12.10.2021 | U17
Kadeti s tretjo zmago potrdili elitni del kvalifikacij

Kadetska reprezentanca Slovenije je prvi del kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2022 sklenila brez oddane točke in bo spomladi zaigrala v elitnem delu tekmovanja. Po Ferskih otokih in Kosovu je s 4:0 padla še Avstrija. Ob avtogolu domačinov so zadeli še Jaka Čuber Potočnik, Tine Čuk in Mark Stojinović.

KVALIFIKACIJSKI TURNIR ZA EP U17 2022 - TRETJA TEKMA

SLOVENIJA U17 - AVSTRIJA U17 4:0 (3:0)

Strelci: Čuber Potočnik (2'), Janković (27'/ag), Čuk (40'), Stojinović (50')
Rdeči karton: Ibrahimoglu (90')
Slovenija U17: Tomažič, Poredoš, Stojinović, Hribar (29' Šerbec), Zajc (59' Benkič), Ristić (59' Štricelj), Selan, Islamagić, Kvaternik, Čuk (82' Kovačič), Čuber Potočnik (82' Hojč). Selektor: Aleksander Radosavljević.
Avstrija U17: Göschl, Lengauer (46' Pazourek)), Schöller (46' Koreimann), Janković (46' Leitner), Lindmoser (66' Hasanoski), Scharner, Löcker, Ibrahimoglu, Huber, Haider, Micheler (83' Mahmić). Selektor: Oliver Lederer.

Slovenci bi si težko želeli boljšega odprtja dvoboja. Tine Čuk je že v uvodni minuti izsilil prekršek Schöllerja za najstrožjo kazen, ki jo je v vodstvo pretvoril Jaka Čuber Potočnik.

Lukas Tomažič je v 20. minuti zaustavil udarec Löckerja, Slovenci pa so odgovorili dve minuti kasneje, ko je Benjamin Göschl posredoval po poskusu Jošta Zajca. Beno Selan je kmalu zatem izvedel prosti strel, vendar zgrešil domača vrata, Slovenci pa so se znova veselili v 27. minuti. Fabian Janković je v lastno mrežo preusmeril žogo Lana Hribarja, ki pa je moral dve minuti zatem zaradi poškodbe zapustiti zelenico.

Po pol ure igre je sledila nova ofenziva Slovencev, dvakrat je poizkušal Tine Čuk, enkrat pa Jaka Čuber Potočnik. Na drugi strani je premalo natančno meril Armin Haider, Slovenci pa so v 40. minuti odgovorili z novim golom. Tine Čuk je po asistenci Anela Islamagića in lepem preigravanju postavil izid prvega polčasa.

Gostitelji turnirja so pred nadaljevanjem tekme posegli po kar treh menjavah v zadnji vrsti, a to ni preobrnilo poteka srečanja. Avstrijska mreža se je v 50. minuti tresla še četrtič. Po kotu Čuber Potočnika je bil pred domačim golom najvišji Mark Stojinović.

Tomažič je v 55. minuti ukrotil strel Haiderja, Löcker pa je nastreljal slovenski blok. Jaka Čuber Potonik je v 66. minuti streljal mimo vrat, v 73. minuti pa je bil najbližje znižanju Scharner, a je meril v okvir gola, Tomažič je nekaj sekund zatem zaustavil še udarec Huberja.

Vratarja sta bila na mestu tudi po poskusih Čuber Potočnika in Scharnerja, Kovačič pa je v 86. minuti zgrešil gol. Omeniti velja še 90. minuto in izključitv Mücahita Ibrahimogluja, v sodniškem dodatku pa je dvakrat poskušal Tilen Kovačič. Drugi udarec je ukrotil Benjamin Göschl.

"Nam je zadostovala že točka, vendar sem fantom že po tekmi s Kosovom govoril, da gremo tudi na zadnji tekmi po zmago. S takšnim pristopom smo tudi vstopili v današnji dvoboj. Vemo, da Avstrijci želijo imeti posest, zato smo jih stisnili visoko na igrišču, po odvzeti žogi pa smo prišli do kazenskega udarca in prvega zadetka. V takšnem ritmu smo delovali praktično celotno tekmo. Vse smo delali za to, da nasprotnik ne razvije svoje igre in ga onemogočimo. Ob tem, da smo dosegli štiri zadetki, smo imeli še nekaj priložnosti, da bi lahko bil rezultat še višji," je po tretji zmagi na avstrijskih tleh povedal Aleksander Radosavljević.

