04.10.2021 | U17
Kadeti napredovanje napadajo v Avstriji

Oktober bo poln reprezentančnih preizkušenj, aktivna bodo tudi kadetska reprezentančna selekcija. Mladi Slovenci, ki jih vodi Aleksandar Radosavljević, se bodo v Avstriji dokazovali na kvalifikacijskem turnirju za evropsko prvenstvo 2022.

Selektor Aleksandar Radosavljević je že pred dnevi, ko je javnosti razkril seznam potnikov v Avstrijo, dejal, da je cilj uvrstitev v naslednji krog tekmovanja. Pričakovanja so enaka tudi dan pred pričetkom kvalifikacij: "Moramo si zadati najvišje cilje in temu slediti. Danes smo pripotovali v Avstrijo, pomembno je, da že danes startamo z dobrim treningom in fantje pridobijo dober občutek, tako pa moramo nadaljevati tudi jutri, na tekmi. Prva preizkušnja je izredno pomembna. Začetna trema mora čimprej izpuhteti, da dobro vstopimo v turnir in formo stopnjujemo na vsaki naslednji tekmi."

Prvi nasprotnik Slovenije bo reprezentanca Ferskih otokov, jutrišnji dvoboj v Lindabrunnu se bo pričel ob 11. uri. "Pričakujem, da bomo dominirali na tem srečanju. Pripravljali smo se na celoten turnir, zato smo pripravljeni na vse tekme, kako moramo delovati na preizkušnjah, ko imamo žogo v svoji posesti, ter kako igrati, ko je nimamo. Na tekmah z nasprotniki, kot so Ferski otoki, je najbolj pomembno imeti kontrolo nad igro. Tekmecu ne smemo dovoliti, da zadiha, neprestano je potrebno pritiskati na njegova vrata in čimprej doseči zadetek," nekdanji reprezentant Slovenije razkriva načrt za prvi kvalifikacijski spopad.

V soboto, ravno tako v Lindabrunnu in ob 11. uri, bo slovenski tekmec izbrana vrsta Kosova, tri dni kasneje pa bodo nasproti stali še gostitelji turnirja. Srečanje v Traiskirchenu se bo pričelo ob 15:30. Na avstrijskih tleh bo nastopila generacija slovenskih najstnikov, ki je že odigrala nekaj mednarodnih prijateljskih preizkušenj, kvalifikacije pa bodo dale novo potrditev moči Slovencev.

"S fanti smo skupaj že dve leti, normalno pa je, da pride do sprememb v ekipi. Nekateri fantje, ki na začetku niso bili poleg, so v tem času napredovali in si zaslužili priložnost v reprezentanci. Po dveh preizkušnjah s Hrvaško smo določili seznam dvajsetih igralcev, ki so po mojem mnenju trenutno tisto najboljše, kar premore Slovenija," pravi 42-letnik.

Radosavljević ob tem potrdi, da igralski seznam ni doživel sprememb: "Fantje so zdravi. Vsi, ki so bili na prvotnem seznamu, so z nami tudi danes."

Na zaključnem turnirju v Izraelu ob domači ekipi zaigrala še petnajsterica najboljših reprezentanc elitnega dela kvalifikacij. V drugi del kvalifikacij se bosta prebili prva in druga zasedba vsake skupine ter štiri najboljše tretjeuvrščene ekipe 13 skupin.

Seznam vabljenih igralcev

Vid Štefanec (Mura), Niko Kasalo (Mura), Kevin Benkič (Ilirija), Tin Štricelj (Ilirija), Mark Šerbec (Ilirija), Oskar Kvaternik (Bravo), Tim Štrasberger (Bravo), Beno Selan (Bravo), Lan Hribar (Bravo), Aleks Ristić (Brinje Grosuplje), Anel Islamagić (Brinje Grosuplje), Andraž Miklič (Brinje Grosuplje), Vid Hojč (Brinje Grosuplje), Mark Stojinović (Celje), Jošt Zajc (Domžale), Tilen Kovačič (Krka), Luka Poredoš (Maribor), Tine Čuk (Maribor), Lukas Tomažič (Maribor), Jaka Čuber Potočnik (Olimpija).

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 12.10.2021 | U17
  Kadeti s tretjo zmago potrdili elitni del kvalifikacij
  Kadetska reprezentanca Slovenije je prvi del kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2022 sklenila brez oddane točke in bo spomladi zaigrala v elitnem delu tekmovanja. Po Ferskih otokih in Kosovu je s 4:0 padla še Avstrija. Ob avtogolu domačinov so zadeli še Jaka Čuber Potočnik, Tine Čuk in Mark Stojinović.
 • 11.10.2021 | U17
  Tudi jutri po zmago
  Kadetska reprezentanca bo jutri odigrala še zadnjo tekmo kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2022. Slovenci se bodo po dveh zmagah spopadli še z domačo Avstrijo, po besedah selektorja Aleksandra Radosavljevića pa želijo turnir skleniti z novo zmago.
 • 09.10.2021 | U17
  Kadeti po Ferskih otokih ugnali še Kosovo
  Kadetska izbrana vrsta je v avstrijskem Lindabrunnu dobila še drugo tekmo kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2022. Dvoboj z reprezentanco Kosova je v 68. minuti odločil Aleks Ristić, ekipi pa sta dvoboj sklenili z deseterico igralcev.
 • 08.10.2021 | U17
  Ponoviti predstavo s prve tekme
  Slovenski kadeti so kvalifikacijski turnir za evropsko prvenstvo 2022 odprli z visoko zmago. Na avstrijskih tleh so z 8:0 odpravili Ferske otoke, v sobotnem dopoldnevu pa se bodo pomerili z reprezentanco Kosova, ki je v sredo dobila dvoboj z Avstrijci.
 • 06.10.2021 | U17
  Turnir odprli z visoko zmago
  Kadetska reprezentanca Slovenije je kvalifikacijski turnir za evropsko prvenstvo 2022 odprla z visoko zmago. Varovanci Aleksandra Radosavljevića so srečanje s Ferskimi otoki dobili z izidom 0:8.
 • 28.09.2021 | U17
  S kvalifikacijami pričenjajo tudi kadeti
  Slovenska reprezentanca do 17 let (letniki 2005) bo med 6. in 12. oktobrom sodelovala v uvodnem krogu kvalifikacij za Uefa evropsko prvenstvo U17 2022. Slovenski selektor Aleksandar Radosavljević je predstavil dvajset nogometašev, ki se bodo pomerili s Ferskimi otoki, Kosovim in Avstrijo.
 • 23.09.2021 | U17
  Hrvati tudi v drugo premočni
  Slovenska reprezentanca do 17 let je na drugi prijateljski tekmi s Hrvaško izgubila z rezultatom 0:2 (0:0).
 • 21.09.2021 | U17
  Prvi dvoboj kadetov pripadel Hrvatom
  Kadetski reprezentanci Slovenije in Hrvaške sta v Čatežu odigrali prvo od dveh prijateljskih tekem pred oktobrskimi kvalifikacijami za evropsko prvenstvo. Hrvaško prednost je po dobri uri igre izničil Niko Kasalo, a so južni sosedje v končnici tekme zadeli še dvakrat in vknjižili zmago.
 • 15.09.2021 | U17
  Pred kvalifikacijami še s Hrvaško
  Kadetska reprezentanca Slovenije se bo pred oktobrskim kvalifikacijskim turnirjem za evropsko prvenstvo dvakrat pomerila s hrvaškimi vrstniki.

DELI NA