29.09.2021 | WU17
Kadetinje začele z remijem

Dekliška kadetska reprezentanca je s tekmo proti Češki začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto maja v Bosni in Hercegovini. Varovanke selektorice Tine Kelenberger so uvodoma remizirale s Češko (1:1). Edini gol je dosegla Noelle Vilčnik.

Slovenijo do konca kvalifikacij čaka še tekma proti Nizozemski. S Škotsko naše kadetinje ne bodo igrale, saj je Škotska odpovedala nastop v kvalifikacijah.

Selektorica je bila pred tekmo primorana v prvo menjavo. Namesto poškodovane Gale Dasovič Ravnik je v igro vstopila njena klubska soigralka Ana Gerjol.

Slovenija je odločno začela kvalifikacije, prvih 45 minut je minilo v naši pobudi in pritisku, žoga pa ni hotela v gol. Najlepšo priložnost je imela v 25. minuti Ana Gerjol, ki je stresla okvir vrat.

V 2. polčasu je Slovenija nadaljevala z ofenzivo: v 53. minuti bi lahko Noelle Vilčnik zabila za 1:0, a je bila češka golmanka na mestu. Je pa klonila v 56. minuti, ko je Vilčnikova zadela za 1:0. Vodstvo je trajalo 11 minut, ko so Čehinje izkoristile svoje edino resno priložnost. Uspešna je bila Kostohryzova, ki je v 56. minuti vstopila v igro. Rezultat se do konca ni menjal.

Pravi pristop

"Glede na to, da imajo ta dekleta v nogah izredno malo mednarodnih preizkušenj, so danes prikazala izvrsten pristop. Ustvarili smo si več zrelih priložnosti in v določenih delih tekme na igrišču pokazali dobro igro proti favoziranim Čehinjam. Tudi ob prekinitvah smo bili odločnejši. Zadeli smo še trikrat, a so žal bili goli razveljavljeni. Veselje nam je preprečil tudi prečnik. Ostaja nekoliko grenak priokus, da nismo kronali z zadetkom kakšno prigarano priložnost. Že na začetku tekme smo imeli nekaj smole, saj zaradi težav z gležnjem ni mogla nastopiti Gala Dasovič Ravnikar. Odlično jo je nadomestila Ana Gerjolj. Tudi preostale menjave so poživele igro, a je zmanjkalo nekoliko zbranosti v zaključku. Ob koncu tekme je neugoden udarec v hrbet prejela igralka Tinkara Testen, vsi ji želimo čim prejšnje okrevanje," je po tekmi nastop svojih varovank ocenila selektorica Tina Kelenberger.

KVALIFIKACIJE ZA EURO 2022
SLOVENIJA – ČEŠKA 1:1 (0:0)
Venray (Nizozemska). Sodnice: Søkjær (DAN), Rasmussen (DAN), Tomić (SRB), Živković (SRB).
Strelki: 1:0 Vilčnik (56.) , 1:1 Kostohryzova (67.)
Rumeni kartoni: Testen; Mayerova, Bendova
Rdeč karton: /
Slovenija: Vidrih, Poje Mihelič, Testen (Podbevšek od 90.), Šoštarič Karič, Dodič, Rakovec (Krmelj od 83.), Gerjol (Poplašen od 80.), Osojnik, Kramžar, Dolinar, Vilčnik.
Češka: Jilkova, Mayerova (Freislerova od 63.), Barkova, Bendova, Chordurova (Polaškova od 63.), Hlavačova, Obadalova, Jančarova, Šebrlova (Vithova od 46.), Lachka (Kostohryzova od 56.), Zikmundova (Matuškova od 46.).

Kvalifikacije za EP 2022:

2.10.
Nizozemska – Slovenija (16.00)

Slovenija DU17:
Vita Dodič (ND Primorje), Julija Poplašen (ND Primorje), Zara Kramžar (NK Krim), Rubi Krmelj (ŽNK Krim), Zoja Kartuš (ŽNK Olimpija), Tara Knego (ŽNK Olimpija), Živa Rakovec (ŽNK Pomurje Beltinci), Tia Šoštarič Karič (ŽNK Pomurje Beltinci), Noelle Vilčnik (ŽNK Pomurje Beltinci), Gala Dasovič Ravnik (ŽNK Radomlje), Lea Dolinar (ŽNK Radomlje), Ana Gerjol (ŽNK Radomlje), Jona Javorič (ŽNK Radomlje), Katjuša Kern (ŽNK Radomlje), Maša Osojnik (ŽNK Radomlje), Naja Poje Mihelič (ŽNK Radomlje), Nuša Vidrih (ŽNK Radomlje), Taja Vrhovnik (ŽNK Radomlje), Nea Podbevšek (ŽNK Radomlje), Tinkara Testen (ŽNK Radomlje).

