28.09.2023 | 2. SNL
Kamere Sportkluba v Ljubljani in Velenju

Pred drugoligaši je 11. krog prvenstva, v prenosu Sportkluba si boste lahko ogledali tekmi iz Ljubljane in Velenja. Ilirija bo gostila vodilno Primorje, Rudar pa se bo pomeril s kranjskim Triglavom.

Petek, ob 15.30: ILIRIJA 1911 - PRIMORJE EMUNDIA
Sodnik: Matic Kordež
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: Sportklub

Enajsti krog 2. SNL se bo pričel s tremi petkovimi tekmami, Primorje bo vodstvo branilo v prestolnici. Ajdovci se v Ljubljano odpravljajo po domačem remiju z Bistričani, ki so v prestolnici burje dvakrat povedli. Z izenačenjem v 84. minuti je točko rdeče-črnim priigral Žan Bešir, Primorci pa so z 21 točko sezone ostali pred Beltinčani. Še vedno neporažena zasedba trenerja Milana Anđelkovića se bo skušala v zmagovalne tirnice vrniti v obračunu z Ilirijo, ki se trenutno nahaja na mestih, ki ne zagotavljajo obstanka med drugoligaši. Ljubljančani so za zdaj edino zmago vknjižili v četrtem krogu, ko so z golom Jakoba Cukjatija premagali Dekane, nazadnje pa so se praznih rok vrnili s Koroške. Po štirih medsebojnih tekmah v 2. SNL je izplen povsem poravnan, dvakrat so se veselili Ajdovci, dvakrat pa Ljubljančani.

 

Petek, ob 15.30: GORICA - FUŽINAR RAVNE
Sodnik: Mateo Tozan
Prepoved igranja: /

Goričanom se je po uvodnih težavah odprlo, četa trenerja Mirana Srebrniča bo v petkovem obračunu s Fužinarjem napadala že sedmo zmago v nizu. Modro-beli so s to serijo najbolj vroča ekipa lige, dobro formo pa so pred dnevi potrdili z zmago v Kranju. Mreža Gorenjcev se je zatresla trikrat, pod dva zadetka se je podpisal nedavni povratnik Luka Vekić. Primorec ni edina pridobitev goriške ekipe, saj so štirikratni državni prvaki v tem tednu predstavili še Brazilca Kalanija Almeido. Počasi, a vztrajno se dvigujejo tudi Ravenčani, ki na zadnjih štirih tekmah ne poznajo poraza, po dveh remijih pa so premagali Bistrico in Ilirijo. Ko Korošci zmagujejo, ponavadi dosegajo veliko število zadetkov, a imajo tudi precej prepustno obrambo, ki bo v Novi Gorici na zahtevni preizkušnji. Goričani imajo za Beltinčani drugi najučinkovitejši napad lige.

 

Petek, ob 18.00: KRKA - BELTINCI KLIMA TRATNJEK
Sodnik: Blaž Bezjak
Prepoved igranja: Andraž Lipec (Krka)

V večernem petkovem terminu si bodo nasproti stali še Novomeščani in Beltinčani. Prekmurci so na šestih zaporednih tekmah osvojili kar 16 od možnih 18 točk, ob zgolj enem porazu - klonili so pri tedaj vodilnih Grosupeljčanih - pa dihajo za ovratnik vodilnih Ajdovcev. Beltinčani so v zgoščenem sporedu dvakrat slavili s 3:0, najprej v Dekanih, minuli konec tedna pa so na domačem igrišču trikrat zatresli še mrežo Dravinje. Pred moštvom Damjana Gajserja je zdaj nov izziv, ki je v preteklosti veljal za sila neugodnega, saj so “žuti” dobili zgolj eno od osmih medsebojnih tekem v 2. SNL. Je zdaj priložnost, da izboljšajo svoj izkupiček? Novomeščani se še iščejo, so pa zmagovalni post prekinili v prejšnjem krogu, ko so z goloma Josipa Krznarića in Tihomirja Maksimovića slavili v Sežani. Agron Šalja bo lahko v petek računal na povratnika na Portoval, Krki se je namreč v teh dneh pridružil Amir Dervišević.

 

Sobota, ob 15.30: KETY EMMI & IMPOL BISTRICA - TABOR SEŽANA
Sodnik: Žan Jazbec
Prepoved igranja: /

Spored 11. kroga 2. SNL se bo nadaljeval s štirimi sobotnimi tekmami. Bistričane čaka nov spopad s primorskim nasprotnikom, Štajerci se bodo po remiju v Ajdovščini soočali s sežanskim Taborom. Bistrica, ki jo je v prestolnici burje znova vodil Simon Dvoršak, je v dvoboju z vodilnim moštvom lige dvakrat vodila, vendar zadetka Jaše Martinčiča in Tomija Gobca nista bila dovolj za prestižno zmago. Bistričani so na svoj račun dodali 14. točko sezone, Sežanci pa po novem porazu niso izboljšali svojega konta. Kraševci ostajajo pri štirih točkah, ekipa trenerja Naceta Kosmača pa še čaka na prvo slavje. Rdeče-črni so morali nazadnje čestitati Novomeščanom.

