25.03.2023 | 1. SŽNL
Kamere v Velesovem in Ljubljani

Nedelja prinaša tekme 14. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Ob 11. uri bo spletni prenos iz Nogometnega centra Velesovo, kjer pri ŽNK Cerklje gostuje ŽNK Ljubljana. Ob 15. uri bomo ljubitelji nogometa na Planet TV-ju spremljali tekmo ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Radomlje Medex, prav tako ob 15. uri se začne obračun v Bratoncih, ko pri ŽNK Mura Nona gostuje Primorje Naturelle.

SŽNL, 14. krog, 26.3.
ŽNK Cerklje – ŽNK Ljubljana (11.00) (spletni prenos na Nzs.si)
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Radomlje Medex (15.00) (prenos na Planet TV2)
ŽNK Mura Nona – Primorje Naturelle (15.00)

Lestvica strelk:
Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana) 42
Anja Eferl (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 35
Špela Kolbl (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 28
Noelle Vilčnik (ŽNK Radomlje Medex) 22

Z več kombinatorike

Vodilna ekipa lige ŽNK Mura Nona doma gosti Ajdovke. „Treniramo in delamo, počasi kompletiramo svoje vrste,“ pove trener Amir Karić, ki razkrije, da je poškodovani dvojec  Lara Klopčič&Lea Dolinar že začel z vadbo, v treh tednih pa bi se lahko priključili ekipi pri delu na treningu. „Na nedeljski tekmi si želim, da se pokažemo v boljši luči kot na prvi v Radomljah. Tam nismo bili najboljši v vseh pogledih. Želim si, da je v naši igri več kombinatorike. Da delo s treninga prenesemo na tekmo,“ je jasen Karić, ki se tudi sam veseli delitve lige na dva dela, ko bo vsak krog prinesel derbi.

„Na gostovanje v Bratonce se odpravljamo precej oslabljeni. A kljub temu upam, da bomo strnili svoje vrste in nudili domačinkam čim boljši odpor,“ pa se nadeja trener Ajdovk Jan Polanc.

Veselijo se prve tekme

S tekmo 14. kroga se spomladanski del začenja tudi za ekipo ŽNK Ljubljana. ”Za nami je daljše pripravljalno obdobje. Punce so brez tekmovanja že skoraj štiri mesece, zato se veselijo začetka sezone. Ponosna sem na ekipo, igralke so resno trenirale, dobro so usklajevale nogomet in ostale obveznosti, pripravljene so. Klima v ekipi je odlična, radi hodimo na treninge, pridno treniramo in se hkrati družimo. Lahko rečem, da se sedaj bolj kot kadarkoli prej čuti naš moto treniramo, igramo s srcem. V nedeljo nas čaka prva prvenstvena tekma. Cerklje v gosteh nikoli niso lahek nasprotnik. Od punc pričakujem 100-odstotno resnost, disciplino, hkrati pa si želim, da uživajo in ostanejo zdrave. Ni skrivnost, zanima nas samo zmaga,“ tekmo napove trenerka Urška Žganec, ki vodi ŽNK Ljubljano.

Gorenjke so pred tednom dni spomladanski del začele z zmago nad Ajdovkami (1:4). Varovanke trenerja Primoža Štrajharja pa bi se rade v dobri luči pokazale tudi v spletnem prenosu, ki bo v svet ponesel tekmo proti ŽNK Ljubljani.

Remija niso pozabili

Popoldan nas v Ljubljani čaka še derbi 2. in 3. ekipe lige. ŽNK Olimpija Ljubljana gosti ŽNK Radomlje Medex. V taboru Radomljank so ponosni na svoje reprezentantke U17, ki so se vrnile v klub po kvalifikacijah za EP 2023. „Po takih kvalifikacijah se klub znajde kar pred izzivom: več kot pol ekipe je bilo na turnirju, igralke so bile zelo obremenjene, saj so odigrale tri tekme. Zato smo včeraj na treningu preverili stanje, na osnovi tega pa se bom odločil za postavo,“ napoved pred jutrišnjo tekmo začne strateg Radomljank Aljaž Gornik.

„V vsakem primeru, ne glede na to, kdo igra in kdo ne, pa gremo na tekmo z enako miselnostjo, ki nas krasi: zopet želimo igrati na zmago. Da pokažemo svoj DNK. Moram reči, da se je to videlo že proti Muri, na nas pa je, da to le ponavljamo in utrjujemo,“ poudari Gornik, ki pravi, da je na podlagi prve tekme spomladi težko oceniti moč Olimpije. 

„So pa imeli pred nadaljevanjem prvenstva precej več časa za uigravanje. Dodali so nekaj novih imen, zagotovo so kakovostnejša zasedba, kot so bili,“ meni Gornik, ki se zaveda, da bodo domačinke dodatno motivirane tudi zavoljo jesenskega remija v Radomljah.

„Veselimo se tekme, veselimo se nadaljevanja prvenstva. Dekleta so dobro in trdo delala. Kot pa sem dejal že v prejšnji najavi: na vsaki tekmi v spomladanskem delu sezone nas zanima le in samo zmaga,“ napoved pred derbijem zgornjega dela začne trener Olimpije Zlatko Gabor. A se tudi zaveda, da jih v nedeljo pred kamerami Planet TV-ja čaka zahtevno delo.

