12.10.2021 | U17
Kadeti s tretjo zmago potrdili elitni del kvalifikacij

Kadetska reprezentanca Slovenije je prvi del kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2022 sklenila brez oddane točke in bo spomladi zaigrala v elitnem delu tekmovanja. Po Ferskih otokih in Kosovu je s 4:0 padla še Avstrija. Ob avtogolu domačinov so zadeli še Jaka Čuber Potočnik, Tine Čuk in Mark Stojinović.

KVALIFIKACIJSKI TURNIR ZA EP U17 2022 - TRETJA TEKMA

SLOVENIJA U17 - AVSTRIJA U17 4:0 (3:0)

Strelci: Čuber Potočnik (2'), Janković (27'/ag), Čuk (40'), Stojinović (50')
Rdeči karton: Ibrahimoglu (90')
Slovenija U17: Tomažič, Poredoš, Stojinović, Hribar (29' Šerbec), Zajc (59' Benkič), Ristić (59' Štricelj), Selan, Islamagić, Kvaternik, Čuk (82' Kovačič), Čuber Potočnik (82' Hojč). Selektor: Aleksander Radosavljević.
Avstrija U17: Göschl, Lengauer (46' Pazourek)), Schöller (46' Koreimann), Janković (46' Leitner), Lindmoser (66' Hasanoski), Scharner, Löcker, Ibrahimoglu, Huber, Haider, Micheler (83' Mahmić). Selektor: Oliver Lederer.

Slovenci bi si težko želeli boljšega odprtja dvoboja. Tine Čuk je že v uvodni minuti izsilil prekršek Schöllerja za najstrožjo kazen, ki jo je v vodstvo pretvoril Jaka Čuber Potočnik.

Lukas Tomažič je v 20. minuti zaustavil udarec Löckerja, Slovenci pa so odgovorili dve minuti kasneje, ko je Benjamin Göschl posredoval po poskusu Jošta Zajca. Beno Selan je kmalu zatem izvedel prosti strel, vendar zgrešil domača vrata, Slovenci pa so se znova veselili v 27. minuti. Fabian Janković je v lastno mrežo preusmeril žogo Lana Hribarja, ki pa je moral dve minuti zatem zaradi poškodbe zapustiti zelenico.

Po pol ure igre je sledila nova ofenziva Slovencev, dvakrat je poizkušal Tine Čuk, enkrat pa Jaka Čuber Potočnik. Na drugi strani je premalo natančno meril Armin Haider, Slovenci pa so v 40. minuti odgovorili z novim golom. Tine Čuk je po asistenci Anela Islamagića in lepem preigravanju postavil izid prvega polčasa.

Gostitelji turnirja so pred nadaljevanjem tekme posegli po kar treh menjavah v zadnji vrsti, a to ni preobrnilo poteka srečanja. Avstrijska mreža se je v 50. minuti tresla še četrtič. Po kotu Čuber Potočnika je bil pred domačim golom najvišji Mark Stojinović.

Tomažič je v 55. minuti ukrotil strel Haiderja, Löcker pa je nastreljal slovenski blok. Jaka Čuber Potonik je v 66. minuti streljal mimo vrat, v 73. minuti pa je bil najbližje znižanju Scharner, a je meril v okvir gola, Tomažič je nekaj sekund zatem zaustavil še udarec Huberja.

Vratarja sta bila na mestu tudi po poskusih Čuber Potočnika in Scharnerja, Kovačič pa je v 86. minuti zgrešil gol. Omeniti velja še 90. minuto in izključitv Mücahita Ibrahimogluja, v sodniškem dodatku pa je dvakrat poskušal Tilen Kovačič. Drugi udarec je ukrotil Benjamin Göschl.

"Nam je zadostovala že točka, vendar sem fantom že po tekmi s Kosovom govoril, da gremo tudi na zadnji tekmi po zmago. S takšnim pristopom smo tudi vstopili v današnji dvoboj. Vemo, da Avstrijci želijo imeti posest, zato smo jih stisnili visoko na igrišču, po odvzeti žogi pa smo prišli do kazenskega udarca in prvega zadetka. V takšnem ritmu smo delovali praktično celotno tekmo. Vse smo delali za to, da nasprotnik ne razvije svoje igre in ga onemogočimo. Ob tem, da smo dosegli štiri zadetki, smo imeli še nekaj priložnosti, da bi lahko bil rezultat še višji," je po tretji zmagi na avstrijskih tleh povedal Aleksander Radosavljević.

