28.11.2011 | U19
Jutri nasprotniki za Jarčeve in Rusove varovance

Slovenska reprezentanca do 19 let, ki jo vodi Borut Jarc, si je septembra na domačem turnirju zagotovila nastop v drugem delu kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Estoniji.

Žreb v Nyonu bo potekal v torek ob 11.45 v Nyonu, kjer bosta tudi predstavnika slovenske delegacije, Mladen Čičmir in Aleks Štolfa. V žrebu bo sodelovalo 28 ekip, ki bodo razdeljeni v sedem skupin s štirimi ekipami, v katerih se ekipe ne bodo srečale s tistimi reprezentancami, s katerimi so že igrali v prvem delu kvalifikacij.

Kvalifikacije se bodo igrale spomladi 2012, ker pa Slovenija gosti prihodnje evropsko prvenstvu U-17, NZS tokrat ne bo kandidirala za organizacijo drugega kvalifikacijskega turnirja.

Slovenija bo sicer v žreb "Elite Round" krenila iz tretjega bobna, kar pomeni, da se ne bo mogla pomeriti z reprezentancami Gruzije, Romunija, Irske, Armenije, Češke in Turčije, ki so v bobnu z Jarčevimi varovanci, kot tudi Belgijo, ki je sicer v bobnu B.

Borut Jarc je te dni ponovno zbral reprezentanco, zato so skupaj že spregovorili o žrebu: "Danes smo se zbrali z igralci in se pogovarjali o jutrišnjem žrebu. Vsi si želimo, da bi se izteklo čim bolje za nas. Vemo katere reprezentance so zelo močne, kvalitetne in znane po delu z mladimi. Zato si ne želimo kakšnih Angležev, Nemcev, Portugalcev, Špancev."

"Verjetno bodo skupine izenačene, mi pa bomo delali vse v smeri, da bi se nam dobro izteklo tudi v tem krogu. V žrebu je kar nekaj reprezentanc, katerim smo najmanj enakovredni če ne celo boljši," je še povedal Jarc, za konec pa se je še pošalil: "Upam, da naša delegacija v Nyonu iz bobna povleče čim ugodnejše nasprotnike." Slovenija je v domačih kvalifikacijah res pokazala, da se lahko kosa z najmočnejšimi, če pa bi se jim pri žrebu uspelo izogniti še nekaterim najmočnejšim nasprotnikom, bi Jarčevi varovanci prihodnje leto lahko nastopili tudi v Tallinu.

Boben A: Anglija, Francija, Španija (aktualni prvaki), BiH, Portugalska, Grčija, Madžarska

Boben B: Nemčija, Hrvaška, Belgija, Ukrajina, Švica, Nizozemska, Danska

Boben C: Gruzija, Romunija, Slovenija, Irska, Armenija, Češka, Turčija

Boben D: Avstrija, Norveška, Ciper, Izrael, Italija, Srbija, Črna gora.

Žreb skupin za prvi krog kvalifikacij U-19 2012/13

Poleg drugega dela kvalifikacij bo v Nyonu izveden tudi žreb za prvi del kvalifikacij za evropsko prvenstvo U-19 2013 v Litvi. Slovensko izbrano vrsto do 18 let, ki bo nastopila v teh kvalifikacijah vodi Miloš Rus, reprezentance pa so za prvi del kvalifikacij razdeljene v dva bobna.

Žrebanih bo 12 skupin s štirimi reprezentancami, kar pomeni, da bosta v vsako skupino žrebani dve reprezentanci iz enega bobna. Slovenija bo žreb dočakala v drugem bobnu.

Boben A: Anglija, Francija, Belgija, Portugalska, Nizozemska, Irska, Nemčija, Ukrajina, Grčija, Češka, Norveška, Rusija, Italija, Hrvaška, Švica, Škotska, Slovaška, Avstrija, Madžarska, Danska, Poljska, Wales, Azerbajdžan in Finska.