„Radomlje so dobra ekipa, dobro so vodeni, premorejo kvalitetnega trenerja. Pa tudi mi nismo pozabili, da smo jeseni z njimi remizirali v Radomljah,“ trener Gabor spomni na jesenski del, ko je Olimpija ostala brez zmage v Športnem parku Radomlje. V nedeljo v dresu Olimpije ne bo poškodovane Poljankinje  Agnieszke Jędrzejewicz.

Brez Ptuja

ŽNK Ptuj pa je z dnem 20.03.2023 prenehal tekmovati v Ženski nogometni ligi Triglav Zdravje. Na podlagi določil 54. člena Tekmovalnega pravilnika NZS se rezultati prve tretjine prvenstva priznajo, rezultati druge tretjine se brišejo.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Radomlje Medex

SORODNE NOVICE

  • 03.05.2024 | 1. SŽNL
    Licenciranje 1. SŽNL: Brez zavrnjene vloge
    Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila rezultate licenčnega postopka za klube 1. slovenske ženske nogometne lige za sezono 2024/25.
  • 28.04.2024 | 1. SŽNL
    ŽNK Mura z zmago v Ljubljani do 11. naslova
    Nogometašice ŽNK Mura Nona so nove in stare državne prvakinje v Ženski nogometni lige Triglav Zdravje. Do uspeha, 11. lovorike najboljših v državi, so prišle na gostovanju v Ljubljani, kjer so z 1:0 pred kamerami Nzs.si premagale domačinke ŽNK Ljubljano.
  • 16.09.2023 | 1. SŽNL
    Tri točke ostale v Murski Soboti
    Prva tekma 6. kroga, kar derbi Ženske nogometne lige Triglav Zdravje, je prinesel zmago ŽNK Muri Nona, ki je bila doma z golom Noelle Vilčnik z minimalnih 1:0 boljša od ŽNK Olimpije Ljubljane. To je bil prvi od vsaj štirih letošnjih derbijev med ekipama iz Murske Sobote in Ljubljane.
  • 15.09.2023 | 1. SŽNL
    Pripravljene na derbi, prenos na Sportklubu
    S tekmo v Murski Soboti, z derbijem tudi pred kamerami Sportklubu, se v soboto začenja 6. krog Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilni ekipi lige ŽNK Mura Nona in ŽNK Olimpija Ljubljana se bosta pomerili na prvem letošnjem derbiju.
  • 13.08.2023 | 1. SŽNL
    ŽNK Olimpija in ŽNK Gažon do zmag
    S tekmami v Velesovem in v Ljubljani se je sklenil 1. krog 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. ŽNK Cerklje in ŽNK Radomlje Medex pred kamerami NZS brez golov, Olimpija boljša od novink s Ptuja, ŽNK Gažon na premieri v ligi do zmage v Ljubljani.
  • 10.08.2023 | 1. SŽNL
    Pred začetkom 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje
    V novi sezoni bo v ženskem članskem tekmovanju igralo devet ekip, novinca v tekmovanju sta ŽNK Gažon in ŽNK Drava Ptuj. Naslov prvakinj brani ŽNK Mura Nona, ki je v minuli sezoni osvojila dvojno krono – državnemu naslovu so dodale še naslov prvakinj ženskega pokala NZS.
  • 03.07.2023 | 1. SŽNL
    Po žrebu parov 1. kroga SŽNL, ženskega pokala NZS in Lige DU17
    Slab mesec in pol pred začetkom ligaških tekmovanj v ženski in dekliški konkurenci so danes v Nacionalnem nogometnem centru na Brdu pri Kranju opravili žreb tekmovalnih parov 1. SŽNL, 1. kroga Ženskega pokala NZS in Lige deklet DU17 za sezono 2023/2024.
  • 30.06.2023 | 1. SŽNL
    ŽNK Mura doma v lov na ligo prvakinj
    Slovenske državne prvakinje ŽNK Mura Nona so bile izžrebane v skupino 3 uvodnega dela. Za napredovanje v finale turnirja in boj za napredovanje v 2. krog kvalifikacij se bodo pomerile z gruzijsko ekipo FC Samegrelo. Ob uspehu jih čaka boljši iz para Apollon Ladies FC (CIP) – ŽFK Ljuboten (S. MKD). 
  • 14.05.2023 | 1. SŽNL
    Muri naslov, Krim v 94. minuti
    Nogometašice ŽNK Mura Nona so nove, stare državne prvakinje Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Na tekmi v Ljubljani so si priigrale zmago (3:0) in pet točk prednosti pred Olimpijo, s katero se bodo pomerile v zadnjem krogu.
  • 03.05.2023 | 1. SŽNL
    Licenciranje SŽNL: Štiri prvoligaške in dve evropski licenci
    Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila rezultate licenčnega postopka za klube 1. slovenske ženske nogometne lige za sezono 2023/24. Za prvoligaško licenco so bili na prvi stopnji uspešni štirje klubi, dva med njimi sta uspešno pridobila tudi evropsko.

DELI NA