10.11.2023 | 2. SNL
Kamere v Velenju in Lendavi

Drugoligaše še dva kroga ločita do zimskega premora, konec tedna bodo na sporedu tekme 17. kroga. Kamere Sportkluba bodo pospremile ponedeljkov obračun Nafte in Bistrice, na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali nedeljsko srečanje Rudarja in Ilirije.

Sobota, ob 14.00: VITANEST BILJE - GORICA
Sodnik: Martin Matoša
Prepoved igranja: Amadej Marinič (Gorica)

Primorski obračun Biljencev in Goričanov bo eden od otvoritvenih dvobojev 17. kroga 2. SNL. Po uvodnem krogu druge polovice prvenstva na lestvici bolje kaže Gorici, ki pa je v spopadu z Brinjem že šestič zapored ostala brez ligaške zmage. Modro-beli so v izdihljajih primorsko-dolenjskega dvoboja rešili vsaj točko, v 95. minuti je vodstvo gostov izničil kapetan Nejc Mevlja. Na podoben način je Gorica dobila poletni dvoboj z Biljami, saj so gostje do 93. minute, ko je zadel Daius Jalinous, držali točko. Biljence do sosedov iz Nove Gorice ločijo tri točke, črno-beli pa so se v prejšnjem krogu v Ljubljani veselili šeste zmage v letošnji sezoni. Lahko Cucu, ki je z 12 goli prvi strelec prvenstva, poglobi krizo Gorice?

 

Sobota, ob 14.00: JADRAN DEKANI - KRKA
Sodnik: Anže Jerič
Prepoved igranja: Tilen Jurman in Aleksa Marković (Dekani)

Na Primorsko se v soboto odpravljajo tudi Novomeščani, ki dve kroga pred zimskim tekmovalnim premorom še vedno čakajo na prvo domačo zmago. Po infarktnem obračunu z Rudarjem so se na Portovalu veselili še Lendavčani, že poleti pa so dolenjsko prestolnico z zmago zapuščali tudi Dekančani. Srečanje je v korist Jadrana odločil Prosper Obiora, ki je v letošnji sezoni dosegel štiri ligaške zadetke. Pred dnevi je svojemu moštvu pomagal do zmage v Slovenskih Konjicah, ki so se je Primorci veselili po golu v 90. minuti, ko je v polno meril Tadej Zonta.

 

Sobota, ob 14.00: DRAVINJA - TRIGLAV KRANJ
Sodnik: Žan Jazbec
Prepoved igranja: Tim Gašperin (Triglav)

Konjičani so v minulem krogu doživeli še en boleč poraz na domači zelenici, Dobravo so s točkami zapuščali Dekančani. Dravinja je na zadnjih petih tekmah kar štirikrat izgubila z izidom 1:0, precej boleč pa je tudi spomin na poletno gostovanje v Kranju. Triglav, ki bo v soboto gostoval na Štajerskem, je v mrežo Dravinje pospravil pol ducata žog in tako izjemno izkoristil številčno prednost, saj so Konjičani že v 13. minuti izgubili pordečelega Luko Petka. Konjičani imajo zaenkrat na svojem računu 15 točk, Triglav pa ima pred zadnjima dvema jesenskima preizkušnjama na svojem računu že 28 točk. Kako se bo četrta ekipa prvenstva odzvala po dveh zaporednih porazih?

 

Sobota, ob 14.00: BRINJE GROSUPLJE - FUŽINAR RAVNE
Sodnik: Matej Čontala
Prepoved igranja: /

Grosupeljčani so letošnjo sezono odprli s petimi zaporednimi zmagami, nekaj časa zasedali vrh lestvice, nato pa so močno popustili. Dolenjci so na naslednjih 11 preizkušnjah 2. SNL premagali le še Primorje, pred dnevi pa so v izdihljajih dvoboja zapravili zmago v Novi Gorici. Grosupeljčani se bodo na zadnji domači tekmi v letu 2023 pomerili z nogometaši Fužinarja, ki se v Grosuplje odpravljajo po točki v dvoboju s Tolminom. Obračun na Ravnah ni ponudil zadetkov, povsem drugače pa je bilo konec avgusta, ko so Grosupeljčani v mrežo Koroščev poslali štiri žoge. Kakšen bo sobotni razplet?

 

Nedelja, ob 14.00: BELTINCI KLIMA TRATNJEK - TABOR SEŽANA
Sodnik: Damjan Novarlić
Prepoved igranja: Alan Kaučič in Gašper Vodeb (Beltinci) ter Trojan Maloku (Tabor)

Beltinčani so se z gostovanja v Ajdovščini vrnili praznik rok, Primorje je po odličnem odprtju drugega polčasa prišlo do preobrata in zmage. Prekmurci so v prestolnici burje doživeli tretji poraz sezone, rane po ničli v Vipavski dolini pa bodo skušali zaceliti na zadnji jesenski preizkušnji pred domačimi gledalci. Na prekmursko ravnico se v nedeljo odpravljajo Sežanci, ki so uvodno polovico prvenstva sklenili brez zmage, naposled pa so jo le dočakali v Kranju. Junak kraševskega preobrata je bil Lorenzo Montesdeoca. Lahko Tabor v nedeljskem popoldnevu maščuje še poraz z uvoda sezone, Beltinci so poleti slavili z izidom 1:5.

