04.09.2022 | WU17
Kadetinje dvakrat z Madžarsko

Pred jesenskimi kvalifikacijami za evropsko prvenstvo se bo med 12.9. in 15.9. zbrala dekliška kadetska reprezentanca. Odigrala bo dve tekmi z madžarskimi vrstnicami. Selektorica Tina Kelenberger je obelodanila seznam igralk, na katere računa.

Vabljene igralke:
Tabea Einfalt (SV Alberweiler), Jerca Plevel (ŠD Šenčur/ŽNK Cerklje), Sara Medič (ŽNK Olimpija), Lia Jasenc (ŽNK Olimpija), Nadin Ferk (ŽNK Olimpija), Zala Omerza (ŽNK Olimpija), Teja Truntič (ŽNK Pomurje), Hana Serec (ŽNK Pomurje), Neža Hrga (ŽNK Pomurje), Lana Jakšič (ŽNK Pomurje), Alicija Brinovec (ŽNK Radomlje), Gala Dasovič Ravnik (ŽNK Radomlje), Lea Dolinar (ŽNK Radomlje), Katjuša Kern (ŽNK Radomlje), Naja Poje Mihelič (ŽNK Radomlje), Nuša Vidrih (ŽNK Radomlje), Špela Gerbec (ŽNK Radomlje), Tinkara Testen (ŽNK Radomlje), Taia Doles (ŽNK Radomlje), Maja Madon (ŽNK Radomlje), Neža Trošt (ŽNK Krim).

Igralke na čakanju:
Zoja Kartuš (ŽNK Olimpija), Stela Babič (ŽNK Olimpija), Teja Tkalec (ŽNK Pomurje), Ana Marija Kršljin Stojić (ŽNK Pomurje), Brina Omejc Židan (ŽNK Radomlje), Jona Javorič (ŽNK Radomlje), Lara Volavšek (ŽNK Radomlje), Nika Bazjak (ŽNK Radomlje), Nikki Kobal (ŽNK Radomlje), Živa Mikložič (ŽNK Cerklje), Špela Bremec (ND Primorje), Nami Tanjić (ND Primoje).

Pripravljalni tekmi:

Nova, 13.9.
Madžarska – Slovenija (17.00)

Cerkvenjak, 15.9.
Slovenija – Madžarska (11.00)

Maksimalna prizadevnost

"To so še zadnje priprave in možnost piljenja tehnično - taktičnih zamisli pred kvalifikacijami. Od deklet, ki so na seznamu, se pričakuje njihovo maksimalno prizadevanje, saj si le tako lahko izborijo vstopnico za kvalifikacije. Veseli, da je na čakalni listi kar precej deklet, ki bi si zaslužile biti zraven, a bodo zelo pomembne v prihodnje, ko bo starejši letnik zapustil te reprezentančne vrste. Zara Kramžar, ki je standardna igralka te reprezentance, še ni popolnoma pripravljena za maksimalne obremenitve, ki jih zahteva mednarodni nivo. Upam, da bo v tem času popolnoma okrevala, se postopno vrnila na igrišče ter vse do kvalifikacij stopnjevala formo. Zaradi zdravstvenih težav bo odsotna še kakšna mlajša igralka, za te pa bo priložnosti za dokazovanje še dovolj. Že konec meseca bo naslednji NZS center, kjer prav vsaka lahko opozori nase," je pred testom z Madžarsko povedala selektorica Tina Kelenberger.

Kvalifikacije doma

Kadetinje se bodo jeseni vnovič predstavile v Evropi, kvalifikacije za prihajajoče evropsko prvenstvo začenjajo v Ligi A. Žreb jim je namenil skupino A5, kjer bodo poleg Slovenije igrale še Nemčija (aktualne evropske prvakinje), Srbija in Turčija. Turnir bo potekal v Sloveniji, varovanke selektorice Tine Kelenberger se bodo doma predstavile med 19. in 25. oktobrom. Evropsko prvenstvo kadetinj bo prihodnje leto gostila Estonija, na Baltik pa bo potovalo sedem zmagovalk turnirjev Lige A, ki se bo sklenila prihodnjo pomlad.