Gorenjec na klopi kadetske izbrane vrste se je ob tem že ozrl tudi v pomlad, ko se bo njegova četa potegovala za nastop na zaključnem turnirju evropskega prvenstva: "Razumljivo, da je zadovoljstvo veliko. Dve leti delamo in sodelujemo s temi fanti, to je nagrada za dosedanje delo in hkrati obveznost za prihodnost, da tudi v elitnem delu kvalifikacij pokažemo kakovost, znanje in se uvrstimo na evropsko prvenstvo."

Slovenska zasedba je brez oddane točke in brez prejetega zadetka osvojila skupino 9, Avstrijci pa so po drugem porazu zasedli tretje mesto.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 29.03.2022 | U17
  Trikratno vodstvo ni bilo dovolj
  Kadetska reprezentanca Slovenije si kljub trem doseženim zadetkom ni uspela izboriti nastopa na evropskem prvenstvu. Slovenci so z goli Nika Kasala, Mateja Dvoršaka in Marka Stojinovića vodili kar trikrat, preobrata in zmage pa so se na koncu veselili Turki.
 • 28.03.2022 | U17
  Jutri za evropsko prvenstvo
  Bo kadetska reprezentanca Slovenije maja zaigrala na evropskem prvenstvu v Izraelu? Odgovor na to vprašanje bo znan po jutrišnjem obračunu s Turčijo, ki se bo v Radencih pričel ob 16. uri.
 • 26.03.2022 | U17
  V zadnji sekundi ob zmago
  Slovenci so bili v dvoboju s Srbijo že na pragu zmage, a so gostje v zadnji sekundi prišli do izenačenja. Slovenci so ob bučni podpori tribune že vodili z 2:0, zadetka Tineta Čuka in Oskarja Kvaternika nista zadostovala za zmago.
 • 25.03.2022 | U17
  S Srbijo za vrh skupine
  V kadetski izbrani vrsti odštevajo ure do druge preizkušnje elitnega dela kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2022. Po visoki zmagi nad Valižani bodo naslednji tekmec mladih Slovencev nogometaši Srbije.
 • 23.03.2022 | U17
  Na prvi tekmi napolnili mrežo Walesa
  Kadetska reprezentanca Slovenije je elitni del kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2022 odprla z visoko zmago. Varovanci selektorja Aleksandra Radosavljevića so v mrežo Walesa pospravili pet žog. Dvakrat je zadel Jaka Čuber Potočnik, gol k slavju s 5:0 pa so prispevali še Niko Kasalo, Tine Čuk in Aleks Ristić.
 • 22.03.2022 | U17
  Jutri pričetek elitnega dela kvalifikacij, prvi tekmec Valižani
  Odštevanje je pri koncu, jutri se pričenja elitni del kvalifikacij za kadetsko evropsko prvenstva, ki ga bo maja in junija gostil Izrael. Nastop na zaključnem turnirju lovijo tudi slovenski kadeti, ki se bodo jutri opoldne pomerili z Valižani.
 • 14.03.2022 | U17
  Radosavljević izbral ekipo za elitni krog kvalifikacij
  Kadetska reprezentanca Slovenije bo konec marca na domačih tleh naskakovala četrto uvrstitev na Uefa evropsko prvenstvo do 17 let. Izbranci Aleksandra Radosavljevića se bodo v Elitnem krogu kvalifikacij pomerili z reprezentancami Walesa, Srbije in Turčije.
 • 03.03.2022 | U17
  Kadeti dobili tudi drugi obračun z Latvijo
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Radencih dobila tudi drugi prijateljski obračun z Latvijo. Varovanci selektorja Radosavljevića so se tudi tokrat veselili petih zadetkov. Ob Marku Šerbcu, Luki Mlakarju in Mateju Dvoršaku je dvakrat v polno meril Aleks Ristić.
 • 01.03.2022 | U17
  Na prvi tekmi Latvijcem zabili pet zadetkov
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Radencih dobila prvo od dveh prijateljskih tekem z Latvijo. Ob zmagi s 5:3 se je s štirimi zadetki zadetki izkazal Jaka Čuber Potočnik, v drugem polčasu je bil uspešen še Beno Selan.
 • 22.02.2022 | U17
  Kadeti še dvakrat z Latvijo
  Kadetska reprezentanca Slovenije bo v sklopu priprav na elitni del kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2022 odigrala še dve pripravljalni preizkušnji. Četa selektorja Aleksandra Radosavljevića se bo merila z Latvijci.

DELI NA