Gorenjec na klopi kadetske izbrane vrste se je ob tem že ozrl tudi v pomlad, ko se bo njegova četa potegovala za nastop na zaključnem turnirju evropskega prvenstva: "Razumljivo, da je zadovoljstvo veliko. Dve leti delamo in sodelujemo s temi fanti, to je nagrada za dosedanje delo in hkrati obveznost za prihodnost, da tudi v elitnem delu kvalifikacij pokažemo kakovost, znanje in se uvrstimo na evropsko prvenstvo."

Slovenska zasedba je brez oddane točke in brez prejetega zadetka osvojila skupino 9, Avstrijci pa so po drugem porazu zasedli tretje mesto.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 11.10.2021 | U17
  Tudi jutri po zmago
  Kadetska reprezentanca bo jutri odigrala še zadnjo tekmo kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2022. Slovenci se bodo po dveh zmagah spopadli še z domačo Avstrijo, po besedah selektorja Aleksandra Radosavljevića pa želijo turnir skleniti z novo zmago.
 • 09.10.2021 | U17
  Kadeti po Ferskih otokih ugnali še Kosovo
  Kadetska izbrana vrsta je v avstrijskem Lindabrunnu dobila še drugo tekmo kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2022. Dvoboj z reprezentanco Kosova je v 68. minuti odločil Aleks Ristić, ekipi pa sta dvoboj sklenili z deseterico igralcev.
 • 08.10.2021 | U17
  Ponoviti predstavo s prve tekme
  Slovenski kadeti so kvalifikacijski turnir za evropsko prvenstvo 2022 odprli z visoko zmago. Na avstrijskih tleh so z 8:0 odpravili Ferske otoke, v sobotnem dopoldnevu pa se bodo pomerili z reprezentanco Kosova, ki je v sredo dobila dvoboj z Avstrijci.
 • 06.10.2021 | U17
  Turnir odprli z visoko zmago
  Kadetska reprezentanca Slovenije je kvalifikacijski turnir za evropsko prvenstvo 2022 odprla z visoko zmago. Varovanci Aleksandra Radosavljevića so srečanje s Ferskimi otoki dobili z izidom 0:8.
 • 04.10.2021 | U17
  Kadeti napredovanje napadajo v Avstriji
  Oktober bo poln reprezentančnih preizkušenj, aktivna bodo tudi kadetska reprezentančna selekcija. Mladi Slovenci, ki jih vodi Aleksandar Radosavljević, se bodo v Avstriji dokazovali na kvalifikacijskem turnirju za evropsko prvenstvo 2022.
 • 28.09.2021 | U17
  S kvalifikacijami pričenjajo tudi kadeti
  Slovenska reprezentanca do 17 let (letniki 2005) bo med 6. in 12. oktobrom sodelovala v uvodnem krogu kvalifikacij za Uefa evropsko prvenstvo U17 2022. Slovenski selektor Aleksandar Radosavljević je predstavil dvajset nogometašev, ki se bodo pomerili s Ferskimi otoki, Kosovim in Avstrijo.
 • 23.09.2021 | U17
  Hrvati tudi v drugo premočni
  Slovenska reprezentanca do 17 let je na drugi prijateljski tekmi s Hrvaško izgubila z rezultatom 0:2 (0:0).
 • 21.09.2021 | U17
  Prvi dvoboj kadetov pripadel Hrvatom
  Kadetski reprezentanci Slovenije in Hrvaške sta v Čatežu odigrali prvo od dveh prijateljskih tekem pred oktobrskimi kvalifikacijami za evropsko prvenstvo. Hrvaško prednost je po dobri uri igre izničil Niko Kasalo, a so južni sosedje v končnici tekme zadeli še dvakrat in vknjižili zmago.
 • 15.09.2021 | U17
  Pred kvalifikacijami še s Hrvaško
  Kadetska reprezentanca Slovenije se bo pred oktobrskim kvalifikacijskim turnirjem za evropsko prvenstvo dvakrat pomerila s hrvaškimi vrstniki.

DELI NA