29.09.2021 | WU17
Kadetinje začele z remijem

Dekliška kadetska reprezentanca je s tekmo proti Češki začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto maja v Bosni in Hercegovini. Varovanke selektorice Tine Kelenberger so uvodoma remizirale s Češko (1:1). Edini gol je dosegla Noelle Vilčnik.

Slovenijo do konca kvalifikacij čaka še tekma proti Nizozemski. S Škotsko naše kadetinje ne bodo igrale, saj je Škotska odpovedala nastop v kvalifikacijah.

Selektorica je bila pred tekmo primorana v prvo menjavo. Namesto poškodovane Gale Dasovič Ravnik je v igro vstopila njena klubska soigralka Ana Gerjol.

Slovenija je odločno začela kvalifikacije, prvih 45 minut je minilo v naši pobudi in pritisku, žoga pa ni hotela v gol. Najlepšo priložnost je imela v 25. minuti Ana Gerjol, ki je stresla okvir vrat.

V 2. polčasu je Slovenija nadaljevala z ofenzivo: v 53. minuti bi lahko Noelle Vilčnik zabila za 1:0, a je bila češka golmanka na mestu. Je pa klonila v 56. minuti, ko je Vilčnikova zadela za 1:0. Vodstvo je trajalo 11 minut, ko so Čehinje izkoristile svoje edino resno priložnost. Uspešna je bila Kostohryzova, ki je v 56. minuti vstopila v igro. Rezultat se do konca ni menjal.

Pravi pristop

"Glede na to, da imajo ta dekleta v nogah izredno malo mednarodnih preizkušenj, so danes prikazala izvrsten pristop. Ustvarili smo si več zrelih priložnosti in v določenih delih tekme na igrišču pokazali dobro igro proti favoziranim Čehinjam. Tudi ob prekinitvah smo bili odločnejši. Zadeli smo še trikrat, a so žal bili goli razveljavljeni. Veselje nam je preprečil tudi prečnik. Ostaja nekoliko grenak priokus, da nismo kronali z zadetkom kakšno prigarano priložnost. Že na začetku tekme smo imeli nekaj smole, saj zaradi težav z gležnjem ni mogla nastopiti Gala Dasovič Ravnikar. Odlično jo je nadomestila Ana Gerjolj. Tudi preostale menjave so poživele igro, a je zmanjkalo nekoliko zbranosti v zaključku. Ob koncu tekme je neugoden udarec v hrbet prejela igralka Tinkara Testen, vsi ji želimo čim prejšnje okrevanje," je po tekmi nastop svojih varovank ocenila selektorica Tina Kelenberger.

KVALIFIKACIJE ZA EURO 2022
SLOVENIJA – ČEŠKA 1:1 (0:0)
Venray (Nizozemska). Sodnice: Søkjær (DAN), Rasmussen (DAN), Tomić (SRB), Živković (SRB).
Strelki: 1:0 Vilčnik (56.) , 1:1 Kostohryzova (67.)
Rumeni kartoni: Testen; Mayerova, Bendova
Rdeč karton: /
Slovenija: Vidrih, Poje Mihelič, Testen (Podbevšek od 90.), Šoštarič Karič, Dodič, Rakovec (Krmelj od 83.), Gerjol (Poplašen od 80.), Osojnik, Kramžar, Dolinar, Vilčnik.
Češka: Jilkova, Mayerova (Freislerova od 63.), Barkova, Bendova, Chordurova (Polaškova od 63.), Hlavačova, Obadalova, Jančarova, Šebrlova (Vithova od 46.), Lachka (Kostohryzova od 56.), Zikmundova (Matuškova od 46.).

Kvalifikacije za EP 2022:

2.10.
Nizozemska – Slovenija (16.00)

Slovenija DU17:
Vita Dodič (ND Primorje), Julija Poplašen (ND Primorje), Zara Kramžar (NK Krim), Rubi Krmelj (ŽNK Krim), Zoja Kartuš (ŽNK Olimpija), Tara Knego (ŽNK Olimpija), Živa Rakovec (ŽNK Pomurje Beltinci), Tia Šoštarič Karič (ŽNK Pomurje Beltinci), Noelle Vilčnik (ŽNK Pomurje Beltinci), Gala Dasovič Ravnik (ŽNK Radomlje), Lea Dolinar (ŽNK Radomlje), Ana Gerjol (ŽNK Radomlje), Jona Javorič (ŽNK Radomlje), Katjuša Kern (ŽNK Radomlje), Maša Osojnik (ŽNK Radomlje), Naja Poje Mihelič (ŽNK Radomlje), Nuša Vidrih (ŽNK Radomlje), Taja Vrhovnik (ŽNK Radomlje), Nea Podbevšek (ŽNK Radomlje), Tinkara Testen (ŽNK Radomlje).