 

Sobota, ob 15.30: RUDAR VELENJE - TRIGLAV ZDRAVJE
Sodnik: Matej Čontala
Prepoved igranja: Žiga Dajčman (Rudar)
Neposredni prenos: Sportklub

Pred kamerami Sportkluba se bosta v sobotnem popoldnevu pomerili nogometaši Rudarja in Triglava. Dvoboj nekdanjih prvoligašev ima tudi v 2. SNL že precej dolgo tradicijo, tekmeca pa sta se nazadnje merila v minuli sezoni, ko so se obakrat veselili gostje. V sezono 2023/24 so bolje vstopili Kranjčani, ki imajo po devetih tekmah na svojem računu šest točk več kot Velenjčani, ki so nazadnje remizirali v Biljah. Gorenjci so po seriji štirih zmag nekoliko popustili, saj so na zadnjih treh tekmah osvojili dve točki, v prejšnjem krogu pa so na domači zelenici izgubili z Gorico. Kljub temu ostajajo na visokem petem mestu, a se je vodilna trojica že nekoliko oddaljila. Kakšna bo razlika po tekmah 11. kroga 2. SNL?

 

Sobota, ob 15.30: NAFTA 1903 - VITANEST BILJE
Sodnik: Denis Halilović
Prepoved igranja: /

Biljenci se v soboto odpravljajo na najdaljše gostovanje sezone, niz štirih tekem neporaženosti bodo skušali podaljšati v Lendavi. Svojo računico imajo tudi pri Nafti, modri so po štirih tekmah čakanja slavili četrto zmago sezone, minuli konec tedna pa so zaradi razmočenega igrišča ostali brez tekme v Grosupljem. Dvoboj z Brinjem bo odigran 11. oktobra. Misli so zdaj pri obračunu z Biljenci, ki na šestih gostovanjih v Lendavi še niso našli recepta za zmago. Štirikrat so se veselili Lendavčani, dve tekmi pa sta se končali brez zmagovalca, tudi v minuli sezoni. Kako bo v soboto?

 

Sobota, ob 15.30: JADRAN DEKANI - BRINJE GROSUPLJE
Sodnik: Jure Žagar
Prepoved igranja: Tilen Jurman (Dekani)

Grosupeljčani se po prostem tednu, ki je bil posledica razmočenega igrišča in preložene tekme z Nafto, odpravljajo v Istro, k Dekančanom. Bodo Dolenjci po treh zaporednih porazih prekinili negativno serijo? Moštvo Gorana Markovića je po odličnem odprtju sezone pokleknilo pred Triglavom, Biljami in Rudarjem, kako bo v dvoboju z Jadranom? Dekančani pridno nabirajo točke, ob treh zmagah pa so še trikrat remizirali, nazadnje v prejšnjem krogu, v primorskem spopadu s Tolminom. Ekipa stratega Alena Šćulca je v Tolminu dvakrat zaostajala, točko pa je osvojila po zadetki v 92. minuti, ko je v polno meril Nik Fortuna. Boginja Fortuna je bila tako ali drugače na strani Jadrana. Bo tudi v soboto?

 

Nedelja, ob 15.30: DRAVINJA - TKK TOLMIN
Sodnik: Dejan Bavrlić
Prepoved igranja: Dylan Maes (Tolmin)

Edina nedeljska tekma bo odigrana v Slovenskih Konjicah, na Štajerskem pa se bosta pomerila letošnja novinca v 2. SNL. Dravinja gosti ekipo Tolmina, ki s točko zaostanka na lestvici sledi nedeljskim gostiteljem. Konjičani so doslej zbrali osem točk, v prejšnjem krogu pa so morali čestitati Beltinčanom, ki so za hrbet Domna Mrežarja pospravili tri žoge. Tolminci so v dvoboju z Dekani dočakali še prvi remi po vrnitvi med drugoligaše, a so bili v primorskem obračunu na pragu zmage. Kdo bo točkovni izplen obogatil na nedeljski tekmi?

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 28.04.2024 | 2. SNL
    Ilirija z zmago ujela Kraševce, Ajdovci dobili severnoprimorski derbi
    Sežanci so po štirih zaporednih zmagah doživeli boleč poraz, Ilirija pa je z zmago izenačila izkupiček Kraševcev. Vodilna Nafta je na domačem igrišču remizirala z Rudarjem, Beltinci so izgubili v Slovenski Bistrici, severnoprimorski derbi v Novi Gorici pa je pripadel Ajdovcem.
  • 26.04.2024 | 2. SNL
    Goričani po preboju v pokalni finale gostijo severnoprimorski derbi z Ajdovci
    Tudi drugoligaše le še štirje krogi ločijo do zaključka sezone. Vrhunec tokratnega kroga bo zaključno dejanje, v severnoprimorskem derbiju se bodo udarili Goričani in Ajdovci. Vodilna Nafta se bo pred kamero NZS pomerila z velenjskim Rudarjem, tretji Beltinci gostujejo v Slovenski Bistrici.
  • 21.04.2024 | 2. SNL
    Beltinci po petkovem porazu zdrsnili na tretje mesto, Goričani prvi zasledovalci Nafte
    Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, poraz "žutih" pa so izkoristili Goričani, ki so se z zmago na Koroškem povzpeli na drugo mesto. Na vrhu lestvice ostaja Nafta, ki je bila po dveh porazih uspešna v Biljah. Tabor je z novo zmago zapustil cono izpada.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.

DELI NA