 

Nedelja, ob 14.00: TKK TOLMIN - PRIMORJE EMUNDIA
Sodnik: Mateo Tozan
Prepoved igranja: Nejc Močnik (Tolmin)

Tolminci so na Ravnah na Koroškem napadali peto zaporedno ligaško zmago, po obračunu brez golov pa so se morali sprijazniti s podaljšanjem niza neporaženosti. Ekipa Sanela Konjevića zadnjo jesensko domačo tekmo pričakuje z 21 osvojenimi točkami in na desetem mestu lestvice. Tolmin si je z uspešnim nizom nabral pet točk naskoka pred 11. Fužinarjem, v nedeljo pa bo izzval tretje Primorje. Ajdovci so drugo polovico prvenstva pričeli s skalpom vodilne ekipe 2. SNL, Beltinčane so ugnali s preobratom v drugem polčasu, pred dnevi pa so se srečali tudi s Tolminom. Pokalni dvoboj se je končal v korist sinov burje, ki bodo v šestnajstini finala Pokala Pivovarna Union izzvali Mariborčane. Kako pa se bodo odrezali v Tolminu?

 

Nedelja, ob 14.00: RUDAR VELENJE - ILIRIJA 1911
Sodnik: Nejc Gergič
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: NZS.si

V nedeljo se bosta za nove točke udarila tudi Rudar in Ilirija. Ljubljančani, ki so v 16. krogu izgubili domačo tekmo z Biljami, med tednom pa so klonili še v Lendavi, s 14 točkami ostajajo v coni, ki ne prinaša obstanka, a tudi Velenjčani še niso v položaju, ko bi lahko mirno zrli v nadaljevanje prvenstva. Knapi so doslej nabrali 16 točk, a še vedno precej nihajo v svoji igri. Po dveh zmagah pod taktirko Simona Sešlarja so nov hladen tuš pripravili Bistričani, ki so Rudar na domači zelenici odpravili z izidom 5:1. Kdo bo v nedeljo boljši v Šaleški dolini? Konec avgusta so se v Šiški veselili Velenjčani.

 

Nedelja, ob 14.00: NAFTA 1903 - KETY EMMI & IMPOL BISTRICA
Sodnik: Uroš Rađević
Prepoved igranja: Nejc Bračko (Bistrica)
Neposredni prenos: Sportklub 1

Sedemnajsti krog 2. SNL bo zaključen s ponedeljkovo tekmo Lendavčanov in Bistričanov. Nafta se v dvoboj podaja kot vodilna ekipa prvenstva, modri so se pred Beltinčane zavihteli v četrtkovem večeru, ko so pred domačimi gledalci dobili zaostalo srečanje z Ilirijo. Odpor Ljubljančanov sta v drugem polčasu strla Toni Lun Bončina in Matic Paljk, Nafta pa je podaljšala serijo neporaženosti, ki zdaj traja že dva meseca. Lendavčani ligaškega poraza ne poznajo na 11 zaporednih preizkušnjah, na zadnjih devetih tekmah pa le enkrat niso slavili zmage. Petouvrščena Bistrica se ne more pohvaliti s takšnim nizom, je pa petouvrščena ekipa lige pred gostovanjem v Lendavi dobila tri zaporedne dvoboje. Po Dekanih in Biljah je padel še Rudar, zdaj pa je pred Štajerci tekmec, ki na domačem igrišču to sezono še ni klonil.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 28.04.2024 | 2. SNL
    Ilirija z zmago ujela Kraševce, Ajdovci dobili severnoprimorski derbi
    Sežanci so po štirih zaporednih zmagah doživeli boleč poraz, Ilirija pa je z zmago izenačila izkupiček Kraševcev. Vodilna Nafta je na domačem igrišču remizirala z Rudarjem, Beltinci so izgubili v Slovenski Bistrici, severnoprimorski derbi v Novi Gorici pa je pripadel Ajdovcem.
  • 26.04.2024 | 2. SNL
    Goričani po preboju v pokalni finale gostijo severnoprimorski derbi z Ajdovci
    Tudi drugoligaše le še štirje krogi ločijo do zaključka sezone. Vrhunec tokratnega kroga bo zaključno dejanje, v severnoprimorskem derbiju se bodo udarili Goričani in Ajdovci. Vodilna Nafta se bo pred kamero NZS pomerila z velenjskim Rudarjem, tretji Beltinci gostujejo v Slovenski Bistrici.
  • 21.04.2024 | 2. SNL
    Beltinci po petkovem porazu zdrsnili na tretje mesto, Goričani prvi zasledovalci Nafte
    Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, poraz "žutih" pa so izkoristili Goričani, ki so se z zmago na Koroškem povzpeli na drugo mesto. Na vrhu lestvice ostaja Nafta, ki je bila po dveh porazih uspešna v Biljah. Tabor je z novo zmago zapustil cono izpada.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.

DELI NA