klubih. Z zadetkom sta se tokrat izkazala Jure Balkovec in Jon Gorenc Stankovič.
 • 13.02.2024 | A
  Slovenski reprezentanti v dobri podajalski in strelski formi
  Minuli konec tedna so se v pogon vrnili reprezentanti, ki si kruh služijo doma v Sloveniji, na Poljskem in v Avstriji. S ključnimi podajami sta se izkazala Žan Karničnik in Timi Max Elšnik, ki se je vpisal tudi med strelce. Gol so dosegli tudi Benjamin Šeško, Benjamin Verbič in Žan Vipotnik.
 • 09.02.2024 | A
  Za uvod dvakrat doma, zaključek v Avstriji
  Po včerajšnjem žrebu skupin za Uefa liga narodov so postali znani termini vseh tekem. Slovenija bo ligo B v skupini 3 odprla 6. septembra ob 20.45 pred domačimi gledalci proti Avstriji.
 • 08.02.2024 | A
  Slovenija v Uefa ligi narodov z Avstrijo, Norveško in s Kazahstanom
  Evropska nogometna zveza Uefa je v Parizu izžrebala skupine za četrto izvedbo lige narodov. Slovenija bo igrala v skupini 3 lige B skupaj z Avstrijo, Norveško in s Kazahstanom. Tekmovanje se bo začelo septembra.
 • 06.02.2024 | A
  Šeško do devetega gola, sedem reprezentantov pričenja spomladanski del sezone
  Pretekli konec tedna se je z novim zadetkom v Bundesligi izkazal Benjamin Šeško, v prihajajočih dneh pa bodo znova na delu reprezentanti, ki so v zimskem času prestajali premor. Vračajo se tisti varovanci selektorja Keka, ki si kruh služijo na Poljskem, v Avstriji ter v Prvi ligi Telemach.
 • 01.02.2024 | A
  Pred Eurom z Armenci in Bolgari
  Slovenska nogometna reprezentanca je izbrala še junijska pripravljalna partnerja za tekme evropskega prvenstva 2024. Varovanci Matjaža Keka se bodo tik pred odhodom v Nemčijo pomerili z Armenci in Bolgari.
 • 25.01.2024 | A
  Euro 2024: Danes znani rezultati žreba
  Evropska nogometna zveza (Uefa) je danes pričela z obveščanjem navijačev o rezultatih žreba za nakup vstopnic za Euro 2024.
 • 24.01.2024 | A
  Pred Portugalsko Kekovi izbranci še na Malto
  Slovenska reprezentanca se bo po uspešni reprezentančni akciji v ZDA ponovno zbrala marca, ko varovance Matjaža Keka čakajo nove preizkušnje. Pet dni pred tekmo s Portugalsko v Stožicah se bodo Slovenci odpravili v Valletto, kjer bodo odigrali drugo od petih pripravljalnih tekem pred evropskim prvenstvom.
 • 22.01.2024 | A
  Mlakar stopnjuje strelsko formo
  Minuli konec tedna so bili s svojimi klubi znova na delu člani slovenske A reprezentance. Kapetan slednje je s svojim Atleticom napredoval v naslednji krog pokalnega tekmovanja, Jan Mlakar pa se je znova vpisal med strelce pri Pisi.

DELI NA