 

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 07.12.2022 | WU17
  V lov na EP na kvalifikacijskem turnirju v Sloveniji
  Danes je bil v Nyonu na sedežu Uefe, evropske nogometne zveze, opravljen žreb skupin kvalifikacij za evropsko prvenstvo dekliških reprezentanc U17. Sloveniji skupina A4, naša reprezentanca bo igrala doma.
 • 25.10.2022 | WU17
  Z zmago uspešno končale kvalifikacije
  Dekliška kadetska reprezentanca je z zmago proti Turčiji (3:0) uspešno končala prvi del kvalifikacij za EP 2023. Slovenija je v skupini 5 zasedla 2. mesto in si zagotovila, da kvalifikacije nadaljujejo v elitni skupini A.
 • 25.10.2022 | WU17
  Kvalifikacije končujejo proti Turčiji
  „V prvi vrsti je bilo nujno, da smo se po tekmi z Nemčijo umirili in dobro regenerirali. Potem smo vse moči usmerili v taktično pripravo na zadnjo tekmo, kjer nas zanimajo tri točke,“ je tekmo proti Turčiji, ki je klonila proti Nemčiji in Srbiji, napovedala selektorica Tina Kelenberger.
 • 22.10.2022 | WU17
  V sodnikovem podaljšku poraz proti evropskim prvakinjam
  Dekliška kadetska reprezentanca je tesno z 1:2 izgubila 2. tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2023. V Krškem jo je z golom v sodnikovem podaljšku premagala Nemčija. Slovenija je z igro navdušila, v torek, 25.10., pa s tekmo proti Turčiji končuje ta del kvalifikacij.
 • 22.10.2022 | WU17
  Kadetinje proti Nemčiji, tekma v spletnem prenosu
  Po četrtkovem remiju proti Srbiji (0:0) se bodo danes varovanke selektorice Tine Kelenberger pomerile z Nemčijo. Osemkratne evropske prvakinje v tej starostni kategoriji so bile na prvi tekmi kvalifikacij z 9:1 boljše od Turčije.
 • 19.10.2022 | WU17
  Uvodoma remi s Srbijo
  Dekliška kadetska reprezentanca je z remijem proti Srbiji (0:0) začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto. Slovenija se bo na 2. tekmi kvalifikacij v soboto, 22.10., v Krškem pomerila z Nemčijo.
 • 19.10.2022 | WU17
  V spletnem prenosu kadetinje proti Srbiji
  Danes ob 16. uri dekliška kadetska reprezentanca s tekmo proti Srbiji doma začenja kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2023. Varovanke selektorice Tine Kelenberger se bodo uvodoma v Čatežu ob Savi pomerile s Srbijo.
 • 17.10.2022 | WU17
  Kvalifikacije za EP doma pred kamerami
  V sredo, 19.10., s kvalifikacijami za evropsko prvenstvo začenjajo kadetinje. Reprezentanca pod vodstvom selektorice Tine Kelenberger bo prvi del kvalifikacij odigrala v Sloveniji, kjer se bo pomerila s Srbijo (19.10.), Nemčijo (22.10.) in Turčijo (25.10.).
 • 07.10.2022 | WU17
  Znana seznam kadetinj za kvalifikacije za EP 2023
  Mladinke so v sredo začele kvalifikacije za EP 2023, v tem mesecu pa kvalifikacije za preboj na evropsko prvenstvo čakajo tudi naše kadetinje. Selektorica Tina Kelenberger je obelodanila seznam igralk, na katere računa na kvalifikacijskem turnirju, ki bo na sporedu v Sloveniji.
 • 15.09.2022 | WU17
  Še drugič boljše od Madžarske
  Na tekmi v Cerkvenjaku, spremljali ste jo lahko tudi v neposrednem prenosu na spletni strani Nzs.si, so varovanke selektorice Tine Kelenberger zmagale z 2:0. Gola za zmago sta prispevali Katjuša Kern in Gala Dasovič Ravnik.

DELI NA