17.03.2024 | 1. SŽNL
Kamere v Ajdovščini

Danes se začenja 16. krog Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Uvodoma bo ob 13. uri Primorje Gaia Naturelle pred kamerami Planet TV2 gostilo WFC Dravo Ptuj, ŽNK Gažon v Kopru pričakuje ŽNK Ljubljano (od 15. ure naprej); prav tako ob 15.00 pa ŽNK Mura Nona igra proti ŽNK Cerklje, tekma bo v Bratoncih.

Zaradi aktivnosti igralk v reprezentanci DU17 bo tekma ŽNK Krim – ŽNK Radomlje Medex v nedeljo, 7.4.

SŽNL, 16. krog, 17.3.
Primorje Gaia Naturelle – WFC Drava Ptuj (13.00)
ŽNK Gažon – ŽNK Ljubljana (15.00)
ŽNK Mura Nona – ŽNK Cerklje (15.00)

7.4.
Krim – ŽNK Radomlje Medex (15.00)

V Kopru

ŽNK Ljubljana prihaja na Obalo, kjer želi potrditi visoko mesto na lestvici in dobre igre, v Kopru jih pričakuje motivirani domačin. 

„Tekme se zelo veselimo. Igra bo psihološki izziv glede na slog igranja tekmic. Cilj nam je narekovati ritem tekme od začetka do konca. Pri tem se  želimo postati samozavestne v našem načinu igre, ki jo želimo izpiliti za tekmovanja v prihodnosti,“ v imenu ŽNK Ljubljane tekmo napove Eva Andlovic.

„Igramo z ekipo, ki se je do nas novincev v ligi, obnašala najbolj korektno in spoštljivo. Ob tem pa je ŽNK Ljubljana po moji oceni med vsemi v tej sezoni pokazala najlepši nogomet. V gostujoči ekipi je precej nogometnih zvezd, ki so mojim igralkam nogometne vzornice. Uresničila se je tudi napoved, da je ŽNK Ljubljana edina ekipa, ki lahko ustavi Muro in Olimpijo. Tokrat bomo nastopili precej oslabljeni: zaradi poškodb sta odsotni Glavina in Šokič, zaradi zdravstvenih težav manjkata tudi Mohorič in Del Bello, Zec in Olič sta kaznovani, Kiralj pa odsotna. Kljub temu sem prepričan, da bodo nove igralke zapolnile to vrzel. V ekipi bodo tudi štiri, ki so dopolnile 16 let, a so že pokazale, da so lahko okrepitev za to ekipe, govorim o četverici Ambrožič, Zahar, Turk, Sikur. Želimo si dobre in lepe tekme za gledalce,“ pa gostovanjem Ljubljane dodaja trener Robert Zirstein, ki vodi ŽNK Gažon.

V Bratoncih

Vodilna ekipa lige ŽNK Mura Nona v Bratoncih gosti ŽNK Cerklje.

“V nedeljo nas čaka prva domača tekma. Igralke že komaj čakamo, trenerski štab nas je odlično pripravil na tekmo, cilj je seveda zmagati. V prejšnjem krogu smo na gostovanju v Ljubljani v težkih pogojih prišle do točke in ohranile prednost pred zasledovalkami, kar je pomembno za nadaljevanje prvenstva,“ se prve domače tekme spomladi veseli kapetanka Špela Kolbl. V goste jim prihaja ekipa ŽNK Cerklje.