Liga A in Liga B

V kvalifikacijah kadetinj za prihodnje evropsko prvenstvo sodeluje rekordno število ekip, kar 49, prvič tudi Luksemburg. Na podlagi uspešnosti v kvalifikacijah med letoma 2015 in 2019 je Uefa razdelila ekipe v dve ligi. V Ligi A tekmuje 28 ekip (sedem skupin po 4), v Ligi B pa 21 (6 skupin; 3 po 4, 3 po 3). Sedem zmagovalcev lige A se bo uvrstilo na zaključni turnir. Šest zmagovalcev mini turnirjev v ligi B in najboljši podprvak bodo napredovali, zadnjeuvrščene ekipe v ligi A pa bodo izpadle v ligo B, kjer bodo prihodnje leto začele kvalifikacije.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 02.10.2021 | WU17
  Za konec poraz z Nizozemsko
  Slovenska dekliška kadetska reprezentanca je s porazom proti Nizozemski (0:3) sklenila kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki ga bo leta 2022 gostila Bosna in Hercegovina. Do konca kvalifikacij v tej skupini sledi še tekma Nizozemska - Češka (5.10.).
 • 01.10.2021 | WU17
  Z mislimi pri Nizozemski
  Na Nizozemskem se bodo varovanke selektorice Tine Kelenberger pomerile z domačinkami. Slovenija je kvalifikacije začela z remijem proti Češki, tekma proti Nizozemski pa bo za našo izbrano vrsto hkrati druga in zadnja, saj se Škotska turnirja ni udeležila.
 • 28.09.2021 | WU17
  Odločno v kvalifikacije za EP 2022
  »Pred nami so kvalifikacije. Skupina je precej pestra in kakovostna. Favoritinje so Nizozemke, nikogar pa ni za odpisati. Vsaka tekma bo težka in poglavje zase, a mi smo optimistični,« selektorici Tini Kelenberger odločnosti ne manjka. Slovenija je odpotovala na kvalifikacije z dobro popotnico, z dvema prepričljivima zmagama proti reprezentanci Bosne in Hercegovine.
 • 20.09.2021 | WU17
  Znan seznam kadetinj za kvalifikacije za EP 2022
  Slovenija bo v prvem delu kvalifikacij (začnejo se konec septembra) zavoljo izvrstnih rezultatov preteklosti nastopala v Ligi A, v skupini A2 pa bodo ob njej igrale še Nizozemska, Češka in Škotska. Turnir bo med 29.9. in 5.10. gostila Nizozemska.
 • 26.08.2021 | WU17
  Z dobro popotnico v septembrske kvalifikacije
  Dekliška kadetska reprezentanca je gostovanje v Bosni in Hercegovini sklenila še z drugo zmago. Tokrat so varovanke selektorice Tine Kelenberger slavile zmago s 4:1. Gole za Slovenijo so dosegle Vita Dodič (2), Zara Kramžar in Noelle Vilčnik.
 • 24.08.2021 | WU17
  Gostovanje začele z zmago
  Dekliška kadetska reprezentanca je odigrala danes prvo od dveh pripravljalnih tekem proti vrstnicam Bosne in Hercegovine. Varovanke selektorice Tine Kelenberger so v Bihaću z 2:1 premagale domačinke, druga tekma bo v četrtek, 26.8., ob 10. uri v Veliki Kladuši.
 • 17.08.2021 | WU17
  Ključne priprave in tekmi pred kvalifikacijami
  Dekliško kadetsko reprezentanco konec septembra čakajo kvalifikacije za evropsko prvenstvo leta 2022. Selektorica Tina Kelenberger je obelodanila seznam igralk, na katere računa na prihajajočih pripravah. Med 23.8. in 26.8. bodo kadetinje gostovale pri vrstnicah v Bosni in Hercegovini.
 • 17.06.2021 | WU17
  Za konec sezone še NZS center za dekleta U17
  Nogometna Zveza Slovenije bo v sredo, 23.6., med 15.00 do 17.00 na igrišču z naravno travo v Termah Čatež, izvedla NZS center za dekleta U17. Po končanem NZS centru sledi ogled tekme ženskih U19 reprezentanc Slovenije in BIH.
 • 11.03.2021 | WU17
  Kadetinje dobile tekmice v kvalifikacijah za EP 2022
  Na sedežu Evropske nogometne zveze Uefa je bil opravljen žreb skupin kvalifikacij za evropsko prvenstvo dekliških vrst. Kvalifikacije se začnejo 1. avgusta, sklenile se bodo do 14. novembra. Gostitelj finalnega turnirja bo prihodnje leto Bosna in Hercegovina.

DELI NA