Liga A in Liga B

V kvalifikacijah kadetinj za prihodnje evropsko prvenstvo sodeluje rekordno število ekip, kar 49, prvič tudi Luksemburg. Na podlagi uspešnosti v kvalifikacijah med letoma 2015 in 2019 je Uefa razdelila ekipe v dve ligi. V Ligi A tekmuje 28 ekip (sedem skupin po 4), v Ligi B pa 21 (6 skupin; 3 po 4, 3 po 3). Sedem zmagovalcev lige A se bo uvrstilo na zaključni turnir. Šest zmagovalcev mini turnirjev v ligi B in najboljši podprvak bodo napredovali, zadnjeuvrščene ekipe v ligi A pa bodo izpadle v ligo B, kjer bodo prihodnje leto začele kvalifikacije.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 20.03.2024 | WU17
    Na zadnji tekmi kvalifikacij remi z Bolgarijo
    Bolgarija je s sedmimi točkami (toliko jih ima tudi Slovenija) zavoljo razlike v golih zasedla 1. mesto in direktno napredovala v Ligo A. Slovenija čaka razplet ostalih skupin z upanjem, da bo šla v Ligo A kot najboljša drugouvrščena reprezentanca.
  • 19.03.2024 | WU17
    Pripravljene na Bolgarijo
    „Igralke so pripravljene na zadnjo tekmo. Na prvih dveh tekmah so pokazale, da lahko igrajo zelo dober nogomet. To bo potrebno ponoviti tudi na tej tekmi in lahko se nadejamo želenega rezultata,“ pred tekmo pove selektorica Anja Milenkovič.
  • 17.03.2024 | WU17
    Do druge zanesljive zmage
    Naša dekliška kadetska reprezentanca je na kvalifikacijah za EP 2024 oz. turnirju Lige B prišla do 2. zmage. Varovanke selektorice Anje Milenkovič so s 4:0 premagale Azerbajdžan. Gole so dosegle Špela Gerbec (2), Zala Omerza in Ula Osolnik.
  • 17.03.2024 | WU17
    Kadetinje v pričakovanju tekme proti Azerbajdžanu
    „Tudi tokrat nas čaka nasprotnik, ki je lahko še kako nevaren, če mi ne bomo dobro izvajali naših idej in dogovorov. Pričakujemo, da bomo imeli več žogo v svoji posesti, pri čemer želimo biti tudi čim bolj nevarni za gol. Zelo pomembno pa bo tudi dosledno opravljati naloge v fazi obrambe,“ pred tekmo pove selektorica Anja Milenkovič.
  • 14.03.2024 | WU17
    Prepričljiv uvod kadetinj proti Moldaviji
    Dekliška kadetska reprezentanca je s prepričljivo zmago začela nastop v Ligi B, kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2024. Varovanke selektorice Anje Milenkovič so s 6:0 premagale Moldavijo.
  • 14.03.2024 | WU17
    Proti Moldaviji začenjajo lov na Ligo A
    „Ogledali smo si tekme nasprotnic, ki premorejo določeno kakovost in so lahko zelo nevarne. Naš cilj je prikazati dobro igro, z idejami, ki smo jih v igro vpeljevali v zadnjem obdobju. Če bo tako, bo tudi končni rezultat tak, kot si ga želimo,“ napove selektorica Anja Milenkovič.
  • 11.03.2024 | WU17
    V Bolgarijo po Ligo A
    Jutri se bo zbrala dekliška kadetska reprezentanca, ki potuje v Bolgarijo. Od četrtka, 14.3., naprej bodo varovanke selektorice Anje Milenkovič tekmovale na turnirju Lige B.
  • 16.02.2024 | WU17
    Kadetinje končale turnir v Srbiji
    Dekliška reprezentanca do 17 let je s tekmama proti Srbiji in Hrvaški sklenila priprave na skorajšnje kvalifikacije za EP 2024 oz. tekmovanje v Ligi B. Po sredinem porazu proti Srbiji so danes varovanke selektorice Anje Milenkovič klonile proti Hrvaški (0:3).
  • 14.02.2024 | WU17
    Kljub dobri igri poražene na prvi tekmi
    Dekliška reprezentanca do 17 let je odigrala uvodno tekmo na turnirju v Srbiji. Varovanke selektorice Anje Milenkovič so z 0:2 klonile proti domačinkam.
  • 14.02.2024 | WU17
    Uvodoma proti Srbiji
    Prihodnji mesec pa bo reprezentanca do 17 let odpotovala v Bolgarijo, kjer jo čakajo kvalifikacije za EP 2024 oz. turnir Lige B. Naše nogometašice, žreb jim je namenil skupino 2, se bodo skušale vrniti v Ligo A.

DELI NA