V Ajdovščini

Ajdovke doma gostijo Ptujčanke, tekma bo tudi v prenosu na Planet TV2. Domačinke ciljajo na novo zmago, ambicij pa ne manjka niti Ptujčankam. „Veselimo se igranja in dokazovanja pred malimi zasloni. Glede na zadnjo tekmo nas pestijo določene poškodbe, kljub temu pa smo optimalno pripravili na nasprotnice. Nasprotnice spoštujemo se pa zavedamo,da če bomo pokazali vse kar znamo, bodo vse točke ostale doma,“ je jasen domači trener Peter Kristan, svoja pričakovanja pa ima tudi trener gostij Danilo Lončarič. Jeseni so Ajdovke s 5:2 slavile zmago na Ptuju.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 03.05.2024 | 1. SŽNL
  Licenciranje 1. SŽNL: Brez zavrnjene vloge
  Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila rezultate licenčnega postopka za klube 1. slovenske ženske nogometne lige za sezono 2024/25.
 • 28.04.2024 | 1. SŽNL
  ŽNK Mura z zmago v Ljubljani do 11. naslova
  Nogometašice ŽNK Mura Nona so nove in stare državne prvakinje v Ženski nogometni lige Triglav Zdravje. Do uspeha, 11. lovorike najboljših v državi, so prišle na gostovanju v Ljubljani, kjer so z 1:0 pred kamerami Nzs.si premagale domačinke ŽNK Ljubljano.
 • 16.09.2023 | 1. SŽNL
  Tri točke ostale v Murski Soboti
  Prva tekma 6. kroga, kar derbi Ženske nogometne lige Triglav Zdravje, je prinesel zmago ŽNK Muri Nona, ki je bila doma z golom Noelle Vilčnik z minimalnih 1:0 boljša od ŽNK Olimpije Ljubljane. To je bil prvi od vsaj štirih letošnjih derbijev med ekipama iz Murske Sobote in Ljubljane.
 • 15.09.2023 | 1. SŽNL
  Pripravljene na derbi, prenos na Sportklubu
  S tekmo v Murski Soboti, z derbijem tudi pred kamerami Sportklubu, se v soboto začenja 6. krog Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilni ekipi lige ŽNK Mura Nona in ŽNK Olimpija Ljubljana se bosta pomerili na prvem letošnjem derbiju.
 • 13.08.2023 | 1. SŽNL
  ŽNK Olimpija in ŽNK Gažon do zmag
  S tekmami v Velesovem in v Ljubljani se je sklenil 1. krog 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. ŽNK Cerklje in ŽNK Radomlje Medex pred kamerami NZS brez golov, Olimpija boljša od novink s Ptuja, ŽNK Gažon na premieri v ligi do zmage v Ljubljani.
 • 10.08.2023 | 1. SŽNL
  Pred začetkom 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje
  V novi sezoni bo v ženskem članskem tekmovanju igralo devet ekip, novinca v tekmovanju sta ŽNK Gažon in ŽNK Drava Ptuj. Naslov prvakinj brani ŽNK Mura Nona, ki je v minuli sezoni osvojila dvojno krono – državnemu naslovu so dodale še naslov prvakinj ženskega pokala NZS.
 • 03.07.2023 | 1. SŽNL
  Po žrebu parov 1. kroga SŽNL, ženskega pokala NZS in Lige DU17
  Slab mesec in pol pred začetkom ligaških tekmovanj v ženski in dekliški konkurenci so danes v Nacionalnem nogometnem centru na Brdu pri Kranju opravili žreb tekmovalnih parov 1. SŽNL, 1. kroga Ženskega pokala NZS in Lige deklet DU17 za sezono 2023/2024.
 • 30.06.2023 | 1. SŽNL
  ŽNK Mura doma v lov na ligo prvakinj
  Slovenske državne prvakinje ŽNK Mura Nona so bile izžrebane v skupino 3 uvodnega dela. Za napredovanje v finale turnirja in boj za napredovanje v 2. krog kvalifikacij se bodo pomerile z gruzijsko ekipo FC Samegrelo. Ob uspehu jih čaka boljši iz para Apollon Ladies FC (CIP) – ŽFK Ljuboten (S. MKD). 
 • 14.05.2023 | 1. SŽNL
  Muri naslov, Krim v 94. minuti
  Nogometašice ŽNK Mura Nona so nove, stare državne prvakinje Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Na tekmi v Ljubljani so si priigrale zmago (3:0) in pet točk prednosti pred Olimpijo, s katero se bodo pomerile v zadnjem krogu.
 • 03.05.2023 | 1. SŽNL
  Licenciranje SŽNL: Štiri prvoligaške in dve evropski licenci
  Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila rezultate licenčnega postopka za klube 1. slovenske ženske nogometne lige za sezono 2023/24. Za prvoligaško licenco so bili na prvi stopnji uspešni štirje klubi, dva med njimi sta uspešno pridobila tudi evropsko.

DELI NA