Boben B: Severna Irska, Slovenija, Belorusija, Romunija, Latvija, BiH, Estonija, Izrael, Islandija, Črna gora, Moldavija, Makedonija, Gruzija, Švedska, Bolgarija, Albanija, Kazahstan, Ciper, Armenija, Ferski otoki, Malta, Luksemburg, San Marino, Andora.

Tekst in foto: NZS/MaK

SORODNE NOVICE

 • 26.03.2024 | U19
  Mladinci so se od elitnega kroga poslovili z zmago
  Mladinska reprezentanca Slovenije je odigrala še zadnje srečanje elitnega kroga kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Miša Brečka so se pomerili s Kosovom in se od kvalifikacij poslovili z zmago z 1:0 in končim drugim mestom v skupini 1.
 • 23.03.2024 | U19
  Po remiju s Španijo poraz proti Avstriji
  Mladinska reprezentanca Slovenije je odigrala drugo srečanje elitnega kroga kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Miša Brečka so se pomerili z Avstriji in izgubili z 2:0.
 • 20.03.2024 | U19
  Mladinci po vodstvu remizirali s Španijo
  Mladinska reprezentanca Slovenije je elitni krog kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024 začela z neodločenim izidom. Varovanci Miša Brečka so na uvodni tekmi v Lendavi z zadetkom Mačka remizirali s Španijo.
 • 19.03.2024 | U19
  Mladinci za uvod gostijo Španijo
  Slovenska mladinska reprezentanca se je v nedeljo zbrala v Moravskih Toplicah, kjer bo nastanjena v času v elitnega kroga kvalifikacij za UEFA evropsko prvenstvo do 19 let. Vse tekme slovenske mladinske reprezentance bodo v prenosu na Sportklubu.
 • 11.03.2024 | U19
  Novi selektor predstavil seznam za preboj na Euro
  Slovenska reprezentanca do 19 let bo med 20. in 26. marcem gostila elitni krog kvalifikacij za Uefa evropsko prvenstvo do 19 let, ki bo letos potekalo na Severnem Irskem. Novi selektor slovenske izbrane vrste do 19 let Mišo Brečko je objavil seznam nogometašev, ki se bodo na kvalifikacijskem turnirju, ki bo potekal v Lendavi ob Avstriji, Španiji in Kosovu borili za uvrstitev na zaključni turnir.
 • 11.03.2024 | U19
  Mišo Brečko imenovan za selektorja mladinske izbrane vrste
  Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je po predlogu predsednika Nogometne zveze Slovenije Radenka Mijatovića za novega selektorja izbral Miša Brečka. Slednji je že vodil mlajše reprezentance Slovenije, z izbrano vrsto do 17 let je lansko leto nastopil tudi na evropskem prvenstvu.
 • 07.12.2023 | U19
  Mladinci skupaj s Španijo, Avstrijo in Kosovom
  Mladinska reprezentanca Slovenije je v prvem delu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025 ostala neporažena, žreb elitnega dela kvalifikacij, ki je danes potekal v Nyonu, pa jo je uvrstil v skupino 1 skupaj s Španijo, Avstrijo in Kosovom.
 • 21.11.2023 | U19
  Z golom Mačka v elitni del kvalifikacij za evropsko prvenstvo
  Mladinska reprezentanca Slovenije je po dveh remijih dobila zadnjo tekmo prvega dela kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024 in se s petimi točkami prebili v elitni del tekmovanja. Slovenci so z golom Lucasa Mačka ugnali gostitelje turnirja Albance.
 • 18.11.2023 | U19
  Slovenija remizirala tudi z Irsko
  Slovenska mladinska izbrana vrsta se je na drugem kvalifikacijskem srečanju za uvrstitev na evropsko prvenstvo z reprezentanco Irske razšla brez zadetkov. Zadnja in odločilna tekma bo na sporedu v torek proti Albaniji.
 • 16.11.2023 | U19
  Žlogar: Čestitke fantom, čaka nas še dolga pot
  Slovenska mladinska reprezentanca sej je na uvodnem srečanju prvega dela kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo pomerila z Belgijo. Za Slovenijo je edini zadetek na srečanju je dosegel Čuber Potočnik. 